Back to Question Center
0

Εμπειρογνώμονας Semalt - Πώς λειτουργούν οι ειδοποιήσεις απάτης στο διαδίκτυο;

1 answers:

Οι κλέφτες βρίσκουν ευκολότερο να πάρουν τον έλεγχο των εικονικών πορτοφολιών που έχουν οι χρήστες onlineμέσω του Διαδικτύου. Αφού κατορθώσουν, καταδιώκουν το περιεχόμενό τους χωρίς ο ιδιοκτήτης να συνειδητοποιεί ότι έχει φύγει. Η κατάσταση είναι χειρότερη για αυτούςοι οποίοι δεν γνωρίζουν πότε πρόκειται να γίνουν θύματα απάτης. Μέχρι το 2000, το πρόβλημα ήταν τόσο διαδεδομένο που είχαν οι Ηνωμένες Πολιτείεςγια να καταλήξουμε στο Κέντρο Internet Complaint Criminal Internet (IC3). Το IC3 λειτουργεί ως χώρος εκκαθάρισης που λαμβάνει και συνάγει όλες τις καταγγελίες για απάτη καιεκθέσεις σχετικά με το Διαδίκτυο.

Ο Διαχειριστής Επιτυχίας Πελατών του Σμαλτ Οι Ψηφιακές Υπηρεσίες, Max Bell, παρέχουν πολύτιμες ιδέες σχετικά με την ηλεκτρονική απάτη και πώς να την αποφύγετε.

Το Διαδίκτυο ως παιδική χαρά των κλεφτών

Δεδομένου ότι ο ιστός λειτουργεί ως πηγή πληροφόρησης, λειτουργεί ως μια εξαιρετική πλατφόρμααπό την οποία οι απάτες καλλιτέχνες παραλαμβάνουν τα θύματά τους. Η απάτη αναφέρεται σε παραπλανητικές αλήθειες ή στην απόκρυψη σχετικών γεγονότων που οδηγούν στα θύματαλαμβάνοντας μέτρα που θα τους κόστισαν τελικά.

Η κλοπή ταυτότητας και η απάτη

Ακόμα προσεκτικοί άνθρωποι είναι θύματα κλοπής ταυτότητας. Το skimming είναι αυτή η διαδικασίαχρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές για την παράνομη αποθήκευση και ανάκτηση πληροφοριών πιστωτικών καρτών από χρήστες μετά από αγορές. Το pretexting είναι όταν κάποιοςκαλεί έναν κάτοχο κάρτας να προσποιείται ότι είναι εκπρόσωπος της εταιρείας και να ζητήσει προσωπικά δεδομένα με την πρόφαση της ενημέρωσης των δεδομένων. Μόλις κλέψουν κλέφτεςταυτότητα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή απάτης δημιουργώντας πλαστά αναγνωριστικά σε ένα όνομα.

Οι χρήστες μπορούν να προστατευθούν καταστρέφοντας όλα τα μηνύματα και τις αποδείξεις που δεν χρειάζονται.Προσθέστε τα κλειδιά προστασίας στα ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν κάποιος φοβάται την αποκομιδή πιστωτικών καρτών, θα πρέπει να επιλέξουν να πληρώσουν με μετρητά. Ποτέ μην δίνετεπροσωπικές πληροφορίες ανεξάρτητα από τις καταστάσεις.

Απάτη Ταυτότητας Ασφάλισης Υγείας

Οι χαμένες ή κλεμμένες ασφαλιστικές κάρτες ενδέχεται να εμφανίζονται σε περιπτώσεις απάτης. Οι απατεώνες συνεχίζουνγίνονται εξελιγμένες όπως στην περίπτωση του 2004, όπου υπήρχαν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια σε μη καταβληθείσες ασφαλιστικές απαιτήσεις. Η απάτη στην ασφάλιση ταυτότητας μπορείπροκύπτουν από τηλεμάρκετινγκ, ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή δυσαρεστημένους υπαλλήλους. Το τελευταίο μπορεί να δημιουργήσει ένα ίχνος παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τα αρχεία ασθενών..

Οι άνθρωποι πρέπει να εξασφαλίζουν τα ιατρικά τους αρχεία, τις ασφαλιστικές πληροφορίες και άλλαχαρτιά μακριά από κλέφτες. Όλοι οι αριθμοί ασφαλιστικών απαιτήσεων που δεν χρησιμοποιούνται πρέπει να τεμαχιστούν. Οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν την υπογραφή της υγείαςασφαλιστικές εγκρίσεις. Πρέπει να ξέρουν πόσα θα πληρώσουν από την τσέπη τους εκ των προτέρων.

Ειδοποιήσεις για τη μείωση της αλλαγής

Οι ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις απάτης κοινοποιούν τα άτομα σε περίπτωση ύποπτης δραστηριότητας που τους αφορά,επιτρέποντάς τους να αντιδράσουν γρήγορα σε αυτό. Ένας χρήστης εντοπίζει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα που προσπαθούν οι κλέφτες να έχουν πρόσβαση. Ο κάτοχος του λογαριασμού, τράπεζα ήη οργάνωση ορίζει παραμέτρους ως προς το πότε και πώς ενεργοποιείται η ειδοποίηση και φτάνει στον ιδιοκτήτη. Οι παράμετροι καθιστούν δυνατή τηνοργανώσεις για την παρακολούθηση της δραστηριότητας. Οποιεσδήποτε συναλλαγές εκτός αυτών των παραμέτρων ενεργοποιούν μια ειδοποίηση. Δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να απαντήσει εάνεγκρίνουν ή απορρίπτουν την εν λόγω δραστηριότητα. Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών συμβάλλουν επίσης στην πρόληψη της κλοπής ταυτότητας προσαρμόζοντας τον χρήστηκοινοποιήσεις. Αυτές οι εταιρείες σημαίνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν ταιριάζει με το προφίλ του κατόχου. Ωστόσο, η ενέργεια που λαμβάνεται εξαρτάται από τον πελάτηπροσπάθεια καταγγελίας και αναφορές σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα.

Η ανάληψη δράσης

Αν εμφανιστεί μια ηλεκτρονική ειδοποίηση απάτης, ξεκινήστε αμέσως απαντώντας σε αυτήνελαχιστοποιήστε τη δραστηριότητα του εισβολέα στο λογαριασμό. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια ειδοποίηση απάτης σχετικά με την πιστωτική έκθεση που επιστρέφει μια νέα ειδοποίηση κάθε φοράυπάρχει μια νέα γραμμή αίτησης πίστωσης. Ζητήστε ένα αντίγραφο από την εταιρεία καρτών για να ελέγξετε και να εντοπίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν είναι αναγνωρίσιμη. Ορισμένες εταιρείεςπροσφέρετε την επιλογή να παγώσετε την πίστωση στην πιστωτική έκθεση. Περιορίζει ποιος έχει πρόσβαση στην αναφορά.

Αναφορά της απάτης ταυτότητας

Όσο νωρίτερα αντιδρά σε δόλια δραστηριότητα, τόσο πιο γρήγορα μπορεί κανείς να ελέγξειτη χρήση των δεδομένων τους. Η αναφορά περιπτώσεων κλοπής ταυτότητας στα πιστωτικά γραφεία είναι το πρώτο βήμα. Μετά την ειδοποίηση, αποτρέπουν οποιαδήποτενέα ανοίγματα λογαριασμού κάτω από το όνομα του θύματος. Το επόμενο βήμα είναι να ειδοποιήσετε τις αρχές.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι να επικοινωνήσετε με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών. Ενας μπορείπρέπει να αλλάξετε λογαριασμούς, συνδέσεις και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, η επικοινωνία με την τηλεφωνική εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του κατόχου, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ειδοποίησηο χρήστης των τυχόν αλλαγών. Θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση των δηλώσεων και των εκθέσεων Source .

November 28, 2017