Back to Question Center
0

Semalt Expert: Γιατί εμφανίζονται οι ηλεκτρονικές απάτες;

1 answers:

Η ηλεκτρονική απάτη έχει καταστεί σημαντική απειλή για τη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου. Κανονικά,οι webmasters συνειδητοποιούν τους κινδύνους απάτης όταν λάβουν την πρώτη αντιστροφή χρέωσης. Ενώ αυτή η μορφή απάτης είναι κοινή σε πολλές περιοχέςτου κόσμου, οι ΗΠΑ φέρουν το βάρος των περισσότερων απωλειών από ηλεκτρονικές απάτες.

Η απάτη στο Διαδίκτυο είναι κοινή για διάφορους λόγους. Max Bell, διευθυντής επιτυχίας πελατών της ημιτάλ ,έχει προσαρμόσει τα πιο σημαντικά γεγονότα ηλεκτρονικής απάτης με σκοπό να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις.

Τα στοιχεία των κλεμμένων πιστωτικών καρτών είναι εύκολο να αγοραστούν. Η απάτη στο Διαδίκτυο δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότηταθέμα στον κατάλογο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, διότι συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία και οι πόροι για τη δίωξη τέτοιων υποθέσεων είναι δύσκολο. Σαναποτέλεσμα, η δίωξη είναι πολύ σπάνια.

Πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική απάτη

Στάδιο 1:

Οι πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας κλέβονται από μοναχικούς εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ή από ένα μεγάλο δίκτυοτων επαγγελματιών χάκερ.

Κανονικά, οι επιμέρους χάκερ ή τα εγκληματικά συνδικάτα επιτίθενται σε επιχειρήσεις και οργανισμούςγια να λάβετε οποιαδήποτε μορφή οικονομικών ή προσωπικών δεδομένων. Μόλις αποκτήσουν τα απαραίτητα στοιχεία, το πουλάνε στη μαύρη αγορά. Τα περισσότερα δεδομέναοι χάκερ έχουν για κάτοχο κάρτας, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή των πληροφοριών για τη μαύρη αγορά.

Στάδιο 2:

Τα κλεμμένα δεδομένα πωλούνται σε ένα τρίτο μέρος.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι που κλέβουν προσωπικά ή οικονομικά δεδομένα δεν είναι τα ίδιαάτομα που χρησιμοποιούν τις πληροφορίες. Κανονικά, όσο μεγαλύτερη είναι η επίθεση, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ο αρχικός χάκερ να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να διαπράξει απάτη.

Στάδιο 3:

Οι απατεώνες δοκιμάζουν και εξαντλούν την κάρτα.

Όταν οι απατεώνες λαμβάνουν στοιχεία πιστωτικών καρτών, διαχωρίζουν τις ενεργές κάρτες από τις αδρανείςκαρτέλλες. Για να γνωρίζετε εάν μια κάρτα είναι ενεργή, οι απατεώνες κάνουν μια μικρή online αγορά. Εάν η συναλλαγή είναι επιτυχής, ξεκινούν εξαντλητικάτην πιστωτική κάρτα.

Ανάλογα με τον αριθμό των hackers που έχουν στην κατοχή τους, μπορούν να περάσουνως νόμιμοι κάτοχοι της κάρτας και μάλιστα να νικήσουν φίλτρα ηλεκτρονικής απάτης στο παιχνίδι τους.

Γιατί η δίωξη διαδικτυακής απάτης είναι σπάνια

Η προσθήκη των χάκερ στο βιβλίο είναι συχνά ένα δύσκολο έργο για πολλούς λόγους. Πρώτον, έναη έρευνα πρέπει να διασχίζει κρατικά και διεθνή σύνορα που προκαλούν προβλήματα νομικής φύσης.

Δεύτερον, η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την ηλεκτρονική απάτη είναι πάντα δύσκολη. Ένας απατεώνας ποιοςη πλαστοπροσωπία ενός κατόχου κάρτας καταχωρεί μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μισθώνει ένα γραμματοκιβώτιο κάτω από ένα ψευδές όνομα. Αυτό αφήνει πολύ λίγα στοιχεία για σύνδεσητο έγκλημα στον απατεώνα. Ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορεί να μην έχουν αρκετά στοιχεία για να διώξουν το έγκλημα.

Επιπλέον, το έγκλημα του ηλεκτρονικού εμπορίου θεωρείται συχνά ως πρόβλημα χαμηλής προτεραιότητας.Αυτό συμβαίνει επειδή το μέσο χρηματικό ποσό που κλαπεί είναι συχνά χαμηλό. Ταυτόχρονα, το θύμα μπορεί να μην είναι πρόθυμο να ακολουθήσει τον απατεώναειδικά εάν ο ιδιοκτήτης της κάρτας είναι σίγουρος για την επιστροφή χρημάτων από την τράπεζα που εξέδωσε την κάρτα. Και όταν συγκρίνετε τον μέσο όροτα χρήματα του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου χάνουν την απάτη στις περιπτώσεις που το FBI και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου συζητούν στους ιστοτόπους τους, ξεκινάτενα κατανοήσουμε γιατί η απάτη του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μια ανησυχία χαμηλής προτεραιότητας για αυτούς τους οργανισμούς. Στην ουσία, δεν είναι οργανισμοί όπως το FBIαγνοούν τις περιπτώσεις αυτές, μάλλον δεν έχουν αρκετό εργατικό δυναμικό για να επιδιώξουν αυτούς τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο Source .

November 28, 2017