Back to Question Center
0

Έχετε κουραστεί να γαντζωθείτε από τους Φίλους της Τράπεζας; Βγείτε στον Οδηγό από το Semalt

1 answers:

Οι δραστηριότητες ηλεκτρονικής απάτης λαμβάνουν νέα στροφή με το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" (phishing). Το onlineο τομέας είναι ένας τεράστιος οικονομικός πόρος με απεριόριστο δυναμικό αγοράς. Πολλοί ιστότοποι και επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιούν αυτό το κανάλι για να επωφεληθούναπό τους πολυάριθμους πελάτες μέσω του ιστού. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως οι τράπεζες έχουν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι περισσότερες συναλλαγές μπορούνσυμβούν. Οι τράπεζες πάσχουν από την παραβίαση των περισσότερων χάκερ, καθώς και περιπτώσεις απάτης στο Διαδίκτυο που τείνουν να κλέβουν εκατομμύρια μακριά από τις τράπεζεςκαθώς και τα πρόσωπα που εκτελούν οι ίδιες τις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Ωστόσο, οι απατεώνες και άλλοι εγκληματίες έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα. Πλέονοι περιπτώσεις απάτης προέρχονται από τραπεζίτες ή ιστότοπους τραπεζικών λογαριασμών. Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" (phishing) περιλαμβάνει τη δημιουργία σελίδων κλώνων καθώς και την τοποθεσία κλώνων ενός συγκεκριμένουτράπεζα. Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους όπως spamming ή αγκίστρωση browsers για να εξαπατήσουν τα ευπαθή τους θύματα να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίεςστη ψεύτικη σελίδα. Ως αποτέλεσμα, οι προσωπικές τραπεζικές πληροφορίες διαρρέουν σε χάκερ, όπου μπορούν να στοχεύσουν χιλιάδες τέτοιων ατόμων. Τράπεζεςτείνουν να υφίστανται τις ζημίες καθώς και τις ασφαλιστικές εταιρείες που τους ασφαλίζουν κατά αυτού του είδους τα εγκλήματα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί το ηλεκτρονικό ψάρεμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμεγια να αποτρέψουν επικίνδυνες επιθέσεις. Ορισμένες από αυτές τις μεθόδους συμπίπτουν ενώ άλλες περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό μιας ή δύο από αυτές τις μεθόδους.

Max Bell, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της ημιτάλ ,παρέχει μια εικόνα για τις ακόλουθες τεχνικές ηλεκτρονικού ψαρέματος:

  • Μέθοδος Dragnet

Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ψεύτικης υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείουεμφανίζονται σαν μια νόμιμη σωματική ενότητα όπου ο spammer στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνεχόμενων τραπεζικών λογοτύπων και άλλες πληροφορίες αξιοπιστίας. Ο στόχοςεδώ είναι να προσελκύσει τα θέματα για την παροχή πληροφοριών πελατών. Ορισμένες από τις κοινές διαδικασίες spam spam χρησιμοποιούνται αυτή τη μέθοδο.

  • Μέθοδος Rod-and-Reel

Η τεχνική αυτή συνεπάγεται κάποια άμεση στόχευση. Οι χάκερ ενδέχεται να διαθέτουν κάποιες πληροφορίες επικοινωνίαςαπό το θύμα κατασκοπεύουν. Στη συνέχεια, μπορούν να προτρέψουν ορισμένους συγκεκριμένους τρόπους ανάκτησης των πληροφοριών από έναν χρήστη. Προσωπικές πληροφορίεςόπως τα στοιχεία σύνδεσης των τραπεζών για πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να διαρρεύσουν με αυτόν τον τρόπο.

  • Μέθοδος Lobsterpot

Η τεχνική αυτή συνεπάγεται τη δημιουργία πλαστών ιστοτόπων που μοιάζουν με νόμιμες σελίδες. Κάθε σελίδα,αναδυόμενο παράθυρο και μια υπηρεσία λειτουργεί ως αυτή της νόμιμης τραπεζικής τοποθεσίας. Με τη στόχευση μιας στενής θέσης, ο εγκληματίας στον κυβερνοχώρο μπορεί να είναι σε θέσηνα χρησιμοποιήσουν τεχνικές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να επιτρέψουν στο θύμα να απαντήσει στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να εκτελέσει τραπεζική διαδικασία στον πλαστό τομέα.

  • Φίλοι ψαρέματος

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την έγχυση κάποιου σεναρίου ή κώδικα στο πρόγραμμα περιήγησης του θύματος. Σαν άποτέλεσμα,ο απατεώνας μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληκτρολογήσεις όταν επισκέπτεται νόμιμους τραπεζικούς ιστότοπους. Επιπλέον, είναι δυνατή η ανακατεύθυνσή τουςσε έναν ψεύτικο ιστότοπο.

Συμπέρασμα

Η απάτη στο Διαδίκτυο είναι ένα κοινό ζήτημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα. Πολλοί άνθρωποιυποφέρουν καθημερινά από τις επιπτώσεις των χάκερ και άλλων εγκληματιών στον κυβερνοχώρο που εκτελούν ορισμένες από αυτές τις δόλιες συναλλαγές. Phishing και spammingεπιθέσεις εκθέτουν τους πελάτες πληροφορίες και δεδομένα σε αυτά τα άτομα που τείνουν να απομακρύνουν με πολλά μετρητά. Μπορείτε να μάθετε για απάτες και phishingχρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εξασφαλίσετε τις τραπεζικές σας διαδικασίες καθώς και τις διαδικασίες των πελατών σας βελτιώνοντας έτσι κάποιες από τις υπηρεσίες σαςμέτρα ασφαλείας στο διαδίκτυο στον ιστότοπό σας Source .

November 28, 2017