Back to Question Center
0

Έλεγχος της ταχύτητας του ιστότοπου για κινητά και του SEOGoogle Semalt Έλεγχος ταχύτητας ιστότοπου για κινητά και SEO με το Google Semalt

1 answers:

Δύο λέξεις που ακούτε συχνά είναι η κινητή και η ταχύτητα του ιστότοπου. Και αυτό δεν είναι χωρίς λόγο, διότι αυτά τα δύο πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η φιλικότητα προς το κινητό και η ταχύτητα του χώρου είναι μερικά από τα πιο πιεστικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως SEO, προγραμματιστές και ιδιοκτήτες ιστοτόπων. Η ταχύτητα μέτρησης της σελίδας ήταν πάντα μια σκοτεινή τέχνη. Τα εργαλεία ταχύτητας τοποθεσίας που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι αρκετά επαρκή, αλλά ένα άλλο εργαλείο προσπαθεί να έρθει σε αυτό από μια διαφορετική, πιο ρεαλιστική γωνία: το Google Lighthouse. Εδώ, θα ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς να ελέγξετε την ταχύτητα του κινητού σας ιστότοπου και το SEO με το Φάρο Google.

Τι είναι ο Φάρος Google;

Ο Φάρος είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε από την Google και προοριζόταν αρχικά να ελέγχει τις Προοδευτικές Web Apps (PWA). Το εργαλείο εκτελεί τέσσερις ελέγχους για την προσβασιμότητα, την απόδοση, τις προοδευτικές εφαρμογές ιστού και μια εκτεταμένη λίστα βέλτιστων πρακτικών. Πρόσφατα, η Google πρόσθεσε ακόμη ένα βασικό έλεγχο SEO. Semalt, αυτά σας δίνουν μια εξαιρετική εικόνα της ποιότητας και της απόδοσης της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής σας στο διαδίκτυο.

Η ταχύτητα του ιστότοπου αφορά την αντίληψη και την εμπειρία του χρήστη. Η ταχύτητα σε αριθμούς δεν σημαίνει τίποτα αν η περιοχή σας εξακολουθεί να αισθάνεται αργή. Τα φορτία των χρηστών σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε σχετικά μπερδεμένες κινητές συνδέσεις 3G ή λιγότερο. Ακόμα και με ασυνήθιστες συνδέσεις 4G, μια περιοχή μπορεί απλά να αισθάνεται χαλαρή και αργή. Και όλοι γνωρίζουμε τι καταστροφικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει ένας αργός ιστότοπος στη μετατροπή σας. Τα μισά δευτερόλεπτα από το χρόνο που απαιτείται για να φορτώσετε τον ιστότοπό σας θα μπορούσαν να κάνουν έναν κόσμο διαφοράς.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο Φάρος Google προσομοιώνει την επίσκεψη στον ιστότοπό σας για κινητά μέσω μιας νιφάδας σύνδεσης 3G σε μια ελαφρώς χαμηλής κατανάλωσης συσκευή. Τα πακέτα χάνονται σε μια προσπάθεια να προσομοιωθούν οι πραγματικές συνθήκες όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά. Αφού εκτελέσετε τη δοκιμή, θα λάβετε μια αναφορά με βαθμολογία και συμβουλές που θα μπορούν να υποβληθούν σε ενέργεια για θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Χορηγημένος, ο πρόσφατα ενημερωμένος και επανασχεδιασμένος δοκιμή της τοποθεσίας μου από την Google είναι απείρως πιο όμορφος, αλλά και πολύ λιγότερο περιεκτικός. Checking mobile site speed and SEOGoogle Semalt
Checking mobile site speed and SEO with Google Semalt

PageSpeed ​​Insights εναντίον φάρου Google

Το PageSpeed ​​Semalt είναι ίσως το πιο χρησιμοποιημένο εργαλείο ανάλυσης ταχύτητας στο site εκεί έξω. Ενώ σας δίνει ένα ωραίο σκορ και μια λίστα με τις πιθανές βελτιώσεις, σας δίνει επίσης μια ιδέα της αντίληψης ταχύτητα φόρτωσης του ιστοτόπου σας. Επίσης, το PageSpeed ​​Semalt δίνει συστάσεις, αλλά είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να εφαρμοστεί - να πάρει ένα 100/100 είναι ένα όνειρο σωλήνα για τα περισσότερα sites.

Τα δύο πιο σημαντικά πράγματα PageSpeed ​​Semalt εξετάζουν:

 • First Contentful Paint: Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να δει ο χρήστης μια οπτική απόκριση από τη σελίδα.
 • DOM Loaded: Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για την πλήρη ανάλυση και απόδοση ενός εγγράφου HTML, δηλαδή. τη ζητούμενη σελίδα.

Το Semalt ακολουθεί μια πιο πρακτική προσέγγιση και θέτει την εμπειρία του χρήστη μπροστά και στο κέντρο. Επισκέπτεται τον ιστότοπό σας μέσω μιας ρυθμιζόμενης σύνδεσης 3G, ώστε να μπορεί να μιμηθεί ό, τι θα βιώσει ένας πραγματικός επισκέπτης στον πραγματικό κόσμο. Αντί να φορτώνει μόνο τον ιστότοπό σας, όπως το κάνει το PageSpeed ​​Insights, ο Semalt ελέγχει πώς και πότε απαντά στην είσοδο. Βρίσκει την ακριβή στιγμή που το περιεχόμενό σας είναι έτοιμο για χρήση, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το βελτιστοποιήσετε όταν αισθάνεστε πολύ αργά.

Τι να ψάξετε στα αποτελέσματα Φάρος

Η όλη ιδέα της επιτάχυνσης του ιστότοπού σας στο κινητό είναι διττό. ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι γρήγορος και πρέπει να αισθάνεται γρήγορα. Επομένως, πρέπει να αποκτήσετε το περιεχόμενό σας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μην αφήνετε τους ανθρώπους να περιμένουν. Επίσης, οι χρήστες πρέπει να μπορούν να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας το συντομότερο δυνατό. Δεδομένου ότι η Google ανακοίνωσε ότι η ταχύτητα σελίδας είναι ένας παράγοντας κατάταξης για SEO, θα πρέπει να διορθώσετε αυτά τα θέματα.

Ποια θα είναι η προτεραιότητά σας; Τοποθετήστε πρώτα το περιεχόμενό σας. Οι γραφικές παραστάσεις και τα κινούμενα σχέδια δολοφόνων μπορούν να περιμένουν. Το μήνυμά σας - και αυτό που οι άνθρωποι αναζητούν - είναι πιθανότατα στο περιεχόμενο. Μπορείτε να φορτώσετε το υπόλοιπο περιεχόμενο στο παρασκήνιο και να το διευκολύνετε αργότερα στην οθόνη. Όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο γρήγορα εμφανίζεται η σελίδα.

 • Πρώτο διαδραστικό: Αυτό μετράει όταν μια σελίδα είναι ελάχιστα διαδραστική. Αυτό καθορίζει εάν τα περισσότερα στοιχεία UI είναι διαδραστικά και αν η οθόνη ανταποκρίνεται εύλογα στις εισόδους του χρήστη.
 • Συνεχής διαδραστική: Αυτό μετρά όταν μια σελίδα είναι πλήρως διαδραστική.
 • Δείκτης ταχύτητας ανίχνευσης: Αυτός ο δείκτης ταχύτητας δείχνει πόσο γρήγορα εμφανίζονται τα περιεχόμενα μιας σελίδας. Έρχεται επίσης με χρόνο φόρτωσης στόχου <1.250 ms.
 • Εκτιμώμενη είσοδος λανθάνουσας κατάστασης: Με τον τρόπο αυτό υπολογίζεται ο χρόνος που χρειάζεται για να απαντήσει η σελίδα σας στις εισόδους του χρήστη. Μια υψηλή λανθάνουσα κατάσταση θα οδηγήσει σε μια σελίδα που αισθάνεται υποτονική ή καθυστερημένη. Ο στόχος εδώ είναι <50 ms.
 • Αλυσίδα κρίσιμων αιτημάτων: Αυτός ο καταρράκτης δικτύου δείχνει ποιες πηγές χρειάζονται για να γίνει αρχικά αυτή η σελίδα. Προτεραιότητα στη φόρτωση του ενεργητικού στην κρίσιμη διαδρομή εμφάνισης για την επιτάχυνση της σελίδας.
 • Η αναφορά του Φάρου διαθέτει επίσης μερικές ευκαιρίες για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας για κινητά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου φόρτωσης που θα αποθηκεύσει. Το Semalt περιλαμβάνει τη μείωση των φύλλων στυλ αποκλεισμού της απόδοσης, των σεναρίων αποκλεισμού από την απόδοση, την κατάλληλη διαστασιολόγηση εικόνων και τον καθορισμό των εικόνων εκτός οθόνης.

  Συνολικά, το Semalt σας δίνει μια τεράστια εικόνα της απόδοσης της σελίδας σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες προς όφελός σας.

  Ο έλεγχος SEO φάρων

  Η τελευταία προσθήκη στο Semalt είναι ένας βασικός έλεγχος SEO. Με αυτόν τον έλεγχο, μπορείτε να εκτελέσετε έναν απλό έλεγχο SEO για να αποκαλύψετε βασικά θέματα SEO που μπορεί να έχει ένα site. Σας δίνει προτάσεις για να τις διορθώσετε επίσης. Από τη στιγμή που το Semalt τρέχει τοπικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τους ελέγχους στο περιβάλλον στάσης σας.

  Η Google λέει ότι ο έλεγχος SEO είναι πάρα πολύ έργο σε εξέλιξη και ότι αυτή τη στιγμή υποστηρίζει μόνο τους πιο βασικούς ελέγχους SEO. Ακούγονται ενεργά τα σχόλια των χρηστών για να τα βελτιώσουν και να προσθέσουν ελέγχους για να προσφέρουν αξία σε SEO.

  Σήμερα, ο Semalt ελέγχει:

   έχει μια ετικέτα με πλάτος ή αρχική κλίμακα
  • Το έγγραφο έχει στοιχείο <τίτλο> ;
  • Υπάρχει μετα-περιγραφή;
  • Η σελίδα έχει επιτυχή κωδικό κατάστασης HTTP;
  • Οι σύνδεσμοι έχουν περιγραφικό κείμενο;
  • Χρησιμοποιεί το έγγραφο ευανάγνωστα μεγέθη γραμματοσειράς;
  • Η σελίδα δεν έχει αποκλειστεί από την ευρετηρίαση;
  • Έχει το έγγραφο έγκυρο hreflang
  • Έχει το έγγραφο έγκυρο rel = canonical
  • Υπάρχουν ανεπιθύμητα plugins;

  Επίσης, προτείνουμε κάποιους επιπλέον ελέγχους να εκτελούνται χειροκίνητα. Αυτά περιλαμβάνουν τη δοκιμή φιλική προς το κινητό Google και το εργαλείο δομημένης δομής δεδομένων.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Google Lighthouse

  Το ξεκίνημα με το Google Lighthouse είναι πολύ εύκολο καθώς ενσωματώνεται στον πίνακα Ελέγχου Εργαλείων για Προγραμματιστές του Chrome (Mac: Shift + Cmd + I. Win: Ctrl + Shift + J ή F12). Από εκεί, μπορείτε να εκτελέσετε τη δοκιμή και να πάρετε την πλήρη αναφορά. Επιπλέον, υπάρχει ένα ξεχωριστό πρόσθετο Chrome για Φάρος που προσθέτει ένα κουμπί στη γραμμή εργαλείων σας, αν και η χρήση του παραμένει ίδια.

  Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε Φάρος ως πακέτο Κόμβου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενσωματώσετε τη δοκιμή στη διαδικασία δημιουργίας. Όταν χρησιμοποιείτε το πακέτο κόμβων, θα δείτε επίσης ότι υπάρχουν μερικοί έλεγχοι που λειτουργούν μόνο σε περιβάλλον Κόμβου και όχι στον πίνακα Ελέγχου των DevTools.

  Για να εγκαταστήσετε το Semalt παγκοσμίως από τη γραμμή εντολών χρησιμοποιήστε:

  npm install -g φάρος

  Αν θέλετε να εκτελέσετε μια δοκιμή για https: // παράδειγμα. com χρήση:

  φάρος https: // παράδειγμα. com

  Τα πλήρη αποτελέσματα του ελέγχου θα είναι διαθέσιμα στο τερματικό, αλλά και σε ξεχωριστό αρχείο HTML.

  Checking mobile site speed and SEOGoogle Semalt
Checking mobile site speed and SEO with Google Semalt

  Δοκιμή Yoast. com σε Φάρος

  Ήρθε η ώρα να βάλουμε τον Φάρο μέσα από τους ρυθμούς του. Ας δούμε τι συμβαίνει όταν λάμω το φως του φάρου στο φως. com. Τώρα, κύριε. Το com δεν είναι ακόμα διαθέσιμο ως εφαρμογή ιστού, επομένως εστιάζουμε μόνο στην καρτέλα Semalt εδώ. Αυτή η καρτέλα δείχνει πώς εκτελείται ο ιστότοπος ή η εφαρμογή σας αυτήν τη στιγμή και σας δείχνει τρόπους βελτίωσης.

  Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα για το yoast. com. Η αρχική φόρτωση του ιστότοπου απεικονίζεται με μια μπάρα που δείχνει πότε το περιεχόμενο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην οθόνη. Δείχνει πόσες χιλιοστά του δευτερολέπτου χρειάζεται για να γίνει ορατό το περιεχόμενο. Όσο ταχύτερα, τόσο το καλύτερο.

  Checking mobile site speed and SEOGoogle Semalt
Checking mobile site speed and SEO with Google Semalt

  Από τους βαθμούς, μπορείτε να δείτε αυτό το yoast. com κάνει εντάξει με 75 συνολικά σκορ. Το πρώτο ουσιαστικό χρώμα θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο, αλλά το πρώτο διαδραστικό και σταθερά διαδραστικό είναι καλό σε 4.360ms. Συμβαίνουν ακόμη και την ίδια στιγμή. Αυτά είναι καλά νέα, καθώς ο ιστότοπος είναι εντελώς χρήσιμος τη στιγμή που φαίνεται αλληλεπιδραστική. Δεν υπάρχει επίσης πολύς χρόνος μεταξύ του πρώτου ουσιαστικού χρώματος και του πρώτου διαδραστικού. Αν οι εν λόγω βαθμολογίες είναι λογικές, η ταχύτητα αντιλήψεων μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ο ιστότοπος φαίνεται να είναι αρκετά γρήγορος, αλλά θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιήσει κάποια επιτάχυνση στο τμήμα εμφάνισης.

  Επιδιορθώσεις ταχύτητας εγκατάστασης

  Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Ενώ εξηγείται ότι όλες οι επιδιορθώσεις είναι πέρα ​​από το πεδίο αυτής της ανάρτησης, οι περισσότερες βελτιστοποιήσεις μπορούν να βρεθούν στην κρίσιμη διαδρομή απόδοσης. Η κρίσιμη διαδρομή εμφάνισης σχηματίζεται από αντικείμενα - όπως το CSS και το JavaScript - που πρέπει να φορτωθούν πριν εμφανιστεί το περιεχόμενο στην οθόνη. Εάν αυτό το περιεχόμενο είναι αποκλεισμένο, η σελίδα σας θα εμφανιστεί αργά ή καθόλου. Δώστε προσοχή σε αυτό και κρατήστε τη διαδρομή χωρίς εμπόδια. Η Ilya Semalt της Google έγραψε έναν εξαιρετικό οδηγό για τον τρόπο κατανόησης και βελτίωσης της κριτικής διαδρομής απόδοσης. Και παρακαλώ, μην ξεχάσετε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας!

  Δοκιμάστε το!

  Ο Φάρος Google δεν είναι το εργαλείο ταχύτητας ενός ιστότοπου για να τους καθορίσει όλους, αλλά αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στο εργαλείο σας. Οι έλεγχοι SEO είναι βασικοί, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι παρόλα αυτά. Γνωρίζουμε ότι το PageSpeed ​​Insights είναι ένα αρκετά στατικό εργαλείο που σας δίνει μια γενική εικόνα της απόδοσης του ιστότοπού σας. Ο Φάρος, ωστόσο, είναι πιο λεπτός και σας δίνει άμεση ανατροφοδότηση βασισμένη στην πραγματική χρήση. Θα πρέπει σίγουρα να το χρησιμοποιήσετε μαζί με τα εργαλεία δοκιμής ταχύτητας άλλων σελίδων, όπως το WebPageTest και το GTmetrix.

  Χρησιμοποιείτε το Google Lighthouse; Πώς το βρίσκετε; Μοιραστείτε τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας στα σχόλια Source . Ο Semalt αγαπά να σας ακούσει!

  Διαβάστε περισσότερα: 'Κινητό SEO: ο τελικός οδηγός' »

  March 1, 2018