Back to Question Center
0

Semalt: 10 Email & Internet Scams - Πώς να μείνετε ασφαλείς;

1 answers:

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αποτελούν μια συμβατική μέθοδο διευκόλυνσης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στο διαδίκτυο. Το Twitter και το Facebook ως κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι οι νέες μέθοδοι για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο μετά τα παλιά μηνύματα spam.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Semalt , Ryan Johnson, διευκρινίζει τα ηλεκτρονικά μηνύματα spam και τις ηλεκτρονικές απάτες και τον τρόπο αποφυγής τους .

1. Απάτες Λοταρίας

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανεπιθύμητη αλληλογραφία που πλαισιώνεται από μια επίσημη εταιρία λαχειοφόρων αγορών συγχαίρει και ανακοινώνει τα χρήματα που κέρδισε το θύμα ακόμα και όταν δεν συμμετείχε σε καμία λαχειοφόρο δραστηριότητα.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι απάτη αν πρόκειται για άτομο, το όνομα του αποδέκτη λείπει, η λαχειοφόρος αγορά δεν υπάρχει και το μήνυμα spam ζητά ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία .

2. Απάτη έρευνας

Ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανεπιθύμητη αλληλογραφία που οδηγούν σε απάτη μπορεί να αποτελέσουν πρόσκληση σε δραστηριότητα έρευνας. Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που παρέχεται κατεβάστε ένα πρόγραμμα που κατασκοπεύει τις δραστηριότητες στον υπολογιστή, οδηγώντας σε κλοπή κωδικών πρόσβασης, τραπεζικών πληροφοριών και προσωπικών πληροφοριών που έχουν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση μετρητών .

3. PayPal ή Online απάτη πιστωτικών καρτών

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να είναι νόμιμο από μια εταιρεία ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων ή πιστωτικής κάρτας μπορεί να ζητήσει επείγουσα δράση. Οι πληροφορίες που παρέχονται από το θύμα καταλήγουν στο χειρισμό του λογαριασμού τους για να χάσουν το διαθέσιμο ποσό ή την κλοπή ταυτότητας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διεύθυνση του αποστολέα είναι ύποπτη, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν έχει συγκεκριμένο παραλήπτη, ο σύνδεσμος που συνδέεται δεν είναι νόμιμος και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιλαμβάνει απειλή για το θύμα.

4. Απάτη μυστηριώδη αγορών

Ένα spam e-mail που υπόσχεται χρηματικά ποσά κάνοντας μυστηριώδη έργα στο διαδίκτυο είναι μια απάτη..Οι απατεώνες υπόσχονται να σας πληρώσουν για να κάνουν online αγορές. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να πληρώσει για την κατάρτιση, ή παρέχουν τη διεύθυνσή τους για να λάβουν έναν δόλιο έλεγχο.

5. Ξένη εξαπάτηση ελέγχου

Αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας περιλαμβάνει ένα βασιλικό ήχο αποστολέα ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για να ανακτήσει τα μεγάλα χρηματικά ποσά που κρατούνται σε λογαριασμό για oversea. Οι αποδέκτες δέχονται να αποστείλουν πολλές φορές τις αμοιβές μεταβίβασης χωρίς να διευθετήσουν τη συμφωνία .

6. Αποτυχημένο προφίλ

Οι απατεώνες στο διαδίκτυο μπορούν να καταλάβουν έναν λογαριασμό κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για να ζητήσουν εύνοιες από τη λίστα φίλων του λογαριασμού. Τα θύματα των απάτων στέλνουν χρήματα για να βοηθήσουν τους φίλους τους ανυποψίαστους να είναι con.

7. Quiz Απάτη

Εκτός από τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι απατεώνες δημοσιεύουν συνδέσμους σε κουίζ και παιχνίδια που απαιτούν τηλεφωνικούς αριθμούς. Η συμμετοχή σε αυτά τα παιχνίδια εκθέτει τον χρήστη σε απάτες.

8. Υπόπονη φωτογραφία απάτη

Ένα ανησυχητικό μήνυμα που μοιράζεται στα κοινωνικά μέσα προκαλεί περιέργεια. Ένα μήνυμα που υποδηλώνει την έκθεση των γυμνών εικόνων του χρήστη ενεργοποιεί τις ακόλουθες συνδέσεις που τους εκθέτουν σε hacking .

9. Κρυφό απάτη URL

Μπορείτε να λάβετε μια πρόσκληση Twitter από τον ύποπτο χρήστη. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο τους, σας κατευθύνει σε ιστότοπους που ενδέχεται να έχουν λογισμικό υποκλοπής spyware ή κακόβουλο λογισμικό με δυνατότητα λήψης χωρίς να το γνωρίζετε.

10. Αδυνάτισμα μωρών

Μια αναρτημένη εικόνα ενός άρρωστου μωρού στα κοινωνικά μέσα απαιτεί τη δωρεά κεφαλαίων για θεραπεία. Οι άνθρωποι που άγγιξε το μήνυμα δωρίζουν και μοιράζονται τις ειδήσεις με άλλους ανθρώπους χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι απάτη .

Για να παραμείνετε ασφαλείς, να διαγράψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν ζητήσατε, να μην πιστεύετε σε βραβεία και υποσχέσεις χρημάτων από αγνώστους, να αναζητήσετε οποιαδήποτε αίτηση ηλεκτρονικού χρήματος, ποτέ να αποκαλύψετε ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία και να μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους Source .

November 28, 2017