Back to Question Center
0

Semalt: Μείνετε προστατευμένοι από αυτές τις 6 ηλεκτρονικές απάτες

1 answers:

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο έχουν επηρεάσει μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών επιχειρήσεων και ατόμων τα τελευταία χρόνια. Οι ιστοσελίδες και οι υπηρεσίες του Διαδικτύου μας διευκολύνουν να πληρώσουμε λογαριασμούς, να αγοράσουμε τα αγαπημένα μας πράγματα, να διατηρήσουμε ξενοδοχεία και να εκτελέσουμε μια ποικιλία εργασιών. Ταυτόχρονα, παγιδεύεστε από τους χάκερς και δεν έχετε ιδέα για το τι συμβαίνει. Τα εργαλεία και οι μέθοδοι επίθεσης διαφέρουν από τους παραδοσιακούς προμηθευτές επίθεσης σε κακόβουλο λογισμικό σε απομακρυσμένες εφαρμογές. Κάποιοι άνθρωποι παγιδεύονται επίσης από έξυπνες απάτες απάτης που προέρχονται από άγνωστη περιοχή του κόσμου .

Ο Oliver King, Διευθυντής Διαχείρισης Πελατών του Semalt , ορίζει 6 online απάτες που είναι περισσότερο από επικίνδυνες σήμερα .

1. Διεθνής λοταρία

Το scammer και οι hackers έχουν συχνά έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Χρησιμοποιούν απευθείας ηλεκτρονικά μηνύματα ή τηλέφωνα για να προσελκύσουν τους καταναλωτές για να αγοράσουν λαχειοφόρες αγορές υψηλού προφίλ. Προσποιούν ότι μπορείτε να κερδίσετε κάτι εξαιρετικό μέσω αυτών των λαχειοφόρων αγορών. Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται και ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια σε αυτά τα προγράμματα. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) αναφέρει ότι οι περισσότερες διαφημιστικές εκστρατείες είναι πιθανό να είναι τηλεφωνικές .

2. Ο ψεύτικος ιός (που γίνεται πραγματικός)

Είναι αλήθεια ότι τα τεχνολογικά προϊόντα και τα gadget συχνά αναπτύσσουν ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Αν δείτε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας δεν λειτουργεί σωστά ή είναι κλειδωμένο, υπάρχουν πιθανότητες να έχει ιό. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ωστόσο, ορισμένοι «ψεύτικοι ιοί» ενδέχεται να επιτεθούν και στα συστήματα υπολογιστών σας. Μειώνουν την ταχύτητα της συσκευής σας και είστε αναγκασμένοι να εγκαταστήσετε ένα συγκεκριμένο λογισμικό. Ως αποτέλεσμα, οι ψεύτικοι ιοί γίνονται πραγματικοί και κλέβουν τις ευαίσθητες πληροφορίες σας. Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ότι δεν εγκαταστήσετε το λογισμικό για το οποίο δεν είστε σίγουροι..

3. Οι καλές προθέσεις έχουν πάει στραβά

Μερικές φορές οι απατεώνες προσποιούνται ότι είναι εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων. Θέλουν να βοηθήσετε τα θύματα μιας καταστροφής, τρομοκρατικής επίθεσης ή επιδημίας. Τις περισσότερες φορές, οι χάκερ παγιδεύουν ανθρώπους που δείχνουν ενδιαφέρον για την επίλυση της περιφερειακής σύγκρουσης. Έτσι, οι καλές προθέσεις σας πηγαίνουν στραβά καθώς καταλήγετε να χάσετε ένα σημαντικό ποσό και να μην έχετε αποτελέσματα.

4. Παραβίαση ασφαλείας

Εάν κάποιος χρήστης στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέγοντας ότι έχετε παραβιάσει τους κανόνες και κανονισμούς μιας εταιρείας, δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό. Ένας μεγάλος αριθμός ταινιών του Χόλιγουντ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παγιδεύονται από τους χάκερ που προσποιούνται ότι είναι αστυνομικοί ή φρουροί ασφαλείας. Κανένας υπάλληλος δεν στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντ 'αυτού διεξάγουν την έρευνά τους σε τεράστια κλίμακα και φτάνουν άμεσα σε εσάς. Δεν πρέπει να στείλετε χρήματα σε κάποιον που προσποιείται ότι είναι αξιωματικός ασφαλείας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ακόμη και αν λέει ότι έχετε πέσει θύμα ζητημάτων ασφάλειας .

5. Νέα εργασία

Μια παραλλαγή της απάτης στο μάρκετινγκ μέσω διαδικτύου προσφέρει απασχόληση και εισιτήρια σε άπορους και φτωχούς ανθρώπους. Το να είσαι άνεργος είναι μια από τις μεγαλύτερες κατάρες για έναν πτυχιούχο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στέλνεις τα χρήματά σου σε κάποιον που δεν ξέρεις. Μερικοί από τους απατεώνες σας ζητούν να εγγραφείτε στις ιστοσελίδες τους και να υποβάλετε τα βιογραφικά σας. Είναι εντάξει να συνεχίσετε και να στείλετε το βιογραφικό σας, αλλά δεν πρέπει να πληρώσετε τίποτα, καθώς καμία αξιόπιστη εταιρεία δεν ζητά από τους εργαζόμενους να πληρώσουν μπροστά. Και αν σας ζητηθεί να πληρώσετε κάτι πριν λάβετε μισθωμένα, υπάρχουν πιθανότητες ότι ένας χάκερ προσπαθεί να κλέψει τα χρήματά σας.

6. Online φίλη

Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εγγράφεται σε χρονολογώντας ιστοσελίδες σε καθημερινή βάση. Θέλουν να έχουν έναν καλό συνεργάτη είτε για μια ρομαντική ημερομηνία είτε για να παντρευτούν. Με οποιονδήποτε από τους τρόπους, online dating sites δεν είναι καλό να πάει με. Οι απατεώνες και οι χάκερ συχνά παγιδεύουν τους ανθρώπους μέσω αυτών των ιστότοπων. Πρώτα γίνονται φίλοι σου, προσποιούμενοι ότι είναι ένα χαριτωμένο και αξιολάτρευτο κορίτσι. Τότε ο στόχος τους είναι να οικοδομήσουν μια σχέση μαζί σας και να ζητήσουν κάποια χρήματα. Εάν κάποιος λέει ότι έχει πρόβλημα, μπορείτε να τον βοηθήσετε, αλλά να μην στείλετε χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Source .

November 28, 2017