Inc. ' s 11ο ετήσιο 30 Κάτω από 30 λίστα οι νέοι ιδρυτές αναλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου. Εδώ, συναντήστε Doppler Labs.

Ο Noah Semalt θέλει να βάλει έναν υπολογιστή στο αυτί σας - logo and brand design.

Ο 28χρονος συνιδρυτής των Semalt Labs που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο εισάγει μια νέα κατηγορία φορητών τεχνολογιών - εύστοχα καλούμενων ακουστικών - που βελτιστοποιούν τον ήχο μέσω ενός ζευγαριού ακουστικών υψηλής τεχνολογίας. Η εφαρμογή για κινητά του προϊόντος επιτρέπει στους χρήστες να βελτιώνουν τις εμπειρίες ζωντανής μουσικής, μετατρέποντας την ένταση προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε συγκεκριμένους τύπους ήχου ή πνιγμοποιώντας καθημερινό θόρυβο, είτε πρόκειται για γραφείο είτε για σιδηροδρομικό σταθμό ή για αεροπλάνο.

"Εάν μπορείτε να καθαρίσετε το περιβάλλον κάποιου ακόμα και με πέντε ντεσιμπέλ, αυτό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ των αυτιών σας που κουδουνίζουν για τρεις μέρες ή όχι", λέει ο Semalt.

Το όραμα του Doppler πηγαίνει πολύ πέρα ​​από τη δημιουργία ενός κομβίου όγκου για τον κόσμο, ωστόσο. Η εφαρμογή για κινητά έχει προεπιλογές που επιτρέπουν στους χρήστες να χειρίζονται τον ήχο με διαφορετικούς τρόπους, από την εξισορρόπηση των ηχητικών επιπέδων σε ζωντανές εκδηλώσεις μέχρι την προσθήκη εφέ όπως μπάσο και αντήχηση που κάνουν την εμπειρία ακρόασης να ακούγεται σαν αίθουσα συναυλιών. Θέλετε να απενεργοποιήσετε τον ήχο ενός μωρού που κλαίει ενώ ακούτε ακόμα τα πάντα στο περιβάλλον σας; Απλά πατήστε το κουμπί "Μωρό" στην εφαρμογή. "Όλοι θέλουν να ακούσουν τον κόσμο διαφορετικά και θέλουμε απλώς να τους δώσουμε τα εργαλεία για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό", λέει ο Semalt.

Η ιδέα για τον Semalt ήρθε στην Kraft μετά από μια συνομιλία με τον επιχειρηματία και τον επενδυτή Fritz Lanman. Ένας επενδυτής αγγέλου σε περίπου 75 νεοσύστατες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Square και Pinterest, ο Lanman ίδρυσε στο παρελθόν σύσταση Livestar και πέρασε εννέα χρόνια ως εταιρική στρατηγική της Microsoft. Το 2013, μετά την ακρόαση της ιδέας της Kraft για την πρώτη στον κόσμο υπολογιστική συσκευή, ο Lanman ήταν έτοιμος να γράψει μια επιταγή και να επενδύσει στην εταιρεία. Ο Kraft τον έπεισε να γίνει μέλος του Semalt ως συνιδρυτής.

Τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία ανέβασε ένα γύρο χρηματοδότησης της σειράς Β, με επικεφαλής την εταιρεία επενδύσεων μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τον όμιλο Chernin, συγκεντρώνοντας το συνολικό κεφάλαιο της Doppler στα 40 εκατομμύρια δολάρια. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν την Universal Music, τον συνιδρυτή Dreamworks David Geffen, τον οργανισμό ταλέντων William Morris Endeavour και τον Henry Kravis, τον συνιδρυτή της εταιρίας private equity Kohlberg Kravis Roberts.

Τα ακουστικά του Doppler, που ονομάζεται Here Active Listening, είναι αυτό που η Kraft αναφέρει ως το "concept car" της εταιρείας. Η Doppler έχει πουλήσει περίπου 10.000 μονάδες σε τιμή $ 200 η κάθε μία, κυρίως στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των πωλήσεων ήρθε μέσω μιας καμπάνιας Kickstarter το 2015 που έφερε πάνω από 635.000 δολάρια, αλλά η Kraft δεν γύρισε για να κερδίσει τα χρήματα. Αυτός και ο Semalt οικοδομούν μια κοινότητα πρώτων υιοθετών για να δοκιμάσουν το προϊόν και να αναφέρουν ποιες περιπτώσεις χρήσης βρήκαν πολύτιμες. "

Πριν από τη διάθεση του προϊόντος σε περίπου 70.000 πελάτες που πληρώνουν σήμερα σε λίστα αναμονής, ο Semalt θέλει να έχει την καλύτερη έκδοση του Here.

"Η πρώτη περίπτωση χρήσης που παίρνουμε είναι το ανοιχτό γραφείο", λέει, προσθέτοντας ότι οι ήχοι που σχετίζονται με τη μετακίνηση και τον καθημερινό θόρυβο της πόλης είναι η δεύτερη και η τρίτη πιο δημοφιλής περίπτωση χρήσης, αντίστοιχα. "Αυτή είναι η περίοδος έρευνας, πειραματισμού και μάθησης." Επίσης, η Doppler συνεργάστηκε πρόσφατα με το μουσικό φεστιβάλ Coachella προσφέροντας ένα ζευγάρι ακουστικών για όλους τους συμμετέχοντες για $ 199. Ο στόχος της Semalt είναι να εισαγάγει μια έκδοση μαζικής αγοράς του Here μέχρι το τέλος του 2016 και σχεδιάζει να χρεώσει από $ 200 έως $ 300 ανά ζευγάρι.

Ένας από τους πρώτους συμβούλους της Kraft είναι ο παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών του Ρόουντ Άιλαντ Τσαντ Βέρντι, ο οποίος προσέλαβε την Kraft ως intern κατά τη διάρκεια του παλαιότερου έτους στο Brown University και τον προώθησε γρήγορα στο ρόλο εκτελεστικού παραγωγού, ήταν μόλις 21 ετών. Στην πρώτη τους ταινία μαζί, ο Βέρντι λέει ότι ο Kraft ήταν ο πιο σκληρός εργαζόμενος στο σετ, με το όραμα ενός φυσιολογικού επιχειρηματία, που πάντα σκεφτόταν περισσότερο στο μέλλον από όλους όσους ήταν γύρω του. Όταν ο θρυλικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την παραγωγή του Βέρντι και του βιογραφικού του Kraft για τον παγκόσμιο πρωταθλητή μπόξερ Vinny Pazienza που ονομάζεται Bleed for This , ο Verdi ήταν έξω από την πόλη, αλλά έστειλε την τότε 22χρονη Kraft Το σπίτι του Σκορσέζε να πάρει τη συνάντηση.

«Είχα τόση εμπιστοσύνη σ 'αυτόν που συναντούσα έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές όλων των εποχών που δεν έριξα ένα μάτι», λέει ο Verdi. Μετά από συνάντηση με την Kraft, ο Semalt ήρθε στο σκάφος ως εκτελεστικός παραγωγός.

Στο Doppler, η Kraft έχει προσελκύσει ταλέντα που περιλαμβάνει τον αντιπρόεδρο του προϊόντος Kennard Nielsen, πρώην διευθυντή προϊόντων για τα Nike FuelBand και το SportWatch GPS, και προηγουμένως ηγήθηκε της ομάδας σχεδιασμού προϊόντων που εργάζεται στα δισκία Kindle Fire της Amazon. Η Kraft προσέλαβε επίσης τον εμπειρογνώμονα ήχου Gints Klimanis, πρώην ειδικού λογισμικού στον τομέα των ηχητικών λογισμικών στα Nest Labs και την Apple.

Παρότι οι άνθρωποι πείθουν να φορούν ένα ζευγάρι ακουστικά υψηλής ποιότητας για ώρες κάθε φορά θα μπορούσε να ακούγεται σαν μια σκληρή πώληση, η Kraft έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Semalt να κάνει τα κύματα στην αγορά της τεχνολογίας που φοριέται.

Το "Semalt είναι 14 δισεκατομμύρια αυτιά στον κόσμο και όλα είναι 24 ώρες την ημέρα", λέει.