Back to Question Center
0

Υπότιτλοι Malware Ασφάλεια - Επεξήγηση από τον εμπειρογνώμονα Semalt

1 answers:

Τα αρχεία επέκτασης είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι δεδομένων που χρησιμοποιούμε σήμερα. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι όπου αυτά τα αρχεία είναι διαθέσιμα σε μεγάλο αριθμό. Ορισμένες άλλες μορφές αρχείων είναι αρχεία κειμένου, jpg, png και pdf. Πιστεύεται ότι όλα αυτά τα αρχεία δεν περιέχουν ιούς, που σημαίνει ότι έρχονται σε σαρωμένη μορφή και είναι φιλικές προς τον υπολογιστή. Ωστόσο, ορισμένοι χάκερ ενδέχεται να σας στείλουν τέτοια αρχεία με πολλούς ιούς και κακόβουλο λογισμικό - ver hosting sin dominio. Χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα για να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία και να μεταφέρουν χρήματα από μία τράπεζα σε άλλη. Τους τελευταίους μήνες έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις όταν οι εισβολείς έχουν στείλει αρχεία επέκτασης και κειμένου σε τυχαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ελέγχοντας τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Ο Frank Abagnale, διευθυντής επιτυχίας πελατών της Semalt , καθορίζει τους υποτίτλους του κακόβουλου λογισμικού και τον τρόπο αποφυγής του .

Αρχεία υποτίτλων

Η λήψη ιών από αρχεία υποτίτλων είναι περίεργη στους χρήστες υπολογιστών. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν καν ότι τα συστήματά τους έχουν επηρεαστεί από κακόβουλα προγράμματα και ιούς. Είναι αλήθεια ότι τα αρχεία υποτίτλων δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα, ξεκινούν μια σειρά ζημιών όταν ένας χάκερ έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας χωρίς την άδειά σας.

Ένας από τους συνηθέστερους τύπους επιθέσεων είναι μέσω των συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων. Αν βλέπετε αναδυόμενα παράθυρα που σας ζητούν να εγκαταστήσετε ή να κατεβάσετε αρχεία πολυμέσων, θα πρέπει να παραμείνετε μακριά από αυτό. Αφού εγκατασταθεί, όλα τα αρχεία υποτίτλων θα λειτουργήσουν μέσω των media players και θα επιτρέψουν την πρόσβαση του συστήματος σας στους hackers. Δεν θα ήταν λάθος να πείτε ότι 25 τύποι αρχείων υποτίτλων, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων αναπαραγωγής πολυμέσων, μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε λυπημένοι καθώς οι χάκερ έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω αυτών των αρχείων. Το χειρότερο είναι όταν τα αξιόπιστα αρχεία και το λογισμικό προστασίας από ιούς δημιουργούν προβλήματα στον υπολογιστή σας, επιβραδύνοντας τη λειτουργία του και προκαλώντας πολλά προβλήματα ασφάλειας..

Ποιος επηρεάζει αυτό;

Από τώρα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λιγότερο γνωστών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα τον υπολογιστή σας. Το Checkpoint αναφέρει ότι το Popcorn, το VLC, το Stremio και το Kodi είναι οι πιο γνωστοί παίκτες βίντεο που είναι ευάλωτοι σε τέτοιες επιθέσεις. Αν κατεβάσετε και εγκαταστήσετε οποιονδήποτε από αυτούς τους παίκτες, υπάρχουν πιθανότητες να επηρεάσουν τόσο το σύστημα του υπολογιστή σας όσο και τα αρχεία υποτίτλων σας. Μετά από αυτό, η σάρωση ολόκληρου του συστήματος και η εγκατάσταση ισχυρού λογισμικού προστασίας από ιούς δεν θα βοηθούσε καθόλου. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να ενημερώσουν τις συσκευές τους.

Πώς λειτουργεί η επίθεση;

Οι χάκερ έχουν πρόσβαση στα συστήματά σας στέλνοντας αρχεία, ταινίες, δημοφιλή τραγούδια και άλλα μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σας ζητούν να εισαγάγετε τους κωδικούς στα συγκεκριμένα πλαίσια. Μόλις εισαγάγετε αυτούς τους κωδικούς, μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στις συσκευές του υπολογιστή σας. Συχνά έχουν πρόσβαση στις συσκευές θυμάτων όταν εγκαθιστούν αρχεία υποτίτλων σε μεγάλο αριθμό. Δεν πρέπει να αξιολογείτε ή να κακοποιείτε τα συστήματα στα εν λόγω αποθετήρια, καθώς οι χάκερ μπορούν να στείλουν κακόβουλα προγράμματα και ιούς στα υπολογιστικά σας συστήματα. Τις περισσότερες φορές, τα θύματα κατεβάζουν και εγκαθιστούν διαφορετικά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων στα συστήματά τους από άγνωστες πηγές. Αυτό γίνεται είτε δίνοντας συγκεκριμένες εντολές είτε τοποθετώντας τα κορυφαία αρχεία υποτίτλων σε συγκεκριμένες συσκευές. Μόλις εκτελέσετε αυτά τα αρχεία, ενδέχεται να χάσετε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας, καθώς αυτά τα αρχεία παρέχουν στους hackers πρόσβαση στα συστήματα υπολογιστών σας.

Πώς να αποφύγετε κακόβουλο λογισμικό υποτίτλων;

Αν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο, θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση των συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων μόνο από αξιόπιστους ιστότοπους. Μπορείτε να ενημερώσετε τους παίκτες σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτελέσει προηγουμένως ένα antivirus. Το Checkpoint έχει αναφέρει ότι διαφορετικές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικά προβλήματα σε μια συσκευή υπολογιστή, οπότε θα πρέπει να εγκατασταθούν και να μεταφορτωθούν από τις αυθεντικές και νόμιμες πηγές μόνο. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη λήψη ενός αρχείου υποτίτλων. Δεν πρέπει να κάνετε λήψη αρχείων που προέρχονται από ύποπτες ιστοσελίδες και προφίλ κοινωνικών μέσων. Είναι επίσης σημαντικό να μην εξαρτάτε από τους αυτόματους υπότιτλους και τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων, καθώς ενδέχεται να εγκαταστήσουν στο σύστημα σας κακόβουλα αρχεία και αντικείμενα. Ενώ χρησιμοποιείτε Netflix και Amazon Prime σαν μεγάλες ιστοσελίδες, δεν υπάρχει κίνδυνος κακόβουλου λογισμικού, καθώς τα αρχεία πολυμέσων τους έχουν σαρωθεί πλήρως και εξοικονομούν για τα συστήματα υπολογιστών σας.

Συμπέρασμα

Όταν εγκαθιστάτε ή κατεβάζετε αρχεία βασικών υποτίτλων, ανοίγει τις πόρτες για χάκερ για πρόσβαση στις συσκευές του υπολογιστή σας και τα smartphones. Συνεπώς, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα βίντεό σας, τα μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων και άλλα ενημερωμένα μόνο όταν είστε βέβαιοι ότι δεν προέρχονται από μη νόμιμες πηγές .

November 28, 2017