Back to Question Center
0

Semalt Expert: Η κατευθυντήρια γραμμή για την αποφυγή της απάτης στο Διαδίκτυο

1 answers:

Η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση του Διαδικτύου στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή είναι καλό καικακο πραγμα. Από την καλή πλευρά είναι τα πολλά οφέλη που προσφέρει το διαδίκτυο, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο. Και στην κακή πλευρά είναι πραγματικά ανησυχητικές ανησυχίεςόπως το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Μεταξύ των πλέον ανησυχητικών ανησυχιών είναι η απάτη στο διαδίκτυο. Η απάτη στο Διαδίκτυο συμβαίνει όταν ατο άτομο χρησιμοποιεί το διαδίκτυο στην πράξη του δόλιου στόχου με στόχο να αποκτήσει ένα ανέντιμο πλεονέκτημα έναντι άλλου προσώπου. Συχνά, το κύριο κίνητρο γιαη απάτη στο διαδίκτυο είναι οικονομικό όφελος.

Υπάρχουν πολλοί τύποι απάτης στο διαδίκτυο, αλλά ορισμένοι εκτελούνται συχνότερααπό άλλους.

Ένας από τους πιο έμπειρους ειδικούς του ημιτάλ ,Andrew Dyhan, ορίζει τα ακόλουθα είδη απάτης στο διαδίκτυο:

1. Μικρές δημοπρασίες και ψεύτικα εμπορεύματα

Οι δράστες πλαστών δημοπρασιών απευθύνονται στους καταναλωτές των προϊόντων που πωλούνται στο διαδίκτυο. οο εγκληματίας θα δημοσιεύσει ένα προϊόν σε έναν ιστότοπο δημοπρασιών δηλώνοντας ότι το πωλεί στον πλειοδότη. Το προϊόν μπορεί να είναι είτεανύπαρκτο ή αν υπάρχει, είναι διαφορετικό από αυτό που διαφημίζεται. Ο απατεώνας προσπαθεί να κερδίσει τον πλειοδότη να στείλει την πλήρη πληρωμήγια το εν λόγω προϊόν πριν γίνει η αποστολή. Τέλος, ο εγκληματίας δεν στέλνει το προϊόν στον αγοραστή (αυτό που ονομάζεται μη παράδοσητων εμπορευμάτων) ή το προϊόν που αποστέλλεται είναι κάτι άλλο, συχνά σημαντικά φθηνότερο από την τιμή του προϊόντος που πληρώνεται.

2. Spams και κλοπή ταυτότητας

Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία κακοποιούνται μερικές φορές από τους απατεώνες για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου ήπροκαλούν βλάβη στη συσκευή που χρησιμοποιούν. Ορισμένα ψευδή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιδιώκουν να προσελκύσουν κάποιον να δώσει τις προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες,και άλλοι προχωρούν σε περαιτέρω βήματα για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να στείλουν κεφάλαια σε αμφιλεγόμενα προγράμματα.

Αυτά τα επικίνδυνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ανιχνεύονται στα εισερχόμενά σας ως ειδοποιήσεις χαμηλού ενδιαφέροντοςτα δάνεια, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που αναζητούν χρηματοδότηση, τα κέρδη από τη λαχειοφόρο αγορά και τα θέματα κοινωνικής ζωής. Θα περιέχουν έναν σύνδεσμο που θα έπρεπε να κάνετεκάντε κλικ για να πάρετε αυτό που οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι προσφέρουν. Με ένα μόνο κλικ στο σύνδεσμο, θα μπορούσατε να εκθέσετε τον εαυτό σας σε πολλούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του πάρειο υπολογιστής ή η κινητή συσκευή σας έχουν προσβληθεί από ιούς, αποκαλύπτοντας στους ξένους τους κωδικούς πρόσβασης, τις πληροφορίες πιστωτικών καρτών, τα στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης,διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου.

Οι spam συχνά συνδέονται με την κλοπή ταυτότητας επειδή μπορούν να είναι, και συνηθίζονται συχνάπρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της πλαστοπροσωπίας..Τα κλεμμένα προσωπικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη άλλωνμορφές απάτης στο Διαδίκτυο, όπως απατηλές αιτήσεις ή πωλήσεις.

3. Κλοπή Πιστωτικής Κάρτας

Η απάτη με πιστωτικές κάρτες βασίζεται κυρίως σε ανθρώπους που δεν είναι αρκετά προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το δικό τουςπιστωτικές κάρτες. Άλλοι άνθρωποι έχουν εξαπατηθεί από εξαιρετικά έξυπνες απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος".

Αυτός ο τύπος απάτης στο διαδίκτυο αρχίζει όταν ένα θύμα εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας σε έναδιπλή ιστοσελίδα. Οι εγκληματίες θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια αυτές τις πληροφορίες είτε για να μεταφέρουν χρήματα είτε για αγορές χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα.

4. Επενδυτικές απάτες

Η απάτη στον τομέα των επενδύσεων διαδίδεται μέσω επενδυτικών προγραμμάτων με στόχο την αλιείαεξαπατώντας τους επενδυτές ή κλέβοντας την ταυτότητά τους. Οι απάτες έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικών πινακίδων, ενημερωτικών δελτίων έναντι αμοιβής, ήάλλες μορφές ενημερωτικού υλικού που παρέχουν ψευδείς εμπιστευτικές πληροφορίες. Όταν ένας αριθμός επενδυτών πέφτει για την απάτη, τις αξίες των αποθεμάτωνμεταβάλλονται και ο εγκληματίας πωλεί τα αποθέματα του από μια πλεονεκτική θέση.

Άλλες μορφές απάτης στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν αναξιόπιστους ιστότοπους και απάτες προκαταβολής.

Οι μη αξιόπιστοι ιστότοποι μπορούν να μιμούνται καλά εδραιωμένους ιστότοπους και να εξαπατούν τους επισκέπτεςσυναλλαγές και αλληλεπιδράσεις σαν να ήταν η πραγματική συμφωνία. Οι απάτες προκαταβολής είναι πολλές στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο. Μπορείτε να αναγνωρίσετεαυτό το είδος της απάτης αρκετά εύκολα. Εάν ένας πωλητής επιμένει να έχει χρήματα εκ των προτέρων και υπόσχεται να επιστρέψει τα χρήματα, αυτή η διαπραγμάτευση είναι άκρωςπιθανόν να είναι απάτη. Προκαθορισμένες απάτες είναι πολύ πιθανές σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ειδικά.

Ο καθένας πρέπει να ενημερώνεται πάντα για το πώς οι απατεώνες διαιωνίζουν το διαδίκτυοέγκλημα ανά πάσα στιγμή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε ιστότοπος δημοπρασιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είναι αξιόπιστος και αποφύγετε νέους πλειστηριασμούς.
  • Χρησιμοποιώντας μέσα παρακολούθησης και προστασίας
  • Ποτέ μην κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο που αποστέλλεται μέσω email πριν επιβεβαιώσετε ότι η πηγή τουτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αξιόπιστο.
  • Μην επιτρέπετε ποτέ να χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα από την όρασή σας
  • Προσέχετε πολύ όταν κάνετε μεγάλες συναλλαγές ή απαντάτε σε προσφορές που γίνονται online
  • Ελέγχετε πάντα τις αποδείξεις σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ποσά είναι σωστά.
  • ΠΟΤΕ μην γράφετε ποτέ τον κωδικό PIN της πιστωτικής σας κάρτας οπουδήποτε Source .
  • Ακυρώστε την κάρτα σε περίπτωση που την πληκτρολογήσετε
  • Ελέγχετε πάντα για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό σας καιτα οικονομικά δεδομένα σε ένα URL έχουν αρχίσει με https: //
November 28, 2017