Back to Question Center
0

Semalt: Κοινά είδη απάτης που επηρεάζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο

1 answers:

Οι εγκληματίες φαίνεται να προσελκύονται από τις εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής, δεδομένου ότι χρησιμεύουν ωςένα ιδανικό μέρος για τη διεξαγωγή απάτης. Από το έτος 2013, οι περιπτώσεις απάτης ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν αυξηθεί κατά 19% σε ότι για κάθε $ 100, 5,65σε εκατοντάδες ευρώ για τους απατεώνες.

Το ακόλουθο άρθρο, Max Σμαλτ Διευθυντής επιτυχίας πελατών, εξηγεί τα πιο συνηθισμένα είδη απάτης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κλοπή ταυτότητας

Αντιπροσωπεύουν το 71%, το 66% phishing και το 63% από την κλοπή. Οι εισβολείς ως επί το πλείστονπιστωτικές κάρτες προορισμού. Ο στόχος εδώ είναι να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με διαφορετική ταυτότητα, καθώς η εξεύρεση νέας ταυτότητας είναι κουραστική.Οι απατεώνες στοχεύουν σε προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες τους επιτρέπουν να διεξάγουν αυτές τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδοςψάχνουν για πληροφορίες πελατών από ιστότοπους. Η Pharming είναι μια τεχνική με την οποία ένας εισβολέας χειρίζεται μια ιστοσελίδα για να κατευθύνει τους πελάτες σε ένασε μια ιστοσελίδα, από όπου χρησιμοποιούνται οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για την προσαρμογή της ταυτότητας κάποιου. Επιθέσεις σε παρόχους ηλεκτρονικού εμπορίου καιη χρήση κακόβουλου λογισμικού για επιθέσεις σε ιστοσελίδες εμπίπτουν επίσης σε αυτήν την κατηγορία. Οι επιθέσεις "άνθρωπος-στη-μέση" είναι πιο εξελιγμένες και περιλαμβάνουν τη σιφόνωσηδεδομένων από την πειρατεία της επικοινωνίας μεταξύ της ιστοσελίδας και του πελάτη.

Φιλική Απάτη

Εδώ, οι πελάτες παραγγέλλουν τα εμπορεύματα και στη συνέχεια χρησιμοποιούν ένα "pull" τρόπο πληρωμής, όπως έναάμεση χρέωση ή πιστωτική κάρτα. Εν συνεχεία ξεκινούν μια αντιστροφή χρέωσης ισχυριζόμενη ότι οι πληροφορίες του λογαριασμού τους έχουν καταστραφεί ή κλαπεί. Αυτοί οι τύποιτων πελατών επιστρέφονται λανθασμένα, αλλά διατηρούν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες. Αυτό συμβαδίζει με την επαναφόρτωση με την οποία ο πελάτης δεν το κάνειθέλουν να επωφεληθούν από τη φυσική τους διεύθυνση για παράδοση. Χρησιμοποιούν μάλλον διαμεσολαβητές που χρησιμοποιούν τα στοιχεία τους για να αποκτήσουν το προϊόν..

Καθαρή απάτη

Στην περίπτωση αυτή, ένας χάκερ χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα για να κάνει μια αγορά, αλλά χειραγωγείτις λεπτομέρειες των συναλλαγών για την καταστρατήγηση των συστημάτων ανίχνευσης απάτης. Οι απατεώνες απαιτούν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την πραγματοποίηση τέτοιου είδουςαπάτης. Απαιτεί τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας των συστημάτων ανίχνευσης και πολλά για τους ιδιοκτήτες της κλεμμένης κάρτας. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτόσωστές πληροφορίες για να ξεγελάσετε το σύστημα. Πριν από μια επιτυχημένη καθαρή δραστηριότητα απάτης, πρέπει να ελέγξουν την κάρτα για να δουν αν λειτουργεί.

Απάτη θυγατρικών

Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία ή να κάνει πραγματικούς ανθρώπους να συνδεθούν ως έμποροιχρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα προγράμματα θυγατρικών με το χειρισμό κυκλοφορίας ή στατιστικών στοιχείωντα έντυπα εγγραφής.

Απάτη τριγωνισμού

Περιλαμβάνει τρεις διαδικασίες. Το πρώτο είναι να δημιουργήσετε μια ψεύτικη προσφορά στο βιτρίναχαμηλές τιμές σε προϊόντα με υψηλή ζήτηση. Το δεύτερο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε κλεμμένα δεδομένα πιστωτικών καρτών και να χρησιμοποιήσετε τα ονόματα που συγκεντρώθηκαν από αυτές τις πιστώσειςκάρτες, κάνουν αγορές από πραγματικά καταστήματα. Φροντίζουν να παραδώσουν το προϊόν στον πελάτη για να εξασφαλίσουν αξιοπιστία κατά την πρώτη αγορά.Τέλος, ο απατεώνας χρησιμοποιεί τις πληροφορίες από την κλεμμένη κάρτα για να πραγματοποιήσει περαιτέρω αγορές.

Εμπορική απάτη

Αυτός ο τύπος απάτης είναι απλός: ο απατεώνας προσφέρει αγαθά σε χαμηλές τιμές,αλλά ποτέ δεν τα παραδίδει στον πελάτη. Ωστόσο, διατηρούν τις πληρωμές και δεν είναι μοναδικές για ένα συγκεκριμένο είδος πληρωμής.

Περισσότερα διεθνή απάτη

Ο επιπολασμός της απάτης είναι η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την παροχή ενός μοναδικούόλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 14 χώρες και σε διαφορετικές αγορές. Το 52% θεωρεί την αυξημένη απάτη ως σημαντική πρόκληση,και ένας παρόμοιος αριθμός δεν γνωρίζει τα εργαλεία που διαθέτουν για την πρόληψη της απάτης. Οι γλωσσικοί φραγμοί εμποδίζουν τη διαχείριση της απάτηςχώρες, και για τα άτομα.

Διάφορες συσκευές

Η απάτη αποδεικνύεται πρόκληση για κάθε έμπορο. Ωστόσο, καθώς υιοθετούν έναπολυκαναλικό μέσο πωλήσεων, η απειλή είναι βέβαιο ότι θα επιδεινωθεί. Οι ιστότοποι τρίτου μέρους οδηγούν σε δραστηριότητες απάτης, ακολουθούμενες από κινητά τηλέφωνα,και τέλος, ιστοσελίδες του εμπόρου Source .

November 28, 2017