Back to Question Center
0

Εμπειρογνώμονας Semalt - Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την απάτη στο Διαδίκτυο

1 answers:

Η απάτη στο Διαδίκτυο αναφέρεται σε ένα έγκλημα στο οποίο ο εκτελεστής σχεδιάζει ένα σχέδιο μέσωτην εφαρμογή μιας ή περισσοτέρων παραμέτρων με σκοπό να στερηθούν από ένα ψεύτικο μια μεμονωμένη περιουσία ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ενδιαφέροντοςτην αντιπροσώπευση ενός πραγματικού ζητήματος και, κατά συνέπεια, την παροχή λανθασμένων δεδομένων.

Με την αυξημένη εξάρτηση από το Διαδίκτυο από τους καταναλωτές και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεωνως μέσο υποστήριξης των συναλλαγών: οι απαγορευμένες δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον ίδιο δίαυλο αυξάνονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ενεργοποιημένο το διαδίκτυοοι παράνομες δραστηριότητες είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να μηνυθούν, και είναι εντατικές σε κεφάλαιο για την αντιμετώπιση.

Jason Adler, ο εμπειρογνώμονας από το Σιάλτ Digital Services, έχει προσαρμόσει ορισμένα συναρπαστικά γεγονότα σχετικά με την ηλεκτρονική απάτη, προκειμένου να σας βοηθήσει να είστε έτοιμοι για τις επιθέσεις.

Από τα προβλήματα διαδικτυακής πειρατείας σε κακόβουλα προγράμματα, άρχισε η κριτική της εγκληματικότητας στο διαδίκτυονα προκαλέσει ανησυχία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το θέμα θεωρήθηκε ως παρέμβαση αντιμετώπισης του θέματος και όχι τουαυξανόμενη σημασία του Διαδικτύου στις καθημερινές προσπάθειες. Η υπερβολική εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αχαλίνωτη αύξηση του αριθμούτων χρηστών του διαδικτύου έχουν αυξήσει τα οικονομικά τους μερίδια. Για παράδειγμα, ένας ιός που έσπασε το 1999 είχε ως αποτέλεσμα ζημιές ύψους $ 80.

Η απάτη των κινητών αξιών είναι μια δραστηριότητα στην οποία οι δράστες προσφέρουν τεράστιες επενδύσειςευκαιρίες ή σχέδια που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της αγοράς με σκοπό την πραγματοποίηση τεράστιων κερδών.

Η απάτη ταυτότητας συμβαίνει όταν ο εισβολέας αποκτά δεδομένα χωρίς γνώση τουιδιοκτήτη και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για προσωπικά οφέλη συγκεκριμένα, οικονομικά οφέλη..

Το 2001, μια έκθεση για την απάτη στο διαδίκτυο από την IFCC απεφάνθη ότι η απάτη μέσω διαδικτυακών δημοπρασιών ήταν ητο περισσότερο διαιωνιζόμενο αδίκημα για το 43 τοις εκατό των καταγγελιών. Εκτός από τα προαναφερθέντα είδη εγκλημάτων, σημαντική απάτηκαταγγελίες σχετικά με την απάτη εμπιστοσύνης, την απάτη με πιστωτικές κάρτες και την πληρωμή των εμπορευμάτων.

Το 2003, μια έκθεση στο Διαδίκτυο της IFCC ανέφερε ότι το 50% των απατεώνων του Διαδικτύουήταν κάτοικοι του Τέξας, Καλιφόρνιας, Φλόριντα, Νέα Υόρκη και Ιλλινόις. Η έκθεση περιγράφει επίσης πόσο δύσκολο ήταν να εντοπιστούν οι δράστεςαυτών των εγκλημάτων.

Σύμφωνα με ένα τμήμα στις ΗΠΑ, το οποίο ασχολείται με τις απάτες στο διαδίκτυο, οι ακόλουθεςείναι τα τρέχοντα παραδείγματα παράνομης δραστηριότητας που εκτελείται μέσω του ιστού:

Η χειραγώγηση της αγοράς και η απάτη σε θέματα ασφάλειας είναι δύο περιπτώσεις που αποδεικνύουν το Λος Άντζελες.Στο πρώτο σενάριο χειραγώγησης της αγοράς, οι παραβάτες ήταν σε θέση να εξαργυρώσουν τα κέρδη από την πώληση μετοχών των οποίων η αξία αυξήθηκε από $ 8σε $ 15 μέσα σε ένα διάστημα 45 λεπτών.

Σε άλλη περίπτωση, πάνω από 100 στρατιωτικοί στρατιωτικοί ήταν θύματα κλοπής ταυτότητας.Οι δράστες απέκτησαν τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και τα ονόματα αυτών των στρατιωτικών αξιωματικών από το Διαδίκτυο και, στη συνέχεια, τα χρησιμοποίησανταυτότητες για την υποβολή αίτησης για πιστωτικές κάρτες.

Το 1999, το FBI συμμετείχε σημαντικά σε μια δημοφιλής αναζήτηση για το σχεδιαστή ενόςιός υπολογιστών που βασίστηκε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως κανάλι διάδοσης πορνογραφικού υλικού. Μέσα σε μερικές ημέρες, 19 τοις εκατό των ΗΠΑεταιρείες και 1,5 εκατομμύρια gadgets ήταν θύματα αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι χάκερς ξεκίνησαν επίσης επιθέσεις στα κυβερνητικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα σε ένα ζευγάριτων ετών, οι επιτιθέμενοι ήταν σε θέση να μολύνουν τους υπολογιστές που ανήκαν στο Πεντάγωνο και άλλες αρχές Source .

November 28, 2017