Back to Question Center
0

Πώς να αποφύγετε το κακόβουλο λογισμικό - Σύσταση από το Semalt

1 answers:

Το κακόβουλο λογισμικό αναφέρεται σε μια ποικιλία εχθρικών λογισμικών, συμπεριλαμβανομένων των σκουληκιών υπολογιστών, ιών, ransomware, adware, spyware, scareware, δούρειους ίππους και άλλα επικίνδυνα προγράμματα. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εκμεταλλευτεί ελαττώματα ή ευπάθειες ασφαλείας στα σχέδια λειτουργικών συστημάτων, σε εφαρμογές ή σε ευάλωτες εκδόσεις του Adobe Flash Player, του Java SE και του Adobe Reader. Τα αποτελέσματά τους κυμαίνονται από κλοπές ταυτότητας μέχρι ενόχληση σε συντριβή υπολογιστή.

Είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από κακόβουλο λογισμικό. Για αυτό, πρέπει να έχετε κατά νου τα ακόλουθα σημεία που ορίζει ο Jack Miller, ο Διευθυντής Senior Customer Success του Semalt - perry termostato manuale.

Πρόληψη με συνετή συμπεριφορά στο διαδίκτυο

Αποτρέπεται η ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού με λογική συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός εμπειρογνώμονα υπολογιστή ή ενός προγραμματιστή για να απαλλαγείτε από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Απλά πρέπει να σταματήσετε την εγκατάσταση και τη λήψη περιττών πραγμάτων. Εάν κάποια εργαλεία ή λογισμικό δεν χρησιμοποιούνται, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε από το σύστημα του υπολογιστή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Με τον ίδιο τρόπο, εάν δεν είστε σίγουροι για την αυθεντικότητα του ιστότοπου, θα πρέπει να το αφήσετε και να βρείτε μια εναλλακτική λύση.

Οι χάκερ συχνά στέλνουν τα ηλίθια πράγματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι σημαντικό να μην εμπιστεύεστε τίποτα που σχετίζεται με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ειδικά όταν λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, δεν πρέπει να κάνετε κλικ ή να εγκαταστήσετε ένα συνημμένο, καθώς ενδέχεται να περιέχουν ιούς ή κακόβουλα προγράμματα. Ομοίως, αν ο συνάδελφός σας ή ένα μέλος της οικογένειας σας δίνει μια μονάδα flash ή ένα DVD με μολυσμένα αρχεία σε αυτό, δεν πρέπει να το δεχτείτε τυφλά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας..Διαφορετικά, είναι καλύτερο να μην αναπαράγονται αυτά τα DVD.

Μερικά αναδυόμενα παράθυρα και παράθυρα επιχειρούν να χαράξουν τις συσκευές του υπολογιστή σας. Δεν πρέπει να κάνετε κλικ στους συνδέσμους τους και να αποφύγετε την αποδοχή ελεύθερων σαρώσεων του συστήματος. Επιτρέψτε μου εδώ να σας πω ότι τίποτα δεν είναι ελεύθερο σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να πληρώσουμε ένα τέλος για ένα επίσημο λογισμικό, έτσι τα pop-up εργαλεία προστασίας από ιούς είναι καλοί για τίποτα. Μπορείτε να κλείσετε όλα αυτά τα παράθυρα μέσω του Windows Task Manager (Ctrl-Alt-Delete). Θα πρέπει να αποφύγετε την εκτέλεση λογισμικού από άγνωστες πηγές, ακόμη και όταν ένας ιστότοπος φαίνεται αρκετά ελκυστικός και επαγγελματικός. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αποφύγετε τις παράνομες υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων. Είναι εύκολο για τους χάκερ να ονομάσουν το κακόβουλο λογισμικό τους μετά από διάσημους αστέρες κινηματογράφου, μουσικά άλμπουμ και προγράμματα για να δελεάσουν τους ανθρώπους να τα κατεβάσουν.

Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού με αυθεντικό λογισμικό

Ανεξάρτητα από το πόσο σοφός ή σας απασχολεί, το σύστημα του υπολογιστή σας μπορεί να μολυνθεί ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αφαιρέσετε κακόβουλα προγράμματα και ιούς μόνο με αυθεντικό και νόμιμο λογισμικό. Δεν πρέπει να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο για το οποίο δεν είστε σίγουροι. Επωφεληθείτε από το Windows Update και αναβαθμίστε το σύστημά σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Σας ειδοποιεί αυτόματα αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Μπορείτε εύκολα να το κατεβάσετε από το διαδίκτυο και η εγκατάσταση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάντε λήψη των τελευταίων εκδόσεων των προγραμμάτων περιήγησης για να απολαύσετε τα τελευταία χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά τους. Θα πρέπει να εκτελέσετε λογισμικό προστασίας από ιούς για να είστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Ενεργοποιήστε το συνεχώς και ανανεώστε το μία ή δύο φορές το μήνα. Το anti-malware, επίσης γνωστό ως anti-spyware, είναι ένα ισχυρό στοιχείο για οποιαδήποτε συσκευή υπολογιστή. Αυτό το αυτόνομο πρόγραμμα διατηρεί το σύστημα του υπολογιστή σας και τα προφίλ των κοινωνικών μέσων σας ασφαλή από πιθανές απειλές και ιούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows το οποίο είναι καλό για να αποτρέψετε τη συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Αν τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν φιλτράρουν σωστά τα ανεπιθύμητα μηνύματα, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας το συντομότερο δυνατόν.

November 28, 2017