Back to Question Center
0

Οδηγός από Semalt: Πώς να αντιμετωπίσετε ό, τι Spam που έρχεται στο τηλέφωνό σας

1 answers:

Ting Ting. Μόλις λάβατε ένα μήνυμα. Καταθέσατε την εφημερίδα, σκάστε την τσέπη των παντελονιών σας και τραβήξτε το κινητό σας τηλέφωνο. Arrgh. Κρόνος. Διαβάζετε κάτι σαν αυτό: "Real Rolex Watch, 30% Off". Ελέγχετε τον αριθμό του αποστολέα ελπίζοντας ότι είναι κάποιος που γνωρίζετε και συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε δει ποτέ πριν. Έχετε υποστεί ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Η Julia Vashneva, ο διευθυντής Senior Customer Semalt , λέει ότι σήμερα, τα smartphones έχουν γίνει στόχος για αδιάκριτες διαφημιστικές εκστρατείες. Μερικές φορές ο αποστολέας μπορεί να είναι μια νόμιμη επιχείρηση (εκείνη την οποία δώσατε πρόθυμα τον αριθμό σας), αλλά συχνά φορές, προέρχονται από ψευδείς αριθμούς που διαφημίζουν ψεύτικα προϊόντα ή / και προσφορές. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια εξελισσόμενη καμπάνια τηλεμάρκετινγκ. Είναι ενοχλητικές, αλλά μπορείτε να τους εμποδίσετε για το καλό.

Οι προϋποθέσεις

Εάν θεωρήσατε ότι το spam ήταν απλώς μια ταλαιπωρία, τότε θα εκπλαγείτε να ξέρετε ότι είναι παράνομο. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) δηλώνει ότι είναι παράνομο να στέλνουμε ανεπιθύμητα εμπορικά μηνύματα σε μια ασύρματη συσκευή (συμπεριλαμβανομένων τηλεειδοποιητών και κινητών τηλεφώνων), εκτός εάν ο παραλήπτης επιλέξει τέτοια μηνύματα. Όπως συμβαίνει, δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο αν κάποιος οργανισμός με τον οποίο αλληλεπιδράτε ζητά συχνά την άδειά σας για να σας στείλει infomercials. Ο νόμος, ωστόσο, απαλλάσσει μη εμπορικά μηνύματα όπως οι έρευνες και τα πολιτικά μηνύματα.

Τι θα πρέπει να κάνετε αν συνεχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα από οντότητες για τις οποίες δεν έχετε ακούσει ποτέ ότι υπάρχει μια πιθανότητα να παραβιάζουν τον νόμο. επίσης, να μην αποκλείεται.Αν λάβετε ένα μήνυμα κειμένου που ζητάει τον κωδικό σας ή τον κωδικό πρόσβασής σας, τότε αυτό είναι κακόβουλο.

Αποκλείστε τον αριθμό του αποστολέα

Αυτό είναι αναμφισβήτητα η πιο εύκολη και απλούστερη μέθοδος για να απαλλαγούμε από το spam. Στην προτιμώμενη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, αποκλείστε τον αποστολέα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο αποστολέας δεν θα συνειδητοποιήσει ότι τα έχετε εμποδίσει. Σε μια συσκευή Android, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε "Άτομα & Επιλογές" και στη συνέχεια "Αποκλεισμός". Σε ένα iPhone, αντί για τρεις κουκκίδες τελειώνει, κλείνοντας τον αριθμό.

Αναφορά στον παροχέα υπηρεσιών

Θα μπορούσατε να είστε ικανοποιημένοι με το μπλοκάρισμα του αποστολέα, ωστόσο η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν θα ήθελε να σας απασχολήσει εάν εκτελέσατε ένα πολιτικό καθήκον: αναφέρετε παραπτώματα. Ανεξάρτητα από τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, είστε ελεύθεροι να κρατήσετε υπεύθυνο τον spammer. Μάθετε τον ειδικό αριθμό που είναι αφιερωμένος στο δίκτυό σας για την αναφορά τέτοιων περιπτώσεων. Εάν περισσότεροι άνθρωποι συναντηθούν για να πολεμήσουν τους spammers, ο κόσμος θα δει λιγότερα ενοχλητικά μηνύματα spam.

Προστατεύστε τον εαυτό σας

Ας πάρουμε ένα σενάριο στο οποίο έχετε την επιθυμία να μάθετε ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το μήνυμα spam. Θα αξίζει τον χρόνο σας; Πιθανώς όχι. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα λάβετε καμία απάντηση. Η ιδέα εδώ είναι απλή. Δεν είναι καλή ιδέα να αλληλεπιδράσετε με τον αποστολέα. Το καλύτερο σου βήμα θα ήταν να τα αποκλείσετε και / ή να αναφέρετε στις αρμόδιες αρχές.

Μια λέξη της προσοχής. Μην κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο παρέχεται στο μήνυμα κειμένου. Εκτός αυτού, μην απαντάτε σε οποιοδήποτε αίτημα για τα στοιχεία σύνδεσης των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στοιχεία πιστωτικών καρτών ή οποιαδήποτε άλλα προσωπικά σας στοιχεία Source .

November 28, 2017