Back to Question Center
0

Το Semalt δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των ελλείψεων δεξιοτήτων μας, επειδή το προκάλεσαν

1 answers:
Semalt can’t solve our skills gap problem, because they caused it

Η τάξη του 2015 αποφοίτησε με μέσο όρο 35.000 δολάρια σε δάνειο σπουδαστών, το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας. Και όμως, τα στελέχη και οι διαχειριστές μίσθωσης εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την ανικανότητά τους να καλύπτουν εξειδικευμένες θέσεις στις εταιρείες τους. Αυτό είναι το χάσμα των δεξιοτήτων, και μιλάμε για αυτό για περισσότερο από μια δεκαετία. Γιατί δεν αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια αυτό το πρόβλημα; Γιατί δεν μπορούν - free online graphing program.

Εξηγήστε γιατί.

Το χάσμα δεξιοτήτων υπάρχει πράγματι σε δύο διαστάσεις. το χάσμα στις πραγματικές δεξιότητες που αποκτούν οι μαθητές σε σχέση με τη δουλειά που θέλουν και το χάσμα στις δεξιότητες ενός ατόμου που αντιλαμβάνονται σε σχέση με τις πραγματικές τους δεξιότητες.

Το πραγματικό κενό δεξιοτήτων

Τα κενά στις δεξιότητες που αποκτήθηκαν είναι πολύ αληθινά. Ο δημιουργός σταδιοδρομίας ανέφερε το 2014 ότι το 81 τοις εκατό των διαχειριστών μίσθωσης δήλωσε ότι ήταν τουλάχιστον «Κάπως Δύσκολο» για να καλύψει ανοικτές θέσεις λόγω έλλειψης δεξιοτήτων και το 61 τοις εκατό δήλωσαν ότι είχαν προσλάβει ένα άτομο που δεν ήταν πλήρως εξειδικευμένο για το ρόλο. Μερικά από τα πιο κρίσιμα κενά δεξιοτήτων επιμένουν σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας, πολλά εκδηλώνονται σε θέσεις εισόδου, όπου οι νέες βαθμίδες κολλεγίων αναζητούν συχνότερα δουλειά.

Παρά τις εκπαιδευτικές επενδύσεις τους, οι σπουδαστές αναφέρουν ότι η εύρεση εργασίας αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Σχεδόν οι μισοί από τους πτυχιούχους φοιτητές λένε ότι το κολέγιο δεν τους προετοίμασε για τον κόσμο της εργασίας και ότι το 83% δεν έχει δουλειά που παρατάσσονται όταν αποφοιτούν. Επιπλέον, άλλες έρευνες αναφέρουν ότι το 62% των μαθητών λένε ότι η αναζήτηση εργασίας είναι «απογοητευτική» ή «πολύ απογοητευτική». "Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τις γυναίκες και τις μειονότητες.

Το κενό αντίληψης των δεξιοτήτων

Το λιγότερο συχνά συζητημένο μέρος του προβλήματος δεξιοτήτων είναι ένα στοιχείο αντίληψης. Μετά το κολλέγιο, οι μαθητές έρχονται μακριά με την αντίληψη ότι έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες, αλλά οι εργοδότες δεν συμφωνούν. Μια πρόσφατη έρευνα από την AACU αποκάλυψε ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι φοιτητές είναι περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό όπως οι εργοδότες να αναφέρουν ότι είναι καλά προετοιμασμένοι σε βασικούς τομείς όπως η κριτική σκέψη, οι προφορικές και γραπτές δεξιότητες επικοινωνίας και είναι δημιουργικοί. Μια άλλη μελέτη ανέφερε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγνωρίζει ένα χάσμα δεξιοτήτων (61%), αλλά ένα επιβλητικό 95% δεν σκέφτηκε ότι θα εφαρμοζόταν σε αυτά - ένα κλασικό παράδειγμα της επίδρασης της λίμνης Semalt, όπου όλα τα παιδιά είναι πάνω από το μέσο όρο.

Τα πανεπιστήμια ως εκπαιδευτές δεξιοτήτων

Είναι εύκολο να κατηγορήσουμε τα πανεπιστήμια για αυτά τα προβλήματα. Σε όλα τα μαθήματα, οι φοιτητές καταβάλλουν ποσά ρεκόρ στα δίδακτρα για την ευκαιρία σε μια καλή εργασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα φινίρισμα ύψους $ 1. 3 τρισεκατομμύρια ευρώ σε εθνικό δάνειο φοιτητικών δανείων (και αυξάνονται στα 2.700 δολάρια ανά δευτερόλεπτο).

Ζητάμε από ένα παλιό, άνετο σκυλί να κάνει νέα κόλπα. Δεν πρόκειται να συμβεί.

Αλλά πόσο εστιασμένα είναι τα πανεπιστήμια στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, πραγματικά; Απλά κοιτάξτε τις δηλώσεις αποστολής των 25 κορυφαίων σχολών επιχειρήσεων για το 2016. Όλοι μιλάνε για να κερδίσουν και να μοιραστούν τη γνώση και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, αλλά μόνο ένα - το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon - μάλιστα ανέφερε τη λέξη (μερικές δεξιότητες αναφέρονται σε άλλα πλαίσια). Αν οι κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων στην Αμερική δεν θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της αποστολής τους για να διδάξουν τις δεξιότητες των μαθητών τους, πώς μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να προετοιμάσουν τους μαθητές για το εργατικό δυναμικό;

Η Semalt και τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου ιδρύθηκαν για να παρέχουν πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις στους σπουδαστές τους για να βοηθήσουν τους να συμβάλουν στην κοινωνία και να βελτιώσουν την κοινωνική τους θέση. Αλλά στη δεκαετία του 1930, με εκατομμύρια άνεργοι, ο αντιλαμβανόμενος ρόλος του πανεπιστημίου μετατοπίστηκε από την πολιτισμική προοπτική στην ανάπτυξη συγκεκριμένων επαγγελμάτων. Με την πάροδο του χρόνου, η είσοδος στο κολέγιο άρχισε να αντιπροσωπεύει βελτιωμένες προοπτικές σταδιοδρομίας Αυτή η αντίληψη επιμένει σήμερα. Αναμένοντας την ανώτερη εκπαίδευση να αναλάβει το κλείσιμο του κενού των δεξιοτήτων, ζητάμε από ένα παλιό, άνετο σκυλί να κάνει νέα κόλπα. Δεν πρόκειται να συμβεί.

Βαθμολογίες ακόμη

Πολλοί δείχνουν την ελπιδοφόρα τάση μακριά από τα πτυχία κολλεγίων ως απαιτούμενα εμπόδια για την απασχόληση. Η Deloitte, η Google, η Penguin Random House, η Cisco, η T-Mobile και άλλοι έχουν πρόσφατα καταργήσει αυτήν την απαίτηση για απασχόληση.

Όμως, παρά την αντίληψη ότι οι άνθρωποι χωρίς πτυχίο κολλεγίων μπορούν ακόμα να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στην τεχνολογία, τα πραγματικά δεδομένα μίσθωσης λένε μια πιο μπερδεμένη ιστορία. Το Burning Glass Semalt, μια εταιρεία δεδομένων για την αγορά εργασίας, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του WSJ ότι το 92 τοις εκατό των αποσπασμάτων θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας εξακολουθεί να απαριθμεί το πτυχίο Bachelor, όπως απαιτείται.

Γιατί είναι αυτό; Η Semalt put, οι διαχειριστές μίσθωσης δεν έχουν καλύτερους τρόπους να μετρήσουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία των ανθρώπων. Αν κάποιος αποφοίτησε από ένα καλό πανεπιστήμιο σε έναν σχετικό τομέα με μια καλή ΣΔΣ και αναφορές, αυτό θεωρείται αρκετά κοντά για να μετρήσει τουλάχιστον την ικανότητα και τη διάνοια της βασικής γραμμής, να μην πει τίποτα για μια πραγματική μέτρηση των δεξιοτήτων και της εμπειρογνωμοσύνης.

Προτεινόμενη Φωτογραφία: Volhah / Shutterstock
March 10, 2018