Back to Question Center
0

Η κατευθυντήρια γραμμή από το Semalt: Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την απάτη με πιστωτικές κάρτες

1 answers:

Ενώ οι προσπάθειες των αρχών και των οργανισμών για την καταπολέμηση της απάτης με πιστωτικές κάρτες και άλλων τύπων τεχνολογικών κλοπών εκτιμώνται ιδιαίτερα, ως χρήστης της πιστωτικής κάρτας πρέπει να γνωρίζετε ότι η ασφάλεια της πιστωτικής σας κάρτας ξεκινά από εσάς. Η πιο σημαντική ασπίδα σας ενάντια σε αυτό το έγκλημα είναι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε τους τύπους των απατών που χρησιμοποιούνται από τους εγκληματίες και τις πινακίδες που πρέπει να προσέξετε.

Η Lisa Mitchell, διευθυντής επιτυχίας πελατών της Semalt , έχει προσαρμόσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς από την απάτη με πιστωτικές κάρτες .

Η απάτη με πιστωτικές κάρτες πραγματοποιείται με τρεις βασικούς τρόπους:

1. Ποινικό παίρνει την πιστωτική κάρτα: οι πορτοφολάδες και οι πεπειραμένοι κλέφτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κλοπή απόσπασης της προσοχής ή τις πιο συγκρουσιακές προσεγγίσεις για να έχουν την κάρτα στα χέρια τους. Μερικές φορές, τα λάθος χέρια μπορεί να έρθουν σε επαφή με μια προ-εγκριθείσα κάρτα. Μπορούν να το πάρουν από το κουτί ταχυδρομείου, το κάδο απορριμμάτων ή οπουδήποτε. Με την κάρτα στα χέρια τους και το πολύ γενναιόδωρο διαδικτυακό μας διαδίκτυο, ακόμη και το αδιανόητο είναι δυνατό.

2. Πιστοποιητές πιστωτικών καρτών: με λεπτομέρειες σχετικά με την πιστωτική σας κάρτα, ένας εγκληματίας μπορεί να κλωνοποιήσει την κάρτα ή να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες με κακόβουλο τρόπο. Η συζήτηση για τους skimmers κάρτας είναι ένα θέμα που είναι πάντα καυτό όταν συζητείται η απάτη με πιστωτικές κάρτες. Τα skimmers διαβάζουν και καταγράφουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας. Συχνότερα οι σκώληκες πιστωτικών καρτών χρησιμοποιούνται σε ταμειακές μηχανές και συνοδεύονται από κάμερα..Σε λίγα λεπτά, η κάρτα μπορεί να αντιγραφεί και να ληφθούν χρήματα.

3. Οι αδίστακτοι εργαζόμενοι στο κατάστημα, το βενζινάδικο, το εστιατόριο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα μπορεί να διαβάσουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και να χρησιμοποιήσουν την ασύρματη τεχνολογία για να διαπράξουν απάτη με πιστωτικές κάρτες.

Συνειδητοποιείτε ότι οι απατεώνες πιστωτικών καρτών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένες κάρτες με τρόπο που θα εκθέσουν την τοποθεσία ή την ταυτότητά τους. Δεν μπορούν να αγοράσουν αγαθά στο Amazon, για παράδειγμα, και να τα αποστείλουν στα σπίτια τους. Τότε τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: πώς παίρνουν πραγματικά χρήματα από την παράνομη λειτουργία;

Οι περισσότεροι από τους καινοτόμους απατεώνες πιστωτικών καρτών εμπλέκουν ένα αθώο μέρος στη λειτουργία τους για να πάρουν καθαρά μετρητά. Μπορούν να δημοσιεύσουν μια διαφήμιση για ένα δημοφιλές στοιχείο σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο εγκληματίας στην πραγματικότητα δεν έχει το στοιχείο, αλλά όταν το αγοράζει ένας αθώος αγοραστής, ο εγκληματίας γυρίζει και αγοράζει το ίδιο αντικείμενο από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με τους αγορασθέντες αριθμούς CC. Στη συνέχεια τοποθετεί τη διεύθυνση του αθώου αγοραστή ως προορισμό αποστολής. Στη συνέχεια, κάνει τα καταστήματα να στείλουν το προϊόν απευθείας στον αγοραστή, αλλά παίρνει τα χρήματα και μπορεί να τα ξοδέψει με οποιονδήποτε τρόπο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ασφαλείς από την απάτη με πιστωτικές κάρτες;

Έχετε ποτέ πληρώσει με πιστωτική κάρτα σε εστιατόριο, κατάστημα τροφίμων, οδοντίατρο σας, αντλία αερίου ή άλλο μέρος. Είναι γενικά ευχάριστο ότι η χρήση πιστωτικών καρτών είναι μια από τις πιο βολικές μεθόδους πληρωμών. Εντούτοις, ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει κάθε φορά που γίνεται λάθος κατά τη χρήση της πιστωτικής κάρτας, όπως η απούσα λήψη μιας απόδειξης πιστωτικής κάρτας μετά από μια συναλλαγή ή όταν τα ανεύθυνα χέρια κρατούν την κάρτα.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς από την απάτη με πιστωτικές κάρτες:

  • Φυλάξτε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο
  • Αποφύγετε να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας
  • Παρακολούθηση της πιστωτικής σας κάρτας και τραπεζικών δηλώσεων
  • Επαληθεύστε τη διεύθυνσή σας ταχυδρομείου σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ταχυδρομείο
  • Καταστρέψτε ευαίσθητα έγγραφα για να μειώσετε τις πιθανότητες να εκτίθενται οι πληροφορίες σας σε πολλά μάτια

Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να προστατέψετε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν εκατομμύρια απατεώνες και απατεώνες στον ιστό που αναζητούν δωρεάν χρήματα για να θρηνήσουν. Το πρόσωπο στο οποίο δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο είναι κατά την κρίση σας, αλλά είναι ασφαλές να προσπαθήσετε να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ειδικά για τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας Source .

November 28, 2017