Back to Question Center
0

Semalt: Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την απάτη στο Διαδίκτυο και τις απάτες

1 answers:

Η απάτη στο Διαδίκτυο είναι η παράνομη χρήση λογισμικού ή υπηρεσιών Διαδικτύου για να επωφεληθούντων περιουσιακών στοιχείων κάποιου. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια έως δισεκατομμύρια δολάρια κλαπούν μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα παρόμοια πράγματα. Αρκετάοι υψηλού επιπέδου χάκερ χρησιμοποιούν τα ονόματα των ανανεωμένων πωλητών για να παγιδεύσουν τα θύματα και να πάρουν τα χρήματά τους στο Διαδίκτυο. Με το πέρασμα του χρόνου,Οι απάτες στο Διαδίκτυο έχουν καταστεί σημαντικό μέλημα για τους πολίτες και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

ο Ross Barber, ο Σμαλτ Διευθυντής επιτυχίας πελατών, μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το είδος εγκληματικής δραστηριότητας.

Πώς να προστατευθείτε

Είναι δυνατόν να προστατευθείτε στον ιστό αν γνωρίζετε τα πάντα για τους τύπουςτων ηλεκτρονικών απάτης. Οι κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, τα άγνωστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι λαχειοφόροι αγορές, οι αναξιόπιστοι ιστότοποι και οι ψεύτικες δημοπρασίες είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποιηλεκτρονικές απάτες. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Ωστόσο, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας διατηρώντας τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας αποθηκευμένα.Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε να κάνετε κλικ στα άγνωστα συνημμένα και να μην μοιράζεστε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης με τρίτους.

Τι να κάνετε εάν γίνετε θύμα

Οι αριθμοί των online απάτες αυξάνονται αυτές τις μέρες, γι 'αυτό είναι σημαντικό για εσάςλάβετε υπόψη σας μερικά πράγματα:

  • 1. Απαντήστε μόνο σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονται από αυθεντικά αναγνωριστικά. Εάν ο φάκελος spam είναιόταν λαμβάνετε σημαντικό αριθμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να τα διαγράψετε το συντομότερο δυνατόν.
  • 2. Πρέπει να θυμάστε ότι καμία πραγματική δουλειά δεν απαιτεί τέλη, συμπεριλαμβανομένων των τελών επεξεργασίας θεωρήσεων,τα τέλη πιστοποίησης και τα διοικητικά έξοδα..Αν κάποιος σας προσφέρει μια δουλειά και θέλετε να υποβάλετε μια αμοιβή, υπάρχουν πιθανότητες ότι αυτός ή αυτή είναιπροσπαθώντας να σας παγιδέψουν.
  • 3. Δεν πρέπει να παγιδευτείτε από κάποιον που λέει ότι έχετε κερδίσει μια κλήρωση. Δεν υπάρχειαυτό το πράγμα στο διαδίκτυο, έτσι οι χάκερ σκοπεύουν μόνο να σας προσελκύσουν και να κλέψουν τα χρήματά σας.

Πώς να λάβετε τα χρήματά σας πίσω

Οι νόμοι Cyber ​​προσφέρουν νόμιμους πόρους και τρόπους για να ανακτήσουν τα χρήματά σας. Εάν ήσασταν αθύμα τέτοιων απάτες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο καταγγελιών για εγκλήματα στο Διαδίκτυο. Υποβάλετε μια καταγγελία με αυτήν την εταιρεία και θα εντοπίσουν την ΠΕτη διεύθυνση από την οποία έχουν κλαπεί τα χρήματά σας.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε μια Έντυπο Επίλυσης Διαφορών Πελατείας με την τράπεζά σας, ώστε να συνεχίσετεοι συναλλαγές σταματούν. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με το κοντινό σας υποκατάστημα και να του δώσετε όλες τις λεπτομέρειες. Το δικαστήριο μπορεί να προχωρήσει περαιτέρωδιεξάγει έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες σας και το θέμα θα ακουστεί και θα αποφασιστεί σε εννέα έως έντεκα μήνες.

Είδη απάτης στο Διαδίκτυο

Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους τύπους απάτες στο διαδίκτυο που επιβάλλουν την επιβολή του νόμου και την κανονιστική ρύθμισηαρχές και οργανώσεις καταναλωτών βλέπε:

  • Δημοπρασίες και Λιανικής Online

Τα απατηλά συστήματα συχνά εμφανίζονται σε ιστοσελίδες δημοπρασιών για να προσελκύουν όλο και περισσότερους ανθρώπους.Οι χάκερ προσπαθούν να κλέψουν τα χρήματά σας μέσω αυτών των προγραμμάτων προσφέροντάς σας ένα όμορφο ποσό ή ταξίδια σε άλλες χώρες.

  • Επιχειρηματική Ευκαιρία

Αν κάποιος επικοινωνήσει μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσφέρει μια επιχειρηματική ευκαιρία, υπάρχουν πιθανότητεςότι αυτός ή αυτή προσπαθεί να σας παγιδέψει. Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες δεν προσφέρονται ποτέ μέσω ιδιωτικών αναγνωριστικών email.

  • Η κλοπή ταυτότητας και η απάτη

Ορισμένα συστήματα απάτης στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν κλοπές ταυτότητας - την παράνομη απόκτηση και χρήσητα προσωπικά σας δεδομένα με τρόπο που συνεπάγεται εξαπάτηση ή απάτη Source .

November 28, 2017