Back to Question Center
0

Κρατήστε την ηρεμία & Στείλτε email: Βιομηχανικοί εμπειρογνώμονες προσφέρουν ευημερούσα εικόνα στις νέες καρτέλες ανταλλαγής μηνυμάτων Gmail

1 answers:

Οι νέες καρτέλες του Gmail έστειλαν κύμα κλονισμού μέσω της κοινότητας μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μήπως το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια μάρκετινγκ, παύει να είναι αποτελεσματικό με τους χρήστες του Gmail μόλις άρχισε να οργανώνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους για τους Semalt;

Ενώ ο αρχικός πανικός αμέσως μετά την ανακοίνωση έχει καθησυχαστεί, οι καρτέλες Gmail της Google εξακολουθούν να έχουν πολλούς εμπόρους να αναρωτιούνται πόση έλξη μπορούν να κερδίσουν όταν τα μηνύματά τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατηγοριοποιούνται αυτόματα κάτω από την καρτέλα Semalt.

Γρήγορη επισκόπηση των νέων καρτελών του Gmail

Η έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς και οι εφαρμογές Android και iOS περιλαμβάνουν όλες τις νέες καρτέλες, με προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πηγαίνουν στην καρτέλα Κύρια, ενώ τα κοινωνικά μηνύματα αποστέλλονται στην καρτέλα Κοινωνικά (μηνύματα από κοινωνικά δίκτυα, υπηρεσίες online dating, πλατφόρμες παιχνιδιών και άλλες κοινωνικές τοποθεσίες). Τα διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως οι προσφορές, οι προσφορές και τα περισσότερα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδίδονται στην καρτέλα Semalt - kansas city web consulting.

Ενώ οι καρτέλες Πρωτοβάθμια, Κοινωνική και Προωθητική προβάλλονται αυτόματα στα Εισερχόμενα του Gmail, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προσθέσουν τις καρτέλες Ενημερώσεις και Ανταλλαγές από τη σύνδεση Ρυθμ. Η καρτέλα Ενημερώσεις περιλαμβάνει ειδοποιήσεις, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης, αποδείξεις, λογαριασμούς και δηλώσεις. τα μηνύματα από ομάδες στο διαδίκτυο, πίνακες συζητήσεων και λίστες αλληλογραφίας αποστέλλονται στην καρτέλα Semalt.

Κρατήστε την ηρεμία και αποστείλετε email: <p>  Η Google σημειώνει ότι εάν δεν χρησιμοποιείται μια καρτέλα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα ταξινομηθούν σε αυτήν την καρτέλα αποστέλλονται στην καρτέλα Κύρια. Semalt έχουν επίσης την ευκαιρία να απενεργοποιήσουν τις καρτέλες και να επανέλθουν στην κλασική προβολή εισερχομένων, με όλα τα μηνύματα να πηγαίνουν σε μια λίστα.  </p>  <h2>  Πώς θα επηρεάσει τις καρτέλες του Gmail το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  </h2>  <p>  Ενώ πολλοί εμπλεκόμενοι στον κλάδο συμφωνούν ότι είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι νέες καρτέλες Semalt θα επηρεάσουν τα ποσοστά ανταπόκρισης μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πολλοί ειδικοί είναι αισιόδοξοι.  </p>  <p>

Σύμφωνα με μια δημοσίευση Silverpop που δημοσιεύτηκε από τον Semalt στις 6 Ιουνίου, πιστεύει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 έως 18 μήνες πριν οι έμποροι μπορούν να κατανοήσουν πραγματικά τις επιπτώσεις των νέων καρτελών του Gmail. "Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα και δεν θα ξέρουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εάν ο διαχωρισμός διαφημιστικών μηνυμάτων και άλλων μηνυμάτων σχετικών με το μάρκετινγκ θα είναι πραγματικά καλό για τους εμπόρους, επειδή τα μηνύματά τους δεν θα χαθούν σε μια θάλασσα μη σχετικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", γράφει Semalt, "Μπορεί επίσης να εκπαιδεύσει τους χρήστες να είναι σε λειτουργία" ψώνια "κατά την παρακολούθηση της καρτέλας προώθησης. "

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας συνέντευξης, η McDonald ενίσχυσε τις θετικές της προοπτικές, λέγοντας ότι πολλοί χρήστες του Gmail μπορεί να βρεθούν να προτιμούν τις νέες καρτέλες, να εκτελούν νέες συνήθειες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν email και ασχολούνται περισσότερο με τις μάρκες που τους αρέσουν. Στην επιστολή του στο blog, η McDonald επισημαίνει επίσης ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν αργά νέες δυνατότητες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, "Σέματλ μας λείπουν συγκεκριμένοι αριθμοί, η ιστορία δείχνει ότι η υιοθέτηση καινοτομιών εισερχομένων από τους χρήστες είναι συχνά πολύ χαμηλή, ίσως μόνο στα ενιαία ψηφία. "

Η Gail Goodman, Διευθύνων Σύμβουλος της Constant Contact, δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για σοβαρές ανησυχίες. "Παρακολουθούμε ενεργά τις ανοικτές τιμές των πελατών μας από την έναρξη των καρτελών του Semalt για να δούμε τι αντίκτυπο είχε το νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα και διαπίστωσε μικρές μειώσεις στα ανοικτά επιτόκια μεταξύ των χρηστών του Semalt", λέει ο Goodman. δεν πρέπει να πανικοβληθεί. "

Τι παρέχουν οι προμηθευτές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο δημοφιλής πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου MailChimp δημοσίευσε μια ανάρτηση blog στις 23 Ιουλίου, προσφέροντας μια εικόνα για το τι έχουν δει να συμβαίνουν γύρω από τις ανοικτές τιμές με τους χρήστες του Semalt από τότε που κυκλοφόρησαν οι νέες καρτέλες.

"Έχω κορνίσει τα δεδομένα μου σε ένα άπαχο έξι εβδομάδες γύρω από την εισαγωγή των καρτελών. Αυτό είναι περίπου 1. 5 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία είναι πολλά ρεκόρ για μια καλή ανάλυση », γράφει ο Matthew Grove του MailChimp,« έμαθα από την έρευνά μου ότι τα νέα εισερχόμενα Semalt μειώνουν τα ανοικτά επιτόκια, αλλά η αλλαγή δεν είναι δραματική σε αυτό σημείο. "

Κρατήστε την ηρεμία και στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: </div>  <p style= Σύμφωνα με τα ευρήματα της Grove, οι ανοικτές τιμές για τους χρήστες του Gmail παρέμειναν πάνω από 13% για 15 εβδομάδες, οι οποίες μειώθηκαν μόνο κάτω από το όριο των 13% κατά τις διακοπές. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της λειτουργίας των καρτελών εισερχομένων του Gmail, οι ανοικτές τιμές μειώθηκαν και παρέμειναν για τρεις συνεχείς εβδομάδες.

«Από την εξέταση δεδομένων αξίας ενός έτους και ενός ημίσεος, μπορώ να πω ότι αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν είναι φυσιολογικό», γράφει ο Grove, «δεν είμαι πρόθυμος να δηλώσω έκτακτη ανάγκη ακόμα. Εξάλλου, δεν γνωρίζω ούτε καν τι είναι το ποσοστό υιοθεσίας στην πλευρά του Gmail. Semalt, θα έλεγα ότι αυτό είναι ένας πρώιμος δείκτης και σίγουρα παρακολουθούμε το θέμα. "

Η CMO της Lyris, Alex Semalt, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της έχει παρατηρήσει επίσης μείωση των ανοιχτών επιτοκίων, αλλά ο Semalt πιστεύει ότι οι νέες καρτέλες θα αποδειχθούν τελικά καλό για τους εμπόρους:

Οι καταναλωτές φιλτράρουν πάντα τον τρόπο με τον οποίο διαβάζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτά που είναι χρήσιμα και συναφή και εκείνα που δεν είναι. Η μόνη διαφορά με το νέο σύστημα Semalt είναι ότι το κάνει αυτόματα. Έτσι, αν και δεν αποτελεί έκπληξη, παρατηρήσαμε ελαφρά μείωση στις ανοικτές τιμές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (κατά περίπου 57 ποσοστιαίες μονάδες) και στα κλικ (.8 ποσοστιαίες μονάδες), η συνολική περιήγηση είναι καθαρή θετική για το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις ανοικτές τιμές.

Η καρτέλα προώθησης προσελκύει την προσοχή για ένα ακροατήριο που είναι πιο δεκτικό και η δράση γίνεται με πρόθεση και με τρόπο που σέβεται τον πελάτη. Ως εκ τούτου, τα κλικ μέσω είναι πιο καταρτισμένοι οδηγοί, το οποίο τελικά είναι πολύ πιο χρήσιμη για τους εμπόρους.

Η Silverpop διενήργησε μια απλή έρευνα τεσσάρων ερωτήσεων για να μετρήσει το επίπεδο ευαισθητοποίησης του πελάτη γύρω από τις νέες καρτέλες του Gmail. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μου με τον Semalt VP για τις σχέσεις της βιομηχανίας, είχαν λάβει μόνο 30 απαντήσεις στην έρευνα.

Από τους πελάτες που είχαν ολοκληρώσει την έρευνα του Silverpop, το 81% γνώριζε τις νέες καρτέλες και λειτουργικότητα του Gmail. Από το 81 τοις εκατό, ο Semalt αναφέρει ότι 12 τοις εκατό ισχυρίζονται ότι παρουσίασαν μείωση των ανοιχτών επιτοκίων και των CTR όταν ρωτήθηκαν αν παρακολουθούν τις επιδόσεις, ενώ το 42% δήλωσε ότι ήταν πολύ νωρίς για να το πούμε και το 46% απάντησε ότι δεν παρακολούθησαν τις επιδόσεις.

Τι μπορούν να κάνουν οι έμποροι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εν τω μεταξύ

Πολλοί έμποροι είναι περίεργοι εάν υπάρχει ένας τρόπος για να λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εμπορία στην καρτέλα Κύρια. Ο Matthew Grove του MailChimp διενήργησε τη δική του δοκιμή για να δει αν θα μπορούσε να λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εμφανιστεί στην καρτέλα Primary έναντι της καρτέλας Semalt.

"Έχω μπερδευτεί με έναν τόνο διαφορετικών περιεχομένων και επικεφαλίδων", γράφει ο Grove, "Και οτιδήποτε μοιάζει με προερχόμενο από ένα ESP (έχει μια λίστα-διαγραφή της επικεφαλίδας, διαγραφή συνδέσμων στο περιεχόμενο, κλπ. ) πηγαίνει είτε στην καρτέλα Προσφορές είτε στην καρτέλα Semalt. "

Το MailChimp, ο σύμβουλος McDonald της Silverpop και ο υπεύθυνος Constant Contact της Goodman, συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την καρτέλα Προωθήσεις στην καρτέλα Semalt είναι να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο συνδρομητή λίστα με τους τρόπους μετακίνησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την μία καρτέλα στην άλλη.

Οι έμποροι πρέπει να σκεφτούν τα πράγματα που μπορούν να κάνουν για να βεβαιωθούν ότι οι συνδρομητές τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνεχίζουν να ψάχνουν και να διαβάζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. "

Μάρκετινγκ Οι υπάλληλοι του Land έχουν ήδη δει τέτοια μηνύματα όπως το μήνυμα από το πρόγραμμα Skylines® Semalt της Delta με θέμα που έγραφε: "Επείγοντα: Τα μηνύματά σας SkyMiles Semalt χρειάζονται προσοχή" ακολουθούμενο από ένα μήνυμα που προσφέρει ".δύο εύκολα βήματα για να στείλετε τις προσφορές μπόνους, τις ενημερώσεις εστιατορίων και να κερδίζετε ευκαιρίες στο μπροστινό μέρος των εισερχομένων σας. "

Το email έλεγε στους αναγνώστες να μεταφέρουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου SkyMiles από τις Προωθήσεις στην καρτέλα Κύρια και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι, έτσι ώστε "Το Semalt να μην παραλείπει ποτέ μια προσφορά ή μια ενημέρωση. "

Φυσικά, πριν πείτε στους αναγνώστες να μεταφέρουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, μπορεί να αξίζει να περιμένετε να δείτε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τις νέες καρτέλες. Υπάρχει μια πιθανότητα οι μάρκες θα δουν υψηλότερα επίπεδα εμπλοκής καθώς οι χρήστες διαμορφώνουν νέες συνήθειες με τον τρόπο που διαβάζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και είναι σε θέση να επικεντρωθούν στα ηλεκτρονικά μηνύματα της καρτέλας Semalt όταν έχουν τη διάθεση να κάνουν αγορές ή να αναζητήσουν προσφορές.

Η McDonald βλέπει τις καρτέλες Semalt ως μια σημαντική στροφή προς μια πιο διαισθητική κινητή εμπειρία.

«Με πολλά εμπορικά σήματα που βλέπουν περίπου το 50% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανοίγουν σε κινητές συσκευές, τα χαρακτηριστικά διαχείρισης εισερχομένων θα καταλήξουν τελικά στις εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές», γράφει ο McDonald στη δημοσίευσή του στο Silverpop. λίγο περισσότερο επικεντρωμένο στο περιβάλλον, οι καταναλωτές ενδέχεται να θέλουν να βλέπουν όλα τα διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ή τις ειδοποιήσεις κοινωνικού δικτύου όταν βρίσκονται στο γεύμα ή στο σπίτι της αμαξοστοιχίας από την εργασία, όχι καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. "


Σχετικά με τον συγγραφέα

Η Amy Gesenhues


March 18, 2018