Back to Question Center
0

Semalt παρουσιάζει ενδιαφέροντα γεγονότα για απάτες στο Διαδίκτυο και απάτες

1 answers:

Διαδικτυακές απάτες και απάτες μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Οποιοσδήποτε χρήστης Διαδικτύου είναι πιθανό θύμα.Έτσι, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι απάτες στο Διαδίκτυο, ώστε οι χρήστες, οι προγραμματιστές και οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων να μπορούν να προστατεύσουν τους σκληρά κερδισμένους τουςχρήματα.

7 Σμαλτ Ο Διαχειριστής επιτυχίας πελατών, περιγράφει σε αυτό το άρθρο κοινές απάτες και απάτες που μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης.

Αρχικά, η κλοπή ταυτότητας υποδηλώνει τη χρήση των προσωπικών πληροφοριών άλλου προσώπουόπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, το όνομα της μητέρας ή της μητέρας για να διαπράξει εγκλήματα. Οι χρήστες του Διαδικτύου πρέπει να γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν την ταυτότητα άλλων ανθρώπωνείναι εξαιρετικά παράνομη, όπως δηλώθηκε τον Ιανουάριο του 2010.

Δεύτερον, η απάτη ταυτότητας αναφέρεται στη χρήση της ταυτότητας άλλου προσώπου (είτενεκρών ή ζωντανών) ή ακόμα και χρησιμοποιώντας μια πλαστή ταυτότητα από απατεώνες. Για παράδειγμα, η εφαρμογή της κάρτας βίζας στο όνομα του αποθανόντος. Διαδίκτυοοι απατεώνες αναζητούν προσωπικές πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών ή κωδικούς πρόσβασης, ημερομηνία γέννησης, πλήρη διεύθυνση, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και πλήρη ονόματα γιακαθώς και πληροφορίες πιστωτικών καρτών, ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υπογραφές με πρόθεση να διαπράξουν εγκλήματα στο Διαδίκτυο.

Ο τρίτος τύπος απάτης στο διαδίκτυο αφορά πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Η χρεωστική κάρταη απάτη στο διαδίκτυο εμφανίζεται όταν ένας απατεώνας μετακινεί τις πληροφορίες της κάρτας από την ταινία ή τον γραμμωτό κώδικα για να αντιγράψει την κάρτα..Εκτελείται από τοτη χρήση μηχανής "skimming" που σαρώνει το πίσω μέρος μιας πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας και συλλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες (για παράδειγμα, τον αριθμό λογαριασμού και τον λογαριασμόονόματα) και χωρίς να κάνετε οποιαδήποτε επαφή με την κάρτα. Σε ακραίες περιπτώσεις, το ίδιο μηχάνημα μπορεί να διαβάσει τον πείρο μιας συγκεκριμένης κάρτας.

Στη συνέχεια, το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), γνωστό και ως spoofing μάρκας, είναι μια ηλεκτρονική απάτη που συνεπάγεταιτην κατασκευή μηνυμάτων κειμένου, ιστοτόπων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τους εγκληματίες του Διαδικτύου για να φανεί σαν να προέρχονται από νόμιμη προέλευση. Τα μηνύματα χρησιμοποιούνται στοσυλλέγοντας ευαίσθητες, προσωπικές και οικονομικές λεπτομέρειες ενός χρήστη. Τα αποσπάσματα μηνυμάτων κειμένου ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προορίζονται να προκαλέσουν αντίδραση από έναχρήστη του διαδικτύου. Από αυτή την άποψη, το περιεχόμενο μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν τόνο που απαιτεί επείγουσα ανταπόκριση, συναρπαστική ή ανασταλτική πληροφόρηση ή χρήσηψευδείς δηλώσεις ή πληροφορίες. Τα κείμενα phishing συχνά δεν είναι εξατομικευμένα.

Η απάτη με προκαταβολή αμοιβών αποτελεί απάτη στο διαδίκτυο που ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν για την παροχή δανείωνσε ιδιώτες. Οι κύριοι στόχοι είναι τα άτομα με κακή αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας ή τα άτομα που δεν μπορούν να τύχουν δανείων από ιδρύματα / τράπεζες. Χρησιμοποιούν φράσεις όπως"Δεν έχετε βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας;" ή "Έχετε μια κακή πιστωτική ιστορία;" Μόλις ένας χρήστης του Διαδικτύου είναι γαντζώθηκε, οι απατεώνες ξεκινούν τη διαδικασία απάτης απόζητώντας κατ 'αποκοπήν μετρητά για να έχετε πρόσβαση στο δάνειο. Αφού λάβουν τα χρήματα, οι απατεώνες εξαφανίζονται.

Η λαχειοφόρος αγορά (ή η τιμή του βραβείου) αναφέρεται σε μαζική απάτη ηλεκτρονικού εμπορίου όπου θυμάτωννα λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή μηνυμάτων που δείχνουν ότι έχουν κερδίσει χρήματα ή βραβεία. Ωστόσο, πριν από τη συλλογή του βραβείου ή μετρητών,το θύμα υποχρεούται να καταβάλει φόρο ή προμήθεια εκ των προτέρων. Μόλις το θύμα έχει παραλάβει τα χρήματα, η οργάνωση εξαφανίζεται ή και ζητάπερισσότερα λεφτά. Από την άποψη αυτή, το κοινό ενημερώνεται ότι οι λαχειοφόροι αγώνες ή τα βραβεία που κερδίζονται στον Καναδά δεν υπόκεινται σε τέλη ή φόρους.Επιπλέον, ως προληπτικό μέτρο, οι χρήστες του Διαδικτύου ενθαρρύνονται να παρακολουθούν τις λαχειοφόρες αγορές, τις κλήρωση ή τον διαγωνισμό που εισέρχονται Source .

November 28, 2017