Back to Question Center
0

Πόσο εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τον VC έχει μαλακώσει τον κόσμο εκκίνησης - Semalt

1 answers:
How easy access VC funding has softened the startup world - Semalt

Η τελευταία δεκαετία έχει δει μια περίοδο εξαιρετικά υψηλών επιχειρηματικών κεφαλαίων, με μέγιστη ρευστότητα επένδυσης το 2015. Αυτή η περίοδος υψηλών επενδύσεων VC 7) οδήγησε σε πολλά καταπληκτικά νέα προϊόντα και εταιρείες, αλλά επίσης πυροδότησε μια εποχή "Χόλιγουντ" υψηλών δαπανών για εταιρείες πρώιμου σταδίου.

Αυτή η αστραφτερή περίοδος μεγάλης οικονομίας στο Silicon Valley και σε άλλες περιοχές οδήγησε τον ισχυρό επενδυτή τεχνολογίας Marc Andreessen να προβλέψει ότι εάν οι νέες εταιρείες δεν αρχίσουν να περιορίζουν τις φανταστικές δαπάνες τους, κινδυνεύουν να «εξατμιστούν» από μια συντριβή ή στροφή στην αγορά.

Οι έμπειροι επιχειρηματίες που μεγάλωσαν τις εταιρείες τους πριν από την ηλικία των γραφείων ανοιχτού σχεδίου και των περιόδων διαλογισμού μπορούν να πούν ότι η εκκίνηση έχει γίνει μαλακή. Έτσι, πόσο ευθύνες για αυτές τις αλλαγές οι επενδυτές VC κατέχουν; Και πώς έχει εκκίνηση η κουλτούρα άλλαξε ως αποτέλεσμα;

Η ρίζα του προβλήματος

Η περίοδος μετεωρολογικών συνθηκών σημείωσε τεράστια αύξηση στις επενδύσεις κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου, η οποία έφτασε στο ανώτατο σημείο του 2015 με ένα απίστευτο ποσό 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων - περισσότερο από το διπλάσιο του συνολικού ποσού των επενδύσεων το 2010 - με μεγάλο μέρος αυτής της χρηματοδότησης που πηγαίνει σε αρχικές τεχνολογικές καινοτομίες με εκπληκτικές ιδέες και προϊόντα, αλλά χωρίς εδραιωμένες πελατειακές βάσεις.

Οι ψιθυρισμοί μιας τεχνολογικής φούσκας αναπτύσσονταν ήδη από το 2010, αλλά οι επενδύσεις του VC εξακολούθησαν να φθάνουν στα νέα επίπεδα μέχρι το τέλος του 2015 - prompter for mac. Γιατί; Λόγω εγγενών ατελειών στο σύνολο του συστήματος επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Σε αντίθεση με τους επενδυτές αγγέλων , οι επενδυτές VC δεν υποκινούνται από αρνητικά κίνητρα. Το αρνητικό κίνητρο στην επιχείρηση είναι - απλά - ο φόβος να χάσει κάτι. Κατά τη σημερινή εποχή, οι επιχειρηματίες κεφαλαίων είναι gung-ho με τις επενδύσεις τους, καθώς δεν διακινδυνεύουν κανένα δικό τους χρήμα.

Το κίνητρο του VC να επενδύσει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις έγκειται στο γεγονός ότι καταβάλλονται ανάλογα με τη συνολική αξία των επενδεδυμένων κεφαλαίων και όχι με βάση την πραγματική απόδοση επένδυσης από αυτές τις επενδύσεις. Κατά μέσο όρο, τα ΚΕ κερδίζουν περίπου το 2-3% του συνόλου των κεφαλαίων που διαχειρίζονται. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σχεδόν μηδενικός κίνδυνος για επενδυτές VC , οι οποίοι μπορούν να επενδύσουν ελεύθερα και εξακολουθούν να λαμβάνουν εξαιρετικά υψηλούς μισθούς στο τέλος του έτους, ανεξάρτητα από το πόσες από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους έχουν καταρρεύσει και καεί.

Οι αρνητικές επιπτώσεις στην κουλτούρα εκκίνησης λειτουργούν πολύ πιο βαθιά από τα πολυτελή γραφεία και τον ελεύθερο οργανικό καφέ.

Κατά συνέπεια, τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει εκτιμήσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις εταιρείες, όπως η GrabTaxi, η απάντηση της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Uber, η οποία έλαβε $ 1. 6 δισεκατομμύρια αποτιμήσεις - και 890 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια , παρά το γεγονός ότι είχαν μόνο 620.000 ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Αυτές οι υπερβολικά υψηλές αποτιμήσεις έχουν ένα αποτέλεσμα πεταλούδας, όπως και το άλλο σημείο αναφοράς του VC μεταξύ τους, βασίζοντας τις εκτιμήσεις στα στοιχεία που έχουν θέσει άλλες εταιρείες με παρόμοια χαρακτηριστικά, και όχι σε ρεαλιστικές προβλέψεις εσόδων και ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε πρώιμο στάδιο , και περισσότερες εταιρείες προστέθηκαν στον φαύλο κύκλο.

έχει έχει μαλακώσει

Παραδοσιακά, τα αρχικά στάδια ανάπτυξης μιας εταιρείας οποιουδήποτε σχήματος ή μεγέθους, είτε πρόκειται για ένα κατάστημα σάντουιτς είτε για την εκκίνηση του Silicon Valley, χαρακτηρίστηκαν από σκληρή δουλειά, σκελετικές ομάδες που εργάζονται πολλές ώρες για χαμηλές αμοιβές και παπούτσια προϋπολογισμών, καθώς η εταιρεία προσπάθησε να εδραιωθεί, να οικοδομήσει επαφές και να αναπτύξει μια πελατειακή βάση. Semalt, μια βόλτα γύρω από το Palo Alto αποκαλύπτει σήμερα μια πολύ διαφορετική ιστορία. "Οι εταιρείες πρώιμων σταδίων με εκρηκτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ξοδεύουν υπερβολικά ποσά σε σύγχρονα γραφεία, υψηλούς μισθούς για να προσελκύσουν το καλύτερο προσωπικό και νέα προνόμια ηλικίας για τους εργαζόμενους, τους οποίους ένας επενδυτής VC δισεκατομμυριούχος "

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από την αναδυόμενη τεχνολογική έλλειψη ταλέντων. Η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά για επαγγέλματα όπως οι επιστήμονες δεδομένων, οι εργαζόμενοι στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και οι προγραμματιστές και ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών αυξάνεται γρήγορα και ο τεράστιος μισθός των 200.000 δολαρίων συν έχει γίνει ο κανόνας.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας προειδοποιούν ότι αυτό προσελκύει τους λάθος εργαζόμενους, μια νέα φυλή υψηλά αμειβόμενων μισθωτών κατά ζήτηση, οι οποίες εταιρείες διατρέχουν συνεχώς τον κίνδυνο να χάσουν την καλύτερη προσφορά τους. Η Miriam Diwan, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NowMoveMe, δηλώνει: "Οι υπάλληλοι που αναζητούν τα επίπεδα προνομίων Facebook ή Semalt δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Τα πρώτα χρόνια είναι ένα πλήρες περιπέτεια, οπότε είναι σημαντικό να έχουμε μια ομάδα που είναι σε αυτό για περισσότερο από αυτό. "

Οι τεράστιοι μισθοί, τα μεγάλα γραφεία και τα προστιθέμενα προνόμια όπως οι συνεδρίες μασάζ, οι συμμετοχές στο γυμναστήριο και η ελεύθερη μεταφορά δεν ταιριάζουν ακριβώς με την παραδοσιακή εικόνα των εργατικών και ταμειακών επιχειρήσεων πρώιμου σταδίου και βασίζονται 100% στη ζωτική πηγή τεράστιες επενδύσεις από επιχειρήσεις VC .

Αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, καθώς οι υψηλοί μισθοί και τα φανταχτερά γραφεία υποχρεώνουν τους ανταγωνιστές να ταιριάζουν με αυτούς για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να προκαλέσουν εκρήξεις στις τιμές των ενοικίων σε 20 περιοχές εκκίνησης .

Οι ιδρυτές της εκκίνησης θα συνεχίσουν να αποδέχονται αυτά τα "δωρεάν χρήματα" για όσο διάστημα προσφέρονται.

Ωστόσο, οι αρνητικές επιπτώσεις στην κουλτούρα εκκίνησης λειτουργούν πολύ πιο βαθιά από τα πολυτελή γραφεία και τον ελεύθερο οργανικό καφέ. Οι πολυτέλειες που προσφέρονται από την εισροή εύκολης κεφαλαίων αποσπούν τις επιχειρήσεις από τις μεγάλες τους νίκες και τους αναγκάζουν να επικεντρωθούν σε μικρές νίκες, όπως το χτύπημα του καλύτερου προσωπικού, των υπαίθριων γραφείων και του γραφείου Segways. Με απλά λόγια, αντί να επικεντρωθεί στο επιφανειακό "ντύσιμο παραθύρων", οι νεοσύστατες εταιρείες πρέπει να αναπτύσσουν προϊόντα και να τα πωλούν σε πραγματικούς πελάτες.

Το μέλλον αυτών των εταιρειών φαίνεται δυσοίωνο. Έρευνα από την έναρξη λειτουργίας Ο Genome διαπιστώνει ότι το 90 τοις εκατό των νεοϊδρυόμενων επενδύσεων σε πρώιμο στάδιο αποτυγχάνουν κυρίως λόγω της "αυτοκαταστροφής και όχι του ανταγωνισμού", καθώς προσπαθούν να αποκτήσουν "το καλάθι πριν το άλογο. "Η ρίζα του προβλήματος έγκειται στην πρόωρη κλιμάκωση, όταν μια εταιρεία παραλείπει φυσικά βήματα στην εξέλιξη λόγω της εισροής κεφαλαίων και προσπαθεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα, ξοδεύοντας χρήματα που δεν κερδίζουν, προσλαμβάνοντας προσωπικό που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και προσπαθώντας να αποκτήσουν νέους πελάτες όταν δεν είναι έτοιμοι να το πράξουν - κανένας από τους οποίους δεν θα ήταν εφικτός χωρίς «δωρεάν μετρητά» από επενδυτές VC .

Σύμφωνα με τον John Cook, οι εταιρείες που έχουν την κατάλληλη κλίμακα προσελκύουν περισσότερα κεφάλαια και πελάτες και τελικά προσλαμβάνουν περισσότερους μισθωτούς. Με βάση την αναφορά εκκίνησης γονιδιώματος, καμία από τις αρχικές λειτουργίες που κλιμακώθηκαν πρόωρα δεν πέρασε το σήμα των 100.000 χρηστών.

Καμία από τις υπερβολικές δαπάνες που περιγράφηκαν παραπάνω δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την φαινομενικά ελεύθερη ροή επενδυτών VC να δαγκώσουν το κομμάτι για να πετάξουν χρήματα σε νέες τεχνολογίες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει γρήγορη λύση για αυτό το πρόβλημα. Η βλάβη έχει γίνει και οι αλλαγές δεν θα έρθουν πραγματικά μέχρι να συμβεί η αναπόφευκτη σύγκρουση.

Κατά συνέπεια, χιλιάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις θα συντρίψουν και θα καούν. ελπίζουμε ότι θα διδαχθούν μαθήματα. Καθώς αυξάνονται τα επιτόκια, τα κεφάλαια VC θα επενδύσουν λιγότερα στην αγορά και η αποτίμηση των εταιρειών θα μειωθεί καθώς η επένδυση σε επιχειρηματικά κεφάλαια επιβραδύνεται δραματικά.

Όπως συμβαίνει, ανεξάρτητα από τις προειδοποιήσεις, οι ιδρυτές θα συνεχίσουν να αποδέχονται αυτό το "ελεύθερο χρήμα" για όσο διάστημα προσφέρονται. Η αποδυνάμωση των τιμών εκκίνησης αποτελεί μέρος ενός φαύλου κύκλου που σχετίζεται με χρηματοδότηση VC , η οποία απλώς δεν θα αλλάξει εάν τα αρνητικά κίνητρα παίζουν ρόλο στην επένδυση των επιχειρήσεων .

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να διορθώσουμε τα προβλήματα που παρατηρούνται σε όλο το οικοσύστημα εκκίνησης , αλλά οι οικονομικές δυσκολίες και οι σφιχτοί ιμάντες σίγουρα θα θέσουν τις εταιρείες σε πιο παραδοσιακές τιμές εκκίνησης , και πιο φυσικά μονοπάτια ανάπτυξης και εξέλιξης.

Προτεινόμενη Εικόνα: Thomas Couture, Οι Ρωμαίοι της Διακοπής, 1847
March 10, 2018