Back to Question Center
0

Συμβουλές από Semalt: Πώς να εντοπίσει μια απάτη ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

1 answers:

Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" είναι μια προσπάθεια απατεώνων να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους χρήστες που δεν γνωρίζουν. Κρύβουν τα μηνύματά τους για να μοιάζουν με εκείνα των νόμιμων εταιρειών και στη συνέχεια εξαπατούν τους ανθρώπους να δώσουν τα στοιχεία τους και, κατά συνέπεια, να τα χρησιμοποιήσουν για κλοπή ταυτότητας. Ορισμένες από τις λεπτομέρειες στοχεύουν σαν ένα όνομα χρήστη BT ή κωδικό πρόσβασης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η BT ποτέ δεν ζητά προσωπικές πληροφορίες ή ακόμα και τραπεζικές λεπτομέρειες χωρίς λόγο. Επίσης, τα μηνύματα BT δεν έχουν ποτέ συνημμένα.

Η Julia Vashneva, η Senior Διευθυντής Senior Customer Success, συμβουλεύει όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να είναι πάντα επιφυλακτικοί για τέτοια σήματα, όπως δείχνουν πιθανή απάτη.

Πώς να εντοπίσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing)

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιμένουν στην επαλήθευση των χρηστών ή ζητούν προσωπικές πληροφορίες είναι ύποπτα και οι χρήστες πρέπει να τα αποφύγουν. Λαμβάνουν τις ακόλουθες μορφές:

 • Τα απρόβλεπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχουν υπερβολικά καλές προσφορές
 • Ένας σύνδεσμος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανακατευθύνει σε έναν ιστότοπο, ο οποίος ζητά να επαληθευτούν οι λεπτομέρειες ενός λογαριασμού
 • .
 • Οι απατεώνες δημιουργούν μια αφήγηση που συνεπάγεται επείγουσα ανάγκη να προσελκύσουν θύματα
 • .
 • Να χρησιμοποιείτε πάντα πληκτρολογημένες διευθύνσεις URL και όχι εκείνες που είναι ενσωματωμένες σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • .
 • Αναλύστε την ορθότητα της γραμματικής και των εικόνων που χρησιμοποιούνται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • .

Βήματα για να λάβετε τη λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing email)

Η ενέργεια που λαμβάνεται εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης άνοιξε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το τμήμα που έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) στο BT χρησιμοποιεί phishing@bt.com εάν επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του.

Αν κάποιος δεν έχει κάνει κλικ ή απαντήσει στους συνδέσμους που παρέχονται, αλλά άνοιξε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς..Υπάρχει πιθανότητα να μην συμβεί κανένας συμβιβασμός, πρέπει να επισημάνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να το στείλετε στο τμήμα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) της BT και να απαλλαγείτε από αυτό .

Αν κάποιος κάνει κλικ στον σύνδεσμο ή κάνει λήψη ενός ενσωματωμένου συνημμένου, αλλά δεν έχει συμπληρώσει τίποτα στη φόρμα, θα πρέπει να εκτελέσετε έλεγχο ιού και στη συνέχεια να αναφέρετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν κάποιος έδωσε τα στοιχεία του, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σαρώσετε τον υπολογιστή για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια, επανασυνδεθείτε με τον λογαριασμό BT, καθώς ενδέχεται να υπάρχει πιθανότητα συμβιβασμού. Υπάρχουν οδηγοί σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των συμβιβασμένων λογαριασμών και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την πλευρά του πελάτη, η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης και οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός μοναδικού για κάθε λογαριασμό. Οι τράπεζες απαιτούν ειδοποιήσεις να επισημαίνουν τυχόν ασυνήθιστη δραστηριότητα, αν κάποιος έχει ήδη δώσει τα τραπεζικά τους στοιχεία. Τέλος, αναφέρετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τμήμα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing).

Ποιος λαμβάνει ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing emails)

Υπάρχουν περίπου 37,3 εκατομμύρια χρήστες που λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το 2012 και το 2013. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν για τις προσπάθειες ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα bots, ψεύτικες ιστοσελίδες, hacking γνήσιες βάσεις δεδομένων ιστότοπων, αγοράζουν λίστες από άλλους απατεώνες, προσποιούμενοι ότι είναι ιστότοποι που εμποδίζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing). Η λήψη ενός τέτοιου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θέτει αυτόματα τον χρήστη σε κίνδυνο, είναι η ενέργεια που λαμβάνεται μετά από αυτό που τους θέτει σε κίνδυνο.

Προστασία από τη δραστηριότητα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing activity)

 • Η εταιρεία παρέχει το BT Protect, το οποίο βοηθά στην πρόληψη των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο.
 • Η λήψη του BT NetProtect Plus είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα καθώς παρέχει στους χρήστες του ειδοποιήσεις σχετικά με πιθανές απειλές, δεδομένου ότι η BT μεταδίδει όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" από άλλους χρήστες στην ομάδα NetProtect Plus.
 • Να ενεργοποιείτε πάντα το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να μετριάσετε τις απειλές
 • .
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει όλο το λογισμικό της ιστοσελίδας
 • .
 • Ποτέ μην απαντάτε σε ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • .

Προβλέψεις της BT για την εξασφάλιση της προστασίας των πελατών

Η εταιρεία έδωσε έναν σύνδεσμο στον οποίο οι χρήστες μπορούν να διαβιβάζουν όλα τα ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία στη συνέχεια καταλαμβάνουν αμέσως Source . Βοηθά στην παρακολούθηση όλων των ιστότοπων που θεωρούνται ότι συμμετέχουν σε δραστηριότητες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing)

November 28, 2017