Back to Question Center
0

Semalt Expert: Πώς να διασκορπιστεί μια απάτη Paypal

1 answers:

Η Julia Vashneva, Διευθυντής Senior Customer Success της Digital Ψηφιακές Υπηρεσίες, επεξεργάζεται τα προβλήματα και μοιράζεται την εμπειρία της στο θέμα.

Πρόσφατα αποφάσισα να πουλήσω τη μικρή βάρκα μου, καθώς είχα λίγο χρόνο για να την χρησιμοποιήσω παρά την αγάπη μου για τη θάλασσα. Το σκάφος προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από μια ατυχή περίπτωση που κέρδισα πρώιμη υποψία. Πρώτον, το σκάφος μου ήταν μια τοπική μάρκα κατασκευασμένη ειδικά για τη Φινλανδική αγορά. Το βρήκα μόνο περίεργο να το πουλήσω σε μια κυρία στο Μεξικό, όπου θα ήταν το περίεργο. Εκτός αυτού, εξακολουθούσα να αναρωτιέμαι γιατί αυτή η κυρία ήθελε αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο ήταν διαθέσιμο μόνο σε ολόκληρο τον Ατλαντικό. Πόσο κοστίζει να το μεταφέρει στο Μεξικό; Στη συνέχεια, κατάλαβα ότι το σκάφος μου ήταν πολύ φθηνό ακόμη και για να σκεφτεί κανείς ναυτικά μίλια πέρα ​​από τον Ατλαντικό. Παρ 'όλα αυτά, η αγορά και η ναυτιλία ενός σκάφους από την Ευρώπη δεν ήταν εφικτή ειδικά αν θεωρούσα ότι τα μικρά σκάφη είναι πιο προσιτά και σε μεγάλη προσφορά στη Βόρεια Αμερική.

Παραδόξως, ο υποτιθέμενος αγοραστής έδειξε ελάχιστο ενδιαφέρον για το σκάφος. Φαινόταν ανυπόμονος να το αγοράσει χωρίς να πάρει μια προσωπική φυσική ματιά σε αυτό πρώτα δεν έχει σημασία το γεγονός ότι μόνο ένα ερώτημα για την τιμή έγινε χωρίς μεγάλη ανάγκη για λεπτομέρειες. Τότε συνειδητοποίησα ότι ένας απατεώνας δεν θα έκανε πολλά ερωτήματα σχετικά με την τιμή, όταν ποτέ δεν σκόπευαν να πληρώσουν ούτως ή άλλως. Στην πραγματικότητα, περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν τη διαδικασία πληρωμής και όχι το ίδιο το σκάφος ή την ιδιοκτησία του..Κανονικά, ο πωλητής θα πρέπει να είναι αυτός που ζητά τη διαδικασία πληρωμής, ενώ ο αγοραστής ζητά την εξακρίβωση της ταυτότητας για την απόδειξη ιδιοκτησίας.

Κατά την εξέταση της έναρξης της συνομιλίας μας, παρατήρησα τη χρήση της γενικής γλώσσας πωλήσεων για να ξεκινήσει η συμφωνία. Η γλώσσα θα μπορούσε να λειτουργήσει για κάθε είδος πωλούμενων αγαθών εκεί έξω, πόσο μάλλον ένα σκάφος, και ήταν στην πλειοψηφία δεν πειστικός και γενικός. Περαιτέρω στις συνομιλίες μας, κατέστη σαφές ότι το Paypal ήταν ο μόνος βιώσιμος και αποδεκτός τρόπος πληρωμής. Υποθέτω ότι ήταν σκόπιμο να είναι πιο βολικό για την απάτη τους. Θεωρώ επίσης περίεργο να πρέπει να πραγματοποιούμε πληρωμές σε μια εταιρεία ταχυμεταφορών, η διεύθυνση της οποίας δεν αντιστοιχεί στην εταιρεία λήψης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αγοραστής αγνοούσε τα αιτήματα και τις ερωτήσεις μου, ενώ απαντούσε μόνο όταν η διαδικασία σταμάτησε. Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το Paypal, συνειδητοποίησα γρήγορα ότι η συμφωνία ήταν απάτη.

Μετά από περαιτέρω εξέταση του αγοραστή, συνειδητοποίησα ότι το διαβατήριό της ήταν βρετανικό αν και χρησιμοποιούσε διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου του Μεξικού. Εγώ επίσης Googled την εικόνα προφίλ της, την οποία διαπίστωσα ανήκε σε άλλη κυρία στις ΗΠΑ. Κατά ειρωνικό τρόπο, η φωτογραφία εμφανίστηκε σε διάφορους χρονολογικούς ιστότοπους, ενώ η κυρία παντρεύτηκε σύμφωνα με τον τίτλο της. Αυτό με φέρνει στη γραμματική της, πώς μπορεί μια ευρωπαϊκή κυρία με βρετανικό διαβατήριο και αμερικανικές διευθύνσεις να διαπράξει τόσα πολλά γραμματικά λάθη στη συνομιλία μας; Μέχρι τώρα διεξήγαγα πλήρη έρευνα και το διαβατήριό της απέτυχε στο τεστ εγκυρότητας. Όλα σε αυτό προέρχονταν από ονόματα, φωτογραφίες, μεταδεδομένα και ακόμη και την υπογραφή.

Όταν πρόκειται για την υπογραφή συμβάσεων, είχε τα κόπο να προσθέσει μια διαφορετική υπογραφή από ό, τι παρέχεται στο διαβατήριό της. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ζούσαμε σε διαφορετικές ζώνες ώρας, φάνηκε περίεργο ότι αυτός ο αγοραστής κυττάρων απάντησε σε όλα μου τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχεδόν αμέσως. Έχω μυρίσει κάτι ψαρά, η συζήτηση μετατοπίστηκε στις διαπραγματεύσεις και τελικά οδήγησε σε έναν αργό θάνατο. Με αυτόν τον τρόπο απέφευγα μια θανατηφόρα απάτη Source .

November 28, 2017