Back to Question Center
0

Insight From Semalt: Προειδοποιητικά σημάδια για απάτες εργασίας στο Διαδίκτυο

1 answers:

Η εύρεση μιας δουλειάς είναι μια δύσκολη δουλειά από μόνη της, καθώς υπάρχει περισσότερη προσφορά εργασίας από τη ζήτηση γι 'αυτήν. Η μεγάλη δεξαμενή των ατόμων που αναζητούν εργασία εκεί έξω αποτελεί έναν μαλακό στόχο για τους απατεώνες και τους απατεώνες στο Διαδίκτυο. Εμείς λογοτεχνικά συναντάμε εκατοντάδες online θέσεις εργασίας και προσφέρει online σε καθημερινή βάση. Πρέπει λοιπόν να αναρωτιέστε εάν κάθε προσφορά εργασίας είναι γνήσια ή απάτη. Μια πραγματική προσφορά εργασίας είναι ένα θετικό βήμα προς τους στόχους της καριέρας σας και μια ψεύτικη προσφορά εργασίας θα σας κοστίσει τα σκληρά κερδισμένα χρήματα, χρόνο και προσωπικές πληροφορίες.

Σε αυτό το άρθρο, η Julia Vashneva, ο διευθυντής Senior Customer Semalt , υπογραμμίζει τα πιο κοινά κόλπα που χρησιμοποιούνται από τους απατεώνες δουλειάς:

 • Είναι πολύ καλό για να είμαι αλήθεια; - Εδώ είναι η συμφωνία, μια προσφορά εργασίας είναι πολύ καλή για την πραγματικότητα, ειδικά όταν έρχεστε σε επαφή με έναν πιθανό εργοδότη για μια κενή θέση που δεν έχετε επιδιώξει ή ακόμα και ποτέ ακούσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι απατεώνες παίρνουν το βιογραφικό σας από τα εργοτάξια χωρίς πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής και σας προσελκύουν με ένα ακαταμάχητο πακέτο αμοιβών και κομμάτι της ικανότητας και της ποιότητας σας. Εξασφαλίστε την απόκτηση των διαπιστευτηρίων σας σε ελεγχόμενες τοποθεσίες εργασίας με αυστηρή πολιτική απορρήτου.
 • Αντιεπαγγελματική αποστολή e-mail - Μια απάτη βρίσκεται πάντα λεπτομερώς..Οι απατεώνες θα σπάσουν τα εισερχόμενά σας με ανεπιθύμητα μηνύματα, τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν ορθογραφικά, στίγματα και γραμματικά λάθη. Να είστε προσεκτικοί για τέτοιες ασυνέπειες
 • .
 • Ασαφείς περιγραφές και απαιτήσεις απασχόλησης - Οι περιγραφές θέσεων εργασίας και οι απαιτήσεις έχουν ως στόχο να τιμολογήσουν τους υποψηφίους από τον διαγωνισμό. Οι απατεώνες όμως αποδίδουν γελοίες απαιτήσεις εργασίας με τρόπο που σχεδόν όλοι πληρούν τις προϋποθέσεις. Η περιγραφή της εργασίας και οι απαιτήσεις για μια πραγματική προσφορά εργασίας πρέπει να είναι συγκεκριμένες και να απαιτούν σαφώς ορισμένα επίπεδα εκπαίδευσης και εμπειρίας
 • .
 • Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν διαθέτουν στοιχεία επικοινωνίας όπως το όνομα της εταιρείας, η διεύθυνση και οι επαφές μπορεί επίσης να σημαίνουν μια απάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο απατεώνας δείχνει περίεργους λόγους για τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως οι διακομιστές που βρίσκονται εκτός λειτουργίας.
 • Συνεντεύξεις Yahoo και Instant Messenger - Το Yahoo Instant Messenger είναι αρκετά δημοφιλές με απάτες εργασίας. Δεν είναι όλες οι ηλεκτρονικές συνεντεύξεις ψεύτικες, αλλά εάν είστε προσκεκλημένοι για μία σε απευθείας σύνδεση να είστε προσεκτικοί με διεξοδική έρευνα της εταιρείας προτού να λάβει χώρα.
 • Όταν αναζητάτε μια εταιρεία στο διαδίκτυο, αναμένετε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης θα είναι ακριβή και ακριβή από το κουμπί αναζήτησης. Αν οι πληροφορίες που βρίσκετε δεν προσθέτουν, τότε θα μπορούσε να είναι απάτη. Οι απατεώνες μπορούν ακόμα να μεταμφιεστούν κάτω από νόμιμα εταιρικά ονόματα και ιστότοπους, αλλά το διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει να το επισημάνετε.
 • Αίτηση για εμπιστευτικές πληροφορίες - Κατά καιρούς οι αιτούντες εργασία θα κληθούν να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμη και να πραγματοποιήσουν πληρωμές. Αυτό πρέπει να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι και οι αιτούντες εργασία πρέπει να προσέχουν.
 • Εάν ένας δυνητικός εργοδότης ζητήσει να χρησιμοποιήσετε τους λογαριασμούς σας για να μεταφέρετε χρήματα ή να στείλετε τιμαλφή ή χρήματα, τότε πρέπει να είστε προσεκτικοί.
 • Εάν οι πιθανοί εργοδότες σας ζητήσουν να κάνετε πληρωμές πριν από μια συνέντευξη ή μια πραγματική δουλειά τότε θα μπορούσε να καταλήξει να είναι απάτη. Οι νόμιμες εταιρείες δεν θα το ζητήσουν ποτέ.
 • Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, υπάρχει αυτή η εσωτερική φωνή που σας προειδοποιεί για τη δυνατότητα αυτής της προσφοράς εργασίας που είστε ενθουσιασμένοι για την απάτη
 • Source .
November 28, 2017