Back to Question Center
0

Semalt: Τα δεδομένα είναι το νέο νόμισμα, αλλά οι διαφημιστές δαπανούν σοφά;

1 answers:

Semalt: Data is the new currency, but are advertisers spending wisely?

Τα δεδομένα είναι ένα απαραίτητο περιουσιακό στοιχείο για τους διαφημιζόμενους το 2017, αλλά παρά την πανταχού παρούσα "δεδομένα" υπό τη γενική έννοια, εξακολουθεί να είναι παρεξηγημένο και, σε πολλές περιπτώσεις, διαψεύστηκε.

Καθώς οι έμποροι επιδιώκουν την ανταγωνιστική περίοδο των διακοπών, μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα σε πολλαπλές όψεις της στρατηγικής μάρκετινγκ, από το σχεδιασμό έως τη βελτιστοποίηση και όλα ενδιάμεσα.

Αποσυνδέοντας το χώρο του μάρκετινγκ, τα ψηφιακά μέσα είναι ένας τομέας που μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από εκστρατείες πλούσιες σε δεδομένα που επιτρέπουν στους διαφημιστές να ξοδεύουν τα χρήματά τους για να προσεγγίσουν μόνο τους πιο συναφείς και δυνητικούς πελάτες. Αλλά στο σημερινό θορυβώδες ψηφιακό περιβάλλον, τι σημαίνει ακόμη και να είναι σχετικό με τους καταναλωτές;

Για τα εμπορικά σήματα και τους εμπόρους λιανικής πώλησης, ένα από τα πιο συναρπαστικά μηνύματα για την καταλληλότητα είναι να εντοπίζετε τους καταναλωτές που είναι "στην αγορά" να εξετάζουν ή να αγοράζουν τα προϊόντα σας.

Υπάρχουν πολλοί δείκτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν έναν διαφημιζόμενο να πιστέψει ότι ένας αγοραστής είναι στην αγορά, αλλά ένα από τα ισχυρότερα προειδοποιητικά σήματα είναι αν οι χρήστες αναζητούν ενεργά τα προϊόντα σας, τα προϊόντα των ανταγωνιστών σας ή παρόμοια προϊόντα στην κατηγορία σας. Αυτός είναι ένας τομέας όπου ο Amazon και ο κατάλογος των δεδομένων πρώτου μέρους βασισμένα στη συμπεριφορά των αγορών έχουν διαφοροποιηθεί από άλλους σημαντικούς παίκτες δεδομένων όπως το Google και το Facebook.

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι δεδομένων τρίτων που υπόσχονται να παραδώσουν "συναφή" τμήματα κοινού σε μάρκες που επιθυμούν να αυξήσουν την απόδοση των διαφημιστικών δαπανών (ROAS) μέσω στοχευμένων διαφημιστικών καμπανιών. Αυτές οι συνεργασίες έχουν σημαντικό βάρος κατά τη διάρκεια των κρίσιμων αγορών παράθυρα, όπως η περίοδος διακοπών, η οποία διέθεσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διαφημιστικό προϋπολογισμό μόνο το 2016. Σμίκρυνση πολλών νομισμάτων.

Εξαλείφοντας το μέγεθος των χρηματιστηριακών χρημάτων που επενδύουν στην προσέγγιση του σωστού ακροατηρίου, είναι κάπως περίεργο να ακούμε ότι τόσοι πολλοί αγοραστές μέσων ενημέρωσης και μάρκετινγκ μάρκας είναι ασαφείς ως προς την πηγή και τη συνάφεια των παρόχων δεδομένων τους.

Σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Semalt, το 90% των διαφημιζόμενων επανεξέτασε ενεργά τις προγραμματικές διαφήμισές τους για διαφάνεια, γεγονός που δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων αναζητούν περισσότερη γνώση της νομιμότητας των συνεργατών τους. Έτσι, τι πρέπει να κάνει ο έμπορος;

Αξιοποιήστε στο έπακρο την επένδυσή σας

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να διασφαλίσετε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο την επένδυσή σας:

 • Εξετάστε τη διαφάνεια των δεδομένων : Αν δεν είστε στην πλειοψηφία των 90% των συνομηλίκων που ελέγχουν τους εταίρους τους για διαφάνεια, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ρωτάτε τις δύσκολες ερωτήσεις. Ανακαλύψτε τις πηγές των δεδομένων, και πιο συγκεκριμένα, πόσο συχνά ανανεώνεται. Θυμηθείτε ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα είναι τα πιο σημαντικά δεδομένα σας, τα οποία μας οδηγούν στο επόμενο σημείο.
 • Αξιολόγηση της σχετικότητας των δεδομένων : Ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τη φρεσκάδα των δεδομένων, οι διαφημιζόμενοι εξασφαλίζουν ότι οι ψηφιακές τους προσπάθειες πλήττουν τους καταναλωτές με τη μεγαλύτερη τάση να αγοράζουν. Εξετάστε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα και οι συνεργάτες σας καθορίζουν τον όρο "συνάφεια" και δώστε προτεραιότητα στους εταίρους που κατέχουν δεδομένα που δείχνουν μια πρόσφατη και άμεση πρόθεση για αγορά, όπως οι προβολές σελίδων προϊόντων ή οι αλληλεπιδράσεις με αξιολογήσεις και κριτικές εντός εύλογου χρονικού πλαισίου εβδομάδες).
 • : Οι εταίροι δεδομένων που έχουν εκτεταμένη εμβέλεια και διορατικότητα στη συμπεριφορά των καταναλωτών σε ολόκληρο τον ιστό κατέχουν τεράστια δύναμη όταν πρόκειται να είναι σε θέση να προβλέψουν συμπεριφορές στην αγορά πριν αποδειχθούν ακόμη. Για παράδειγμα, εάν ένας καταναλωτής επισκέπτεται τη σελίδα προϊόντων Α, ενδέχεται να βρίσκεται στην αγορά για το προϊόν Β. Αυτή η άποψη των πτηνών για την προβολή δεδομένων πελατών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρή όταν πρόκειται για την εμφάνιση νέων πελατών. Όμως, τα δεδομένα του Semalt shopper αφορούν μόνο τους καταναλωτές που αναζητούν και αγοράζουν μέσα στους τέσσερις τοίχους του.

  Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι καταναλωτές περιηγούνται σε πολλαπλά καταστήματα σε πολλαπλές συσκευές πριν κάνουν τις αποφάσεις αγοράς τους, οπότε υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία στη διαφήμιση των δεδομένων των αγοραστών ώστε να αντανακλούν περισσότερο τον τρόπο αναζήτησης, περιήγησης και αγοράς των καταναλωτών σε όλο το οικοσύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου .

  Τα δεδομένα μπορεί να είναι ένα δύσκολο μονοπάτι για να περιηγηθείτε ως διαφημιζόμενος, αλλά η ευθύνη εναπόκειται σε εσάς να ζητήσετε τις δύσκολες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να διαχωρίσετε τους υποψηφίους δεδομένων από τους υποψήφιους των δεδομένων.

  Αν δεν λάβετε απάντηση που σας ικανοποιεί, την ομάδα ή τους πελάτες σας, συνεχίστε να ρωτάτε. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις απαντήσεις, θα είστε σε θέση να προσδιορίσετε και να δώσετε προτεραιότητα σε συνεργάτες που μπορούν να παρέχουν διαφανή, σχετικά δεδομένα σε κλίμακα, μεγιστοποιώντας έτσι την επένδυσή σας και οικοδομώντας την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.


  Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.  Σχετικά με τον συγγραφέα

  Ο Toby McKenna
  March 1, 2018