Back to Question Center
0

Online απάτη & απάτη - Ο Semalt Expert γνωρίζει πώς να ελαχιστοποιήσει την έκθεση

1 answers:

Ο ιστότοπος παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων στον κόσμο σήμερα. Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν γνήσιο περιεχόμενο και προϊόντα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που οι χρήστες στο διαδίκτυο πρέπει να προσέχουν. Ο λόγος οφείλεται στις αυξημένες δραστηριότητες απάτης και απάτης που διεξάγονται διαδικτυακά .

Ο Oliver King, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας από το Semalt , παρέχει τα θέματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης και της απάτης .

Οι πιο κοινές απάτες στο διαδίκτυο

Ο τρόπος με τον οποίο οι απατεώνες προσπαθούν να αποκτήσουν πληροφορίες από ανυποψίαστους χρήστες συνεχίζει να διαφοροποιείται. Ακολουθεί μια λίστα με δέκα κορυφαίες απάτες στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο .

1. Νιγηριανή απάτη

Αυτά είναι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν Νιγηριανό που ισχυρίζεται ότι είναι βασιλικός και περιμένει μια κληρονομιά και χρειάζεται βοήθεια για να την αποκτήσει.

2. Εγγυημένη αποδοχή πιστωτικών καρτών ή δάνειο

Προσφέρουν εγγυημένη αποδοχή πιστωτικής κάρτας ή δανείου. Μπορούν να φανεί πιστευτή, δεδομένου ότι ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών χρεώνουν ένα τέλος.

3. Λοταρία Απάτη

Αυτά είναι τα σημεία στα οποία τα θύματα συνεχίζουν να παίζουν σφαίρες αλλά ποτέ δεν κερδίζουν..

4. Phishing

Αυτές είναι σύνδεσμοι που χρησιμοποιούνται για την ανακατεύθυνση χρηστών σε δικτυακούς τόπους όπου προσπαθούν να τους πείσουν να χωρίσουν με προσωπικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας προσφορές που δελεάζουν .

5. Απάτη υπερπληρωμής

Περιλαμβάνει κλεμμένες μη εξουσιοδοτημένες εντολές πληρωμής που παρέχονται για ακριβά αντικείμενα. Αφού κατατεθεί στην τράπεζα, ο απατεώνας ζητά την ισορροπία μαζί με το στοιχείο. Αργότερα, ο οργανισμός κοινοποίησε την άρνηση πληρωμής .

6. Ευκαιρίες καριέρας

Οι απατεώνες προσφέρουν μια ευκαιρία για απασχόληση και ζητούν τραπεζικά στοιχεία για τις πληρωμές προμηθειών. Χρησιμοποιούν αυτή την ευκαιρία για να κλέψουν ταυτότητες για περαιτέρω απάτες .

7. Φιλανθρωπικές δωρεές

Αυτοί επωφελούνται από τη φιλανθρωπική φύση των ατόμων, όπου οι άνθρωποι στέλνουν χρήματα σε μη φιλανθρωπικές οργανώσεις .

8. Δωρεάν διακοπές

Οι απάτες ταξιδιών μπορεί να φαίνονται ελεύθερες, μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι είναι δαπανηρές προσπάθειες κατά την εγγραφή και την άφιξη .

9. Σχέδιο πυραμίδας

Αυτά είναι πλούσια γρήγορα σχέδια με μια μικρή παραλλαγή που οι απατεώνες φτάνουν με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

10. Κερδίστε χρήματα από την άνεση του σπιτιού

Αυτά είναι μερικές φορές αυθεντικά, αλλά μερικά απατεώνες μπορεί να θέλουν να επωφεληθούν, όπως η αποστολή χρημάτων σε αντάλλαγμα για ζουμερές συμβουλές. Μπορούν επίσης να στείλουν προγράμματα που εκτελούν πολλαπλά παράθυρα διαφήμισης τα οποία είναι πιο επωφελή για τους αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Στατιστικά Online Απάτης και Απάτης

Η απάτη περιλαμβάνει προσχήματα, χρήση ψεύτικης ταυτότητας ή δημιουργία πλαστών υπηρεσιών ή προϊόντων..Ζητείται από τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την περίπτωση αυτού του γεγονότος, καθώς επηρεάζουν και την ασφάλειά τους. Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αποτελεί μια συνεχή απειλή και μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια με το να σπάζει κάποιος στο σπίτι του. Το μέσο κόστος ανά άτομο αυξήθηκε κατά 50% από $ 197 το 2012 σε $ 298 το 2013 με επιθέσεις που αυξάνονται στην πολυπλοκότητα. Το κόστος για τις ΗΠΑ είναι 113 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναγνωρίζοντας την ηλεκτρονική χρηματοοικονομική απάτη

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι η μη παράδοση, η ψευδαισθήσεις και η απάτη τριγωνισμού ή μουλάρι. Αυτά περιλαμβάνουν κάποια μορφή πληρωμής και τα αγαθά φτάνουν χωρίς προβλήματα. Αργότερα, οι αρχές πληροφορούν ότι η πληρωμή ήταν παράνομη.

Άλλες μορφές περιλαμβάνουν:

 • Μαύρη αγορά και εμπορεύματα παραποίησης / απομίμησης
 • Οι προσφορές σε πλειστηριασμούς όπου οι ιδιοκτήτες, μαζί με τους συνεργούς, υποβάλλουν προσφορές για την ιδιοκτησία τους σε τιμές πτώσης
 • Η απάτη με σέρβις που περιλαμβάνει ψεύτικες ιστοσελίδες
 • Το τεμάχιο παραποίησης / απομίμησης

Διαγωνισμός και εξαπάτηση για τα ρομαντικά

 • Online λαχειοφόρες αγορές, Διαγωνισμοί και Λαχεία
 • Απολεσθέντα έπαθλα και κληρώσεις
 • Online απάτες dating
 • Ξένη Λοταρία
 • Η επαναφόρτωση από κατοίκους των ΗΠΑ
 • Απαγόρευση αλληλογραφίας

Αξιοποίηση της ανθρώπινης φύσης

Οι απατεώνες και οι απατεώνες κατανοούν την ανθρώπινη φύση και την εκμεταλλεύονται προς όφελός τους. Ορισμένες από τις απάτες που χρησιμοποιούνται κατά ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση περιλαμβάνουν:

 • Απάτες προπληρωμής
 • Απάτη φιλανθρωπικών οργανώσεων
 • Η απάτη στο φαρμακείο στο Διαδίκτυο
 • Άλλες ηλεκτρονικές απάτες, όπως απάτες εργασίας, επενδυτική απάτη, απατεώνες της Νιγηρίας, απάτες πυραμίδας, απάτες στο διαδίκτυο

Χρήστες νεότερων και παλαιότερων διαδικτύων

Μολονότι οι ηλεκτρονικές απάτες και οι απάτες μπορεί να είναι ανησυχητικές και μερικές φορές συγκεχυμένες, είναι επιτακτική ανάγκη όλα τα άτομα να παραμείνουν προληπτικά προστατευμένα όταν είναι επιφυλακτικοί, σκεπτικοί και πάντα αμφισβητούν πράγματα που φαίνονται περίεργα. Για την προστασία των παιδιών και των ηλικιωμένων, δεν πρέπει κανείς να εμπιστεύεται κανέναν, να κλειδώνει πληροφορίες, να γνωρίζει πάντα, να υπερασπίζεται όλα τα εργαλεία και τα gadgets, να αξιοποιεί τις διδακτικές στιγμές.

Κίνδυνοι απάτης σε απευθείας σύνδεση για επιχειρήσεις

Κάθε επιχείρηση που ασκεί τις δραστηριότητές της στο διαδίκτυο κινδυνεύει από δόλια δραστηριότητα. Ορισμένες από τις συμβουλές για την αποφυγή αυτού του κινδύνου περιλαμβάνουν:

 • Διασφάλιση και προστασία όλων των περιουσιακών στοιχείων
 • Μην συνδυάζετε τις επιχειρήσεις με την ευχαρίστηση
 • Κλείδωμα της υποδομής πληροφορικής
 • Αφιερώστε έναν ενιαίο υπολογιστή στον τραπεζικό τομέα
 • Κλείσιμο των σημείων εισόδου στην επιχείρηση
 • Διεξαγωγή βασικών βασικών ελέγχων των υπαλλήλων
 • Η κάλυψη είναι ζωτικής σημασίας

Καταπολέμηση Πίσω

Τα μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών για την Απάτη, την Εθνική Συμμαχία για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, τη Συμμαχία Λογισμικού Επιχειρήσεων και το GetNetWise. Το FBI συνεργάστηκε πρόσφατα με το Κέντρο Internet Complaint Crime Internet (IC3) Source .

November 28, 2017