Back to Question Center
0

Semalt Expert Διασφαλίζει ότι πρέπει να μάθετε για τις ηλεκτρονικές απάτες και απάτες - Εδώ είναι γιατί

1 answers:

Η ηλεκτρονική απάτη αναφέρεται συχνά ως "ηλεκτρονική απάτη" ή "απάτη". Αυτό το είδος απάτηςεμφανίζεται σε πολλαπλές φόρμες, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ποινή για τη χρήση ή την παραποίηση των ταχυδρομικών ταχυδρομικών παραγγελιών είναι δέκα έως είκοσι χρόνια φυλάκισηςστις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι απατεώνες προσποιούνται συχνά ότι είναι εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων και ζητούν τη βοήθειά σας για τα θύματαφυσικές καταστροφές, τρομοκρατικές επιθέσεις, περιφερειακές συγκρούσεις ή επιδημίες. Αν είστε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, είναι σημαντικό να υποβάλετετην έκθεση στο δίκτυο Αυστραλιανού Δικτύου Πληροφόρησης για την Ηλεκτρονική Υποκλοπή (ACORN) όσο το δυνατόν νωρίτερα. Οι αναφορές που γίνονται στο δίκτυο αυτό προωθούνται στην αστυνομίαή υπηρεσίες πληροφοριών για ενδεχόμενη έρευνα.

Jason Adler, Διευθυντής Διαχείρισης Πελατών του ημιμαλίνη ,εστιάζει στους τύπους ηλεκτρονικών απάτης με σκοπό να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από τις επιθέσεις.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ηλεκτρονικών απάτων είναι οι ηλεκτρονικές απάτες στο Internet, οι απάτες, η κλοπή ταυτότητας,και την απάτη στις αγορές και τις περιοχές δημοπρασιών.

Οι ηλεκτρονικές τραπεζικές απάτες

Ορίζεται ως χρήση δυνητικά παράνομων μέσων για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, προσωπικώνπληροφορίες, ιδιοκτησία ή χρήματα από ιδιωτικό ίδρυμα ή χάκερ. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι απάτης μέσω διαδικτύου είναι η πρόσληψη μουλιού καιphishing. Οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά τις ευαίσθητες πληροφορίες σας όπως τον κωδικό πρόσβασης ή το όνομα χρήστη για να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία σας. Μπορούν να λάβουν αυτές τις πληροφορίες απότα δισκία, τις κινητές συσκευές ή τους φορητούς υπολογιστές στέλνοντας κακόβουλα προγράμματα και ιούς.

Αυτές τις μέρες, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τους και τα smartphones για να έχουν πρόσβαση στην τράπεζά τουςλογαριασμούς. Οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι δύσκολο για αυτούς να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Έτσι, στέλνουν ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σας ζητούν να κάνετε κλικ σε συγκεκριμένασυνδέσεις, αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Δεν πρέπει να απαντάτε σε άγνωστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι επίσης σημαντικό να μην κάνετε κλικ σε άγνωστους συνδέσμουςκαι αγνοήστε τους ανθρώπους που συνεχίζουν να σας στέλνουν συνημμένα.

Από την άλλη πλευρά, το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" (phishing) είναι μια απόπειρα απόκτησης ευαίσθητων πληροφοριών, όπως π.χ.όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης, στοιχεία ταυτότητας PayPal και στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, αποκρύπτοντας ως αξιόπιστες οντότητες σε μια ηλεκτρονική επικοινωνία.

Τα εξειδικευμένα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας συμβάλλουν στη μείωση του αριθμού των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που φτάνουν στοεισερχόμενα. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε λογισμικό προστασίας από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας αποθηκευμένες. Το AFP υποδεικνύει ότι δεν απαντάτεμηνύματα spam και να τα διαγράψετε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εάν υπάρχουν τυχόν συνημμένα, δεν πρέπει ποτέ να ανοίγετε αυτά τα συνημμένα που μπορεί να περιέχουνανεπιθύμητα προγράμματα ή ιούς.

Απάτες αγορών και πλειστηριασμών

Οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά την πιο πρόσφατη τεχνολογία για να δημιουργήσουν ψεύτικες ιστοσελίδες λιανοπωλητών που βλέπουνόπως διάσημα ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής πώλησης. Χρησιμοποιούν εκλεπτυσμένες διατάξεις και σχέδια για να προσελκύσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να μην το κάνετεεισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία, στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή PayPal ID σε αυτές τις ιστοσελίδες. Όλες οι ιστοσελίδες δημοπρασιών έχουν αυστηρούς κανόνες και κανονισμούς.Οι απατεώνες δεν μπορούν να σας επιτεθούν μέσω αυτών των ιστότοπων και γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν άτομα εκτός των περιοχών δημοπρασιών. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τοΑυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων απάτης στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιείτε ιστοσελίδες δημοπρασιών όπως το eBay, θα το κάνουνδεν σας ζητά τίποτα για την πιστωτική σας κάρτα ή το PayPal.

Γενικές συμβουλές

Εάν έχετε λάβει ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος είναι να διαγράψετετους όσο το δυνατόν νωρίτερα. Είναι επίσης σημαντικό να μην κάνετε κλικ στα συνημμένα που αποστέλλονται μέσω αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Source .

November 28, 2017