Back to Question Center
0

Εμπειρογνώμονας Semalt - Πώς να μην σκοτωθείς με την απάτη των Εγγράφων Google;

1 answers:

Ένα κακόβουλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνει γύρους, όπου ο αποστολέας υποτίθεται ότι είναι κάποιος που γνωρίζετε, σας στέλνει μια πρόσκληση για να κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο Google Doc. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο θα σας εκθέσει σε έναν κόσμο ατυχίας. Επομένως, συνιστάται η διαγραφή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Ryan Johnson, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες των ψηφιακών υπηρεσιών Semalt , μοιράζεται την εμπειρία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα παραμείνει ασφαλής από την απάτη των Εγγράφων Google .

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν έρχεται από το πρόσωπο που πιστεύετε ότι είναι από, αλλά αντ 'αυτού είναι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) με σκοπό να σας παρασύρει για να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο. Το όλο θέμα είναι ένα τέχνασμα που αποσκοπεί στην έκθεση των κλειδιών στο λογαριασμό σας στο Gmail στον phisher. Το χειρότερο σενάριο είναι αυτό του John Podesta, επικεφαλής της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, ο οποίος είχε διαρρεύσει ολόκληρες τις συνομιλίες του με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αφού πέσει στην παγίδα .

Μετά από πολυάριθμες πιθανότητες, η Google απάντησε λαμβάνοντας προστατευτικά μέτρα για την προστασία των χρηστών της από τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που σπαταλούν τα Έγγραφα Google. Η εταιρεία απενεργοποίησε όλους τους παράνομους λογαριασμούς, αφαιρέθηκε ψεύτικες σελίδες και ώθησε τις ενημερώσεις μέσω ασφαλούς περιήγησης. Η Google ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν όλες τις μορφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στο Gmail .

Μερικά προληπτικά μέτρα αποσκοπούν στην παύση της διάδοσης της επίθεσης ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing), παρόλο που οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να καταστρέψουν εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω των λιστών επαφών των λογαριασμών στόχων του Gmail..

Οι απάτες που απευθύνονται σε χρήστες λογαριασμών Google έχουν γίνει πιο διαδεδομένες τους τελευταίους μήνες. Οι χάκερ που παρουσιάζουν ως πραγματικές επαφές κατάφεραν να στείλουν κακόβουλα έγγραφα με ομοιότητες με τα νόμιμα αρχεία PDF. Ωστόσο, υπάρχουν αποδεδειγμένες μέθοδοι για να προστατευθείτε από την απειλή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία επαλήθευσης ταυτότητας δύο παραγόντων σε όλους τους λογαριασμούς σας Google. Κάτι τέτοιο βοηθά να νικήσει τους hackers, καθώς δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τον έλεγχο ταυτότητας του δεύτερου κώδικα, που αποστέλλονται συνήθως μέσω μηνύματος κειμένου. Το Gmail θα εντοπίζει και θα ειδοποιεί πάντα όταν κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Σε περίπτωση που κάνετε κλικ στον κακόβουλο σύνδεσμο, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων λογαριασμού Gmail και να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ψεύτικων εφαρμογών των Εγγράφων Google.

Η Google εξέδωσε μια δήλωση παρακολούθησης σχετικά με τις αξιώσεις. Δήλωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με την ασφάλεια των λογαριασμών Google και εξέδωσαν πλήρη εξήγηση μετά από διεξοδική έρευνα. Η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για την προστασία των χρηστών τους από τις καμπάνιες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποκρύπτουν τα Έγγραφα Google, τα οποία επηρέασαν λιγότερο από το 0,1% των ενεργών προφίλ του Gmail. Η Google μπόρεσε να τερματίσει την κακόβουλη εκστρατεία μέσα σε μια ώρα. Μόνο οι πληροφορίες επικοινωνίας έχουν προσπελάσει και εκτίθενται από την απάτη. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν διακυβεύονται άλλα δεδομένα. Ως εκ τούτου, οι χρήστες καλούνται να μην κάνουν οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σχετικά με την απάτη. Εντούτοις, συνιστάται στους χρήστες να κάνουν ανασκόπηση των εφαρμογών τρίτων μερών, μεταβαίνοντας στη σύνδεση Ελέγχου ασφαλείας Google .

Τα συνημμένα και τα κλικ των συνδέσμων δεν πρέπει να είναι αυτόματα ακόμα κι αν φαίνονται να προέρχονται από ανθρώπους που είναι γνωστοί σε εσάς. Εάν δεν περιμένετε ένα μήνυμα, αφιερώστε πάντα το χρόνο για να εξετάσετε λεπτομερώς τη διεύθυνση URL, εάν περιέχει έναν επεξεργαστή απλού κειμένου ή διπλό έλεγχο από έναν ειδικό μέσω άλλων μέσων επικοινωνίας Source .

November 28, 2017