Back to Question Center
0

Semalt Expert αποκαλύπτει τα τεχνάσματα για να σας προστατεύσει από την απάτη στο Internet

1 answers:

Πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τους όρους internet απάτη και απάτη, σωστά; Τα δύο χρησιμοποιούνται εναλλακτικά και στην πραγματικότητα αναφέρονται στο ίδιο πράγμα. Μια απάτη αναφέρεται συνήθως σε ένα σχέδιο που επινοήθηκε για να εξαπατήσει ανυποψίαστους ανθρώπους από τα χρήματά τους συχνά με την υπόσχεση ενός πράγματος που δεν υλοποιείται ποτέ όταν το χρήμα αλλάζει τα χέρια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι απάτες στο Διαδίκτυο απευθύνονται σε surfers του διαδικτύου.

Ο διευθυντής επιτυχίας πελατών της Semalt , Lisa Mitchell, επεξεργάζεται τα θέματα ηλεκτρονικής απάτης για να σας κάνει να είστε ασφαλείς από αυτό .

Ποιος κινδυνεύει;

Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ηλεκτρονική υπηρεσία ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε στον κόσμο είναι ευαίσθητος. Δεν έχει σημασία ότι ελέγχετε τις δημοσιεύσεις στο χρονοδιάγραμμά σας κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή συζητάτε σε έναν ιστότοπο που χρονολογείται. Από την έλευση της, το Διαδίκτυο έχει βοηθήσει εκατομμύρια να παρακολουθήσουν ταινίες, να πάρουν νέα, να διαβάσουν τα blogs, να δουλέψουν από το σπίτι και πολλά άλλα. Δυστυχώς, οι περιπτώσεις εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο έχουν αυξηθεί.

Πώς λειτουργεί

Το 2017, ο αριθμός των περιπτώσεων εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο αναφέρθηκε ότι ήταν 155% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος (2016). Αυτό δεν είναι καλό. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Σίγουρα, πρέπει τώρα να γνωρίζουμε όλες τις απάτες που χρησιμοποιούνται, έτσι; Οι κακοί είναι πολύ έξυπνοι. Κάθε μέρα βρίσκουν νέους τρόπους να μαζεύουν εκεί που δεν σπείρουν .

Πάρτε το παράδειγμα της απάτης Nigeria 419..Αρχίζει συνήθως με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα μήνυμα που αποστέλλεται από μια κοπέλα σε κίνδυνο. Θα έλεγε ότι ήταν κληρονόμος, κυβερνητικός αξιωματούχος ή επιχειρηματική κυρία από τη Νιγηρία ή τη Σιέρα Λεόνε. Τώρα εδώ είναι το δόλωμα: η κυρία θα ήθελε να την βοηθήσει να πάρει τα χρήματά της από την τοπική τράπεζα. Πως? Αποστέλλοντας κάποια αμοιβή με την οποία πληρώνει για τραπεζικό τέλος επεξεργασίας. Τι παίρνετε σε αντάλλαγμα; Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Μόλις στείλετε τα χρήματα, η κυρία εξαφανίζεται στον αέρα. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορούν να ζητήσουν τα τραπεζικά σας στοιχεία με την αξίωση ότι επιθυμούν να στείλουν τα χρήματα στο λογαριασμό σας. Μην το κάνετε αυτό. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός θα παραβιαστεί. Όσο η συμφωνία ακούγεται πολύ καλή για να είναι αλήθεια, κάποιοι ρίχνουν προσοχή στον άνεμο και παίζουν μαζί.

Απάτη ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

Αυτό είναι αναμφισβήτητα ο πιο κοινός τύπος απάτης εκεί έξω. Σε αυτήν την περίπτωση, λαμβάνετε ένα επίσημο e-mail από την τράπεζά σας ή μια ηλεκτρονική υπηρεσία πληρωμών όπως το Paypal. Υποστηρίζουν ότι ο λογαριασμός σας πρέπει να ενημερωθεί. Εδώ θα σας ζητήσουν να κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο ή να δώσετε τα στοιχεία σας έτσι ώστε να ενημερώνονται τα ίδια για εσάς. Η απάτη ηλεκτρονικού "ψαρέματος" χρησιμοποιείται για την απόκρυψη προσωπικών και οικονομικών δεδομένων .

Εικόνα αυτή την αναλογία: εάν κάποιος έκλεψε την πιστωτική σας κάρτα από το πορτοφόλι σας, τηλεφωνήσατε γρήγορα στην τράπεζα για να την ενημερώσετε. Δυστυχώς, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι πολύπλοκο και όχι τόσο απλό. Εντούτοις, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από όλα αυτά γνωρίζοντας με όλους τους τύπους online απάτες. Θα σας χαρίσει ηρεμία, οι προσωπικές σας πληροφορίες θα παραμείνουν ασφαλείς και κανείς δεν θα αγγίξει τα χρήματά σας χωρίς την εξουσιοδότησή σας. Μην εξαπατάτε online. Απολαύστε την ευκολία του διαδικτύου με ηρεμία Source .

November 28, 2017