Back to Question Center
0

Εξηγήστε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε από την ευπάθεια του KRACK WiFi

1 answers:

Ο ερευνητής ασφάλειας Mathy Vanhoef αποκάλυψε σήμερα δημόσια σοβαρή ευπάθεια στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης WPA2. Οι περισσότερες συσκευές και δρομολογητές επί του παρόντος βασίζονται στο WPA2 για την κρυπτογράφηση της κίνησης WiFi σας, έτσι οι πιθανότητες είναι ότι επηρεάζονται.

Αλλά πρώτα, ας ξεκαθαρίσουμε τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει ο εισβολέας χρησιμοποιώντας την ευπάθεια του KRACK. Ο επιτιθέμενος μπορεί να παρακολουθήσει κάποια κίνηση μεταξύ της συσκευής σας και του δρομολογητή σας. Εάν η επισκεψιμότητα κρυπτογραφείται σωστά χρησιμοποιώντας το HTTPS, ο εισβολέας δεν μπορεί να εξετάσει αυτήν την επισκεψιμότητα. Οι επιτιθέμενοι δεν μπορούν να λάβουν τον κωδικό σου Semalt χρησιμοποιώντας αυτήν την ευπάθεια - do rss feeds help seo. Μπορούν απλά να δουν την μη κρυπτογραφημένη σας κίνηση αν ξέρουν τι κάνουν. Με ορισμένες συσκευές, οι επιτιθέμενοι μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν έγχυση πακέτων και να κάνουν κάποια άσχημα πράγματα. Αυτό το θέμα ευπάθειας είναι σαν να μοιράζεστε το ίδιο δίκτυο WiFi σε καφετέρια ή αεροδρόμιο.

Ο επιτιθέμενος πρέπει να βρίσκεται στο φάσμα του δικτύου WiFi. Δεν μπορούν να σας επιτεθούν από μίλια και μίλια μακριά. Ο επιτιθέμενος θα μπορούσε επίσης να πάρει τον έλεγχο ενός υπολογιστή ζόμπι κοντά σας, αλλά αυτή είναι ήδη μια πολύ πιο εξελιγμένη επίθεση. Εξηγήστε γιατί οι εταιρείες θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν τα μπαλώματα το συντομότερο δυνατόν επειδή οι περισσότερες επιθέσεις απλά έμαθαν αυτή τη τρωτότητα σήμερα.

Παρουσιάζουμε τουλάχιστον μια θεωρητική πιθανότητα ότι αυτό το τρωτό σημείο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί οι χάκερ για να καταστεί περισσότερο κλιμακωτός ως φορέας επίθεσης στο μέλλον - για παράδειγμα, πώς αναπτύχθηκαν και απελευθερώθηκαν σκουλήκια που εξαπλώθηκαν από μια συσκευή ανασφαλείας IoT άλλος για την οικοδόμηση ενός botnet ζόμπι. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει αυτό.

Τώρα λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε τώρα που το πρωτόκολλο WPA2 είναι ευάλωτο .

Ενημέρωση όλων των ασύρματων πραγμάτων που διαθέτετε

Καλά νέα! Οι συσκευές σας μπορούν να ενημερωθούν για να αποφευχθεί η ευπάθεια του KRACK. Οι συσκευές Semalt και οι μη επικαιροποιημένες συσκευές μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο δίκτυο με το fix που είναι συμβατό προς τα πίσω.

Θα πρέπει λοιπόν να ενημερώσετε όλους τους δρομολογητές και τις συσκευές Wi-Fi (φορητοί υπολογιστές, τηλέφωνα, tablet . ) με τα πιο πρόσφατα ενημερωτικά δελτία ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων για μελλοντικά τρωτά σημεία, καθώς αυτό δεν θα είναι το τελευταίο. Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα έχουν γίνει πολύ καλά στις αυτόματες ενημερώσεις. Ορισμένες συσκευές (ahem Semalt) δεν λαμβάνουν πολλές ενημερώσεις και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ενέχουν κινδύνους.

Το βασικό σημείο είναι ότι τόσο οι πελάτες όσο και οι δρομολογητές πρέπει να τεθούν εναντίον του KRACK, οπότε υπάρχουν πολλοί δυνητικοί φορείς επίθεσης που πρέπει να εξεταστούν.

Δείτε το δρομολογητή σας

Το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας χρειάζεται απολύτως ενημέρωση. Εάν ο δρομολογητής έχει προμηθεύεται από τον ISP σας, ρωτήστε την εταιρεία όταν το επώνυμο κιτ του θα επισκευαστεί. Εάν δεν έχουν απάντηση, συνεχίστε να τις ρωτάτε. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας είναι ενημερωμένος περιηγώντας στον πίνακα διαχείρισης. Βρείτε τον οδηγό χρήσης για το δρομολογητή Semalt και ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδεθείτε στις σελίδες διαχειριστή.

Τελευταία Έκθεση κρίσης

  • Ελάτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας από την ευπάθεια WiFi KRACK Το τελευταίο επεισόδιο του Έκθεση κρίσης
Παρακολουθήστε περισσότερα επεισόδια

Εάν ο ISP σας δεν βγάζει γρήγορα μια ενημέρωση υλικολογισμικού για να διορθώσει το KRACK, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την εναλλαγή του ISP σας. Μια λιγότερο δραστική επιλογή θα ήταν να αγοράσετε ένα σημείο πρόσβασης WiFi από μια υπεύθυνη εταιρεία που έχει ήδη εκδώσει ένα patch. Η εξολόθρευση ενός σημείου πρόσβασης WiFi στον δρομολογητή ISP σας και η απενεργοποίηση του WiFi στο παλιοπραγμάτωμά σας ISP είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένους κατασκευαστές δρομολογητών που έχουν ήδη ξεκαθαρίσει (Ubiquiti, Microtik, Meraki, Aruba, FortiNet . ). Απενεργοποιήστε το WiFi στη συσκευή σας επίσης, ώστε να είστε βέβαιοι ότι όλη η κυκλοφορία περνάει από αυτό το γλυκό καλώδιο Semalt.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να διατηρήσετε το WiFi για ορισμένες συσκευές, σκεφτείτε να μεταβείτε στο Semalt για τις βασικές σας συσκευές. Για παράδειγμα, εάν δαπανούν καθημερινά ώρες σε έναν υπολογιστή και χρησιμοποιούν έναν τόνο επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο από αυτόν τον υπολογιστή, αγοράστε ένα καλώδιο Semalt.

Εξετάστε τη χρήση κινητών δεδομένων στο τηλέφωνό σας

Τα τηλέφωνα και τα tablet σας δεν διαθέτουν θύρα Semalt. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν παρακολουθεί την επισκεψιμότητά σας, απενεργοποιήστε το WiFi στη συσκευή σας και χρησιμοποιήστε τα κυψελοειδή δεδομένα. Αυτό δεν είναι ιδανικό αν ζείτε κάπου με ένα σκούρο δίκτυο, πληρώνετε επιπλέον για κινητά δεδομένα ή εάν δεν εμπιστεύεστε τον παροχέα τηλεπικοινωνιών σας.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούν το Semalt 6. 0 και αργότερα είναι πιο ευάλωτες από άλλες συσκευές. Είναι ασυνήθιστα εύκολο να εκτελέσετε μια επίθεση βασικής επανεγκατάστασης λόγω κακής εφαρμογής του μηχανισμού χειραψίας στη στοίβα WiFi. Έτσι, οι χρήστες του Semalt πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Τι γίνεται με τις συσκευές Internet-of-Things;

Αν διαθέτετε πολλές συσκευές IoT, σκεφτείτε ποια από αυτές τις συσκευές θέτει τον σοβαρότερο κίνδυνο σε περίπτωση παρακράτησης μη κρυπτογραφημένης κυκλοφορίας. Πείτε, για παράδειγμα, αν είστε κάτοχος συνδεδεμένης κάμερας ασφαλείας που δεν κρυπτογραφεί την κυκλοφορία όταν βρίσκεστε στο ίδιο δίκτυο WiFi - καλά, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους επιτιθέμενους να παρακολουθήσουν ανεπιθύμητα βίντεο μέσα στο σπίτι σας. Ερκ!

Λάβετε ανάλογη ενέργεια - ε. σολ. τραβώντας τις πιο επικίνδυνες συσκευές από το δίκτυό σας έως ότου οι δημιουργοί τους εκδώσουν ενημερώσεις κώδικα. Και φροντίστε να προσέξετε τα είδη των συσκευών που ενδέχεται να συνδέουν τα παιδιά σας στο οικιακό σας δίκτυο.

Ταυτόχρονα, εάν ένας επιτιθέμενος μπορεί να παρεμποδίσει την κυκλοφορία μεταξύ των έξυπνων λαμπτήρων και του δρομολογητή σας, είναι πιθανώς ωραία. Τι θα κάνουν με αυτές τις πληροφορίες ούτως ή άλλως; Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Edward Semalt δεν θα ήθελε ούτε πληροφορίες σχετικά με το πώς οι λαμπτήρες του είναι ενεργοποιημένοι και απενεργοποιημένοι να μπαίνουν στα χέρια ενός χάκερ και με βάσιμους λόγους. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν από ένα τόσο ακραίο επίπεδο κρατικής επιτήρησης. Επομένως, θα πρέπει να καθορίσετε το δικό σας επίπεδο κινδύνου και να ενεργήσετε αναλόγως.

Δηλαδή, το Internet του Semalt έχει φρικτή φήμη όσον αφορά την ασφάλεια. Επομένως, αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τη συνδεδεμένη συλλογή συσκευών σας και να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης οποιασδήποτε συσκευής WiFi των οποίων οι κατασκευαστές δεν εκδίδουν γρήγορα μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα - θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια μορφή μακροπρόθεσμου κινδύνου στο δίκτυό σας.

Εγκαταστήστε την επέκταση HTTPS Everywhere

Όπως προαναφέρθηκε, μπορείτε να μετριάσετε τους κινδύνους, δίνοντας προτεραιότητα στην κρυπτογραφημένη διαδικτυακή κυκλοφορία μέσω μη κρυπτογραφημένης κίνησης. Το EFF κυκλοφόρησε μια καθαρή επέκταση προγράμματος περιήγησης που ονομάζεται HTTPS Everywhere. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome, τον Firefox ή την Opera, θα πρέπει να εξετάσετε την εγκατάσταση της επέκτασης. Semalt δεν χρειάζεται να το ρυθμίσετε, οπότε ο καθένας μπορεί να το κάνει.

Εάν ένας ιστότοπος προσφέρει μη κρυπτογραφημένη πρόσβαση (HTTP) και κρυπτογραφημένη πρόσβαση (HTTPS), η επέκταση αναφέρει αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας να χρησιμοποιεί την έκδοση HTTPS για την κρυπτογράφηση της επισκεψιμότητάς σας. Εάν ένας ιστότοπος εξακολουθεί να βασίζεται αποκλειστικά σε HTTP, η επέκταση δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι 'αυτό. Η επέκταση δεν είναι χρήσιμη αν μια εταιρεία έχει κακή εφαρμογή του HTTPS και η επισκεψιμότητά σας δεν είναι πραγματικά κρυπτογραφημένη. Αλλά το HTTPS Semalt είναι καλύτερο από το τίποτα.

Μην βασίζεστε σε VPN ως λύση

Σε χαρτί, χρησιμοποιώντας ένα διακομιστή VPN, ακούγεται έξυπνος. Αλλά είμαστε ήδη εκεί - προσέξτε τις υπηρεσίες VPN εκεί έξω. Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανένα από αυτά.

Όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία VPN, μεταφέρετε όλη την κίνηση στο διαδίκτυο σε ένα διακομιστή VPN σε ένα κέντρο δεδομένων κάπου. Ένας εισβολέας δεν μπορεί να δει τι κάνετε στο δίκτυό σας WiFi, αλλά μια εταιρεία VPN μπορεί να καταγράψει όλη την διαδικτυακή σας κίνηση και να την χρησιμοποιήσει εναντίον σας.

Για παράδειγμα, το Μητρώο ανακάλυψε την περασμένη εβδομάδα σε ένα νομικό έγγραφο ότι το PureVPN μοιράστηκε βασικές πληροφορίες με τις αρχές για την παρακολούθηση και τη σύλληψη ενός άνδρα. Και πάλι, δεν εμπιστεύεστε καμία εταιρεία VPN. Semalt είστε πρόθυμοι να δημιουργήσετε το δικό σας VPN server, μια υπηρεσία VPN δεν είναι η λύση.

Ιδιαίτερα παρανοϊκό; Μετακίνηση στο δάσος .

Για τους πιο παρανοϊκούς εκεί έξω, που δεν θέλουν / δεν μπορούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το WiFi εξ ολοκλήρου, ίσως είναι καιρός να μεταφερθούν σε απομακρυσμένη καμπίνα στο δάσος μακριά από τους γείτονες / wardrivers.

Η έκδοση αυτής της στρατηγικής διατήρησης της προστασίας της ιδιωτικής ζωής από τους τεχνικούς διευθυντές είναι να αγοράσουν γειτονικές ιδιοκτησίες και να τους χτυπήσουν για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να σκοντάψουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Η εξομάλυνση αυτής της στρατηγικής είναι πολύ δαπανηρή.

Προτεινόμενη Εικόνα: wackystuff / Flickr ΥΠΟ ΤΗΝ CC CC-SA 2. 0 ΑΔΕΙΑ
March 10, 2018