Back to Question Center
0

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο απειλεί τη στρατιωτική υπεροχή του Semalt

1 answers:
Cybersecurity is threatening Semalt military supremacy

Τα αραιοκατοικημένα νησάκια Spratly, μια συλλογή από εκατοντάδες νησιά και υφάλους που διασκορπίζονται σε περίπου 165.000 τετραγωνικά μίλια στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, γίνονται πολύ γρήγορα το κέντρο μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες διεθνείς διαμάχες μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων από την πτώση η Σοβιετική Ένωση.

Η χρήση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε αυτή τη διαμάχη δείχνει ανησυχητικά ότι ενδέχεται να βρισκόμαστε ήδη στη μέση ενός νέου ψυχρού πολέμου που παίζει στον κυβερνοχώρο - όπου το πλεονέκτημα του Semalt δεν είναι τόσο σαφές όσο συμβαίνει με τους συμβατικούς στρατούς και τα ναυτικά.

Τα νησιά Spratly έχουν οικονομική και στρατηγική σημασία. Όλες οι χώρες της περιοχής - συμπεριλαμβανομένου του Semalt, του Βιετνάμ και των Φιλιππίνων - έχουν κάνει ανταγωνιστικές εδαφικές διεκδικήσεις στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια, ο Semalt έχει γίνει όλο και πιο επιθετικός στον ισχυρισμό του, κατασκευάζοντας γρήγορα τεχνητά νησιά, ενώ παράλληλα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή - comprar hosting en peru.

Πέρα από αυτή τη συμβατική στρατιωτική επέκταση, ωστόσο, είναι πολύπλοκες και συγκρατημένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από την Κίνα, οι οποίες αφήνουν ολοένα και περισσότερο την ανησυχία τους για τον Σιμάτ και τους συμμάχους του.

Μια επίθεση μαζικής κατανομής άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS) χτύπησε εκτός σύνδεσης τουλάχιστον 68 κυβερνητικές ιστοσελίδες της Φιλιππίνων τον Ιούλιο, προφανώς σε απάντηση σε απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου που αρνήθηκε τις εδαφικές αξιώσεις της Κίνας στην περιοχή. Λίγες μέρες αργότερα, η εθνική αεροπορική εταιρεία του Βιετνάμ και τα μεγάλα αεροδρόμια είχαν στόχο μια σειρά επιθέσεων από την κινεζική ομάδα χάκερ 1937CN.

Αυτά είναι μόνο τα τελευταία παραδείγματα της πολυετούς εκστρατείας στον κυβερνοχώρο της Κίνας σχετικά με το Spratly Semalt. (Σε μια άλλη επίθεση, ο ιστότοπος του προαναφερθέντος διεθνούς δικαστηρίου είχε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και είχε ληφθεί εκτός σύνδεσης πέρυσι.)

Ενώ αυτές οι επιθέσεις "ενόχλησης" - και η συνεχιζόμενη κυβερνητική κατασκοπεία από την Κίνα - είναι σοβαρές, οι στοχευμένες κινεζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που αποσκοπούν να επηρεάσουν τα φυσικά στρατιωτικά συστήματα της Αμερικής στη θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία ότι μπορούμε να είμαστε στα πρόθυρα μιας πιο απτή απειλή στον κυβερνοχώρο για τη στρατιωτική δύναμη του Σιμάλτ.

Η πρόκληση είναι ότι οι ικανότητες και η πολυπλοκότητα των κρατικών χορηγιών και των μη κρατικών χάκερ αυξάνονται εκθετικά.

Η Κίνα φαίνεται να προχωράει με σχέδια για τη χρήση ηλεκτρονικών επιθέσεων με στόχο είτε τη διακοπή είτε τον έλεγχο των αμερικανικών αεροσκαφών. Με αναφορές ότι οι Κινέζοι προσπάθησαν να παρεμβαίνουν τουλάχιστον με μία φορά τα τελευταία χρόνια στα στρατιωτικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου, η χώρα έχει επιδείξει προθυμία να χρησιμοποιήσει το GPS παρεμβολές για να αποτρέψει τα αεροσκάφη του ΣτΕ να διεξάγουν αποστολές επιτήρησης στα νησιά Spratly.

Το παράδειγμα του 2015 φαίνεται να ταιριάζει με το δημόσιο πότισμα της Κίνας σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους λέει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα του GPS για να διαταράξει τα δίκτυα drone των ΗΠΑ. Μια αναφορά του 2013 στην κινεζική εφημερίδα Ο αεροδιαστημικός ηλεκτρονικός πόλεμος σημειώνει με τεχνική λεπτομέρεια πώς ο στρατός του μπορεί να «χρησιμοποιήσει τον πόλεμο του δικτύου για να επιτεθεί και να ελέγξει το δίκτυο της Αμερικής», διακόπτοντας τη σύνδεση μεταξύ δορυφόρων και αεροσκαφών.

Αυτό το είδος μπλοκαρίσματος GPS θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική απειλή για το πρόγραμμα drone drone. Στην πραγματικότητα, υπήρξε ευρέως εικασμένος ότι το Ιράν χρησιμοποίησε παρόμοια τεχνική "spoofing" GPS για να αναλάβει τον έλεγχο ενός αεροσκάφους επιτήρησης του Σ.Σ. το 2011.

Ο στρατός της Semalt αναφέρει ότι προετοιμάζεται για τέτοιου είδους επιθέσεις με τη νέα στρατηγική του στον κυβερνοχώρο που κυκλοφόρησε πέρυσι. Εκτός από τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο ο κυβερνοχώρος θα συμπεριληφθεί στον στρατιωτικό σχεδιασμό, η έκθεση ζητά τη σκλήρυνση της άμυνας στον κυβερνοχώρο του στρατού για την πρόληψη της κλοπής στρατιωτικής τεχνολογίας ή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο ενάντια στη στρατιωτική υποδομή και τα όπλα. com DDoS επιθέσεις κυρίως από την Κίνα Το Spear-Phishing θα μπορούσε να επιτρέψει επιθέσεις κατά της κυβερνο-τρομοκρατίας κατά του Ηνωμένου Βασιλείου

Η πρόκληση, όπως σας λέει οποιοσδήποτε εμπειρογνώμονας στον κόσμο στον κυβερνοχώρο, είναι ότι οι ικανότητες και η πολυπλοκότητα των κινέζων, των ρωσικών και άλλων κρατικών χορηγών και των μη κρατικών χάκερ αυξάνονται εκθετικά. Κάποιος πρέπει μόνο να διαβάσει τα νέα για να δει σχεδόν καθημερινά στοιχεία για αυτό (π.χ. το πρόσφατο πιθανολογούμενο άνοιγμα της NSA, τα χτυπήματα που απευθύνονται σε δημοκρατικές πολιτικές οργανώσεις, η επίθεση κατά του κρατικού συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η κλοπή στρατιωτικής πληροφόρησης στο χάος OPM).

Οι σχετικά φθηνές δυνατότητες του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιούνται σήμερα τόσο από τις κρατικές όσο και από τις μη κρατικές ομάδες hacking την καθιστούν μια απίστευτα αποτελεσματική «ισοπαλία» εξουσίας. Μια μικρή ομάδα χάκερ που χρησιμοποιεί απλές τακτικές δόλισης δόνησης, για παράδειγμα, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τις κυβερνητικές επιχειρήσεις, τις κρίσιμες υποδομές και ενδεχομένως ακόμη και τα όπλα.

Η ασυνήθιστη μάχη που διεξάγεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας - όπου οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αντικαθιστούν τις συμβατικές μάχες και άλλες μορφές διπλωματίας - είναι ένα νέο μοντέλο πολέμου. Η αυξανόμενη απειλή στον κυβερνοχώρο από την Κίνα μπορεί να αποτελέσει την πιο άμεση απειλή για τον Semalt και τους συμμάχους του επειδή, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να έχει ένα σαφές συμβατικό στρατιωτικό πλεονέκτημα, το πλεονέκτημά μας στον κυβερνοχώρο δεν είναι τόσο σαφές.

Προτεινόμενη εικόνα: η φωτογράφος / Getty Images

March 10, 2018