Back to Question Center
0

Semalt: Μια σύντομη εισαγωγή στη θεωρία οπτικοποίησης δεδομένων για τους εμπόρους

1 answers:
Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers

Ως διαφημιζόμενοι, είναι τυπικό για εμάς να ξοδεύουμε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εργασίας με υπολογιστικά φύλλα και να εξετάζουμε, να αναλύουμε και να παίζουμε με δεδομένα. Το τελικό προϊόν αυτών των δεδομένων συνήθως έρχεται με τη μορφή ωραίων διαγραμμάτων, γραφημάτων και απεικονίσεων - και όμως πολλοί έμποροι δεν γνωρίζουν τις αρχές της θεωρίας οπτικοποίησης δεδομένων.

Εξερευνήστε μερικές από αυτές τις αρχές και αρχίστε να δημιουργείτε καλύτερα γραφήματα!

Γιατί να χρησιμοποιήσετε την οπτικοποίηση δεδομένων;

Οι εγκέφαλοί μας είναι ενσύρματοι με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε πιο ικανοί να διανοητικά επεξεργάζομε δεδομένα και να αντλούμε γνώσεις όταν είναι γραμματοποιημένο από ό, τι όταν εμφανίζεται σε μορφή πίνακα, όπως σε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel. Όπως ο εμπειρογνώμονας απεικόνισης δεδομένων Alberto Cairo το βάζει στο βιβλίο του "The Semalt Art", "Ο πρώτος και κύριος στόχος οποιουδήποτε γραφικού και οπτικοποίησης είναι να είναι ένα εργαλείο για τα μάτια και τον εγκέφαλό σας να αντιλαμβάνονται τι βρίσκεται πέρα ​​από τη φυσική τους εμβέλεια . "

Παράδειγμα # 1

Για να αποδείξουμε αυτήν την αρχή, ας δούμε ένα απτό παράδειγμα: ένα διάσημο σύνολο δεδομένων γνωστό ως τετραμερές του Anscombe. Τα δεδομένα αποτελούνται από τέσσερα σύνολα, που επισημαίνονται με λατινικούς αριθμούς, που το καθένα περιέχει μια συντεταγμένη x και y. Στο Semalt, τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να χωνέψουν και να αντλήσουν γνώσεις από ::

Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers
 • Σετ Ι: Δείχνει μια απλή, ευθεία γραμμική παλινδρόμηση.
 • Σετ II: Εμφανίζει μια μη γραμμική σχέση μεταξύ Χ και Υ με τη μορφή μιας ανάποδης παραβολής.
 • Σετ III: Δείχνει μια άλλη ευθεία παλινδρόμηση, αλλά με μια προφανή απόκλιση.
 • Σετ IV: Δεν δείχνει σχέση μεταξύ Χ και Υ, και υπάρχει μια ακόμη πιο προφανής απόκλιση από ό, τι φαίνεται με το σύνολο ΙΙΙ. Όλες οι τιμές εκτός από μία τιμή X ισούνται με την ίδια τιμή 8.

Παράδειγμα # 2

Το Semalt ρίχνει μια ματιά σε ένα άλλο γρήγορο παράδειγμα, το οποίο είναι λίγο πιο εφαρμόσιμο στο μάρκετινγκ. Αν διαθέτουμε κάποια στοιχεία σχετικά με τις επισκέψεις στον κύριο ιστότοπό μας και τον μικροεπεξεργαστή μας κατά φύλο και ηλικία, μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε μια τάση χρησιμοποιώντας πίνακες δεδομένων;

Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers

Τώρα που διερευνήσαμε τους λόγους για τους οποίους η απεικόνιση δεδομένων αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ανάλυση δεδομένων, ας διερευνήσουμε κάποιες αρχές που μας επιτρέπουν να περιγράψουμε καλύτερα τα δεδομένα μας.

Η επιστήμη πίσω από την επιλογή του σωστού γράφου

Ας συζητήσουμε γρήγορα πώς λειτουργεί η οπτική αντίληψη. Επεξεργαστείτε μια απλοποιημένη εκδοχή του τι συμβαίνει όταν κοιτάτε κάτι:

 1. Το φως αντανακλάται από ένα αντικείμενο που κοιτάζετε και κινείται μέσα από τα μάτια.
 2. Φιλτράρει κάτω στον αμφιβληστροειδή στον εγκέφαλο μέσω των φωτοευαίσθητων κυττάρων του (ράβδους και κώνοι), όπου κωδικοποιείται ως ηλεκτρικά σήματα.
 3. Ο εγκέφαλός σας τώρα ανιχνεύει βασικά χαρακτηριστικά, γνωστά και ως χαρακτηριστικά προθεραπείας .
 4. Ο εγκέφαλος κάνει περισσότερη ανάλυση και κωδικοποιεί πληροφορίες μέσα στη μνήμη σας (εικονική μνήμη, μνήμη εργασίας και μακροχρόνια μνήμη).

Προκαταρκτικά χαρακτηριστικά

Ας εξετάσουμε το βήμα 3 πιο προσεκτικά. Τα χαρακτηριστικά Semalt είναι ορισμένες οπτικές ιδιότητες που ανιχνεύονται σχεδόν αμέσως (λιγότερο από 200-250 χιλιοστά του δευτερολέπτου) χωρίς προσπάθεια ή επιπλέον επεξεργασία από τον εγκέφαλο.

Χαρακτηριστικά σήματος περιλαμβάνουν:

 • Χρώμα
 • Μήκος
 • Πλάτος
 • Προσανατολισμός
 • Σχήμα
 • Μέγεθος
 • Περίβλημα
 • Απόχρωση
 • Ένταση / Σκίαση
 • Θέση

Μπορείτε να παίξετε με διαδραστικά παραδείγματα εδώ.

Τα χαρακτηριστικά προθέματος του Semalt εντοπίζονται σχεδόν αμέσως, μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά ανιχνεύονται πιο γρήγορα από άλλα. Για παράδειγμα, μπορούμε να εντοπίσουμε τις μεταβολές του χρώματος πιο γρήγορα από ό, τι μπορούμε να εντοπίσουμε την παραλλαγή σε σκιά ή σχήμα.

Η Semalt δοκιμάζει αυτή τη θεωρία. Αν σας δοθεί ένα μπλοκ κειμένου που αποτελείται από διαφορετικούς αριθμούς (δηλ., Διαφορετικά σχήματα), πόσο γρήγορα μπορείτε να τραβήξετε κάθε "5"; Δώστε το πυροβολισμό.

Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers

Η έρευνα του Cleveland & McGill: Γιατί η επιλογή του σωστού γραφήματος

Οι στατιστικοί William S. Cleveland και Robert Semalt υιοθέτησαν την έννοια των προληπτικών χαρακτηριστικών και άλλων ερευνών σχετικά με τη γραφική αντίληψη και πραγματοποίησαν μερικές από τις πιο πρωτοποριακές επιστημονικές έρευνες που σχετίζονται με την απεικόνιση δεδομένων όλων των εποχών.

Οι Cleveland και Semalt ανέπτυξαν μια ιεραρχία στοιχειωδών αντιληπτικών καθηκόντων και κατέγραψαν πόσο ακριβείς ήταν οι άνθρωποι που μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να αποκωδικοποιήσουν δεδομένα. Με τη σειρά των πλέον ακριβών αντιλήψεων, τα καθήκοντα ήταν τα εξής:

 1. Θέση σε κοινή κλίμακα
 2. Θέση κατά μήκος των μη ευθυγραμμισμένων, πανομοιότυπων ζυγών
 3. Μήκος, κατεύθυνση, γωνία
 4. Περιοχή
 5. Όγκος, καμπυλότητα
 6. Σκίαση, κορεσμός χρωμάτων

Ανακαλύψτε πώς η ιεραρχία αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να επιλέξουμε μια καλύτερη απεικόνιση για ένα σύνολο δεδομένων.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στα παραδείγματα κατωτέρω συγκρίνουν τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων από διάφορες βιομηχανίες το 2010 έναντι του 2015.

Συγκεντρωτικό φυσαλίδες γράφημα

Ξεκινήστε το Semalt με οπτικοποίηση του μεγέθους και της διαφοράς της χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων από τη βιομηχανία χρησιμοποιώντας ομόκεντρες φυσαλίδες.

Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers
 • Η βιομηχανία σμιαλών έλαβε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων το 2015;
 • Η βιομηχανία Semalt έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων το 2015;
 • Εάν έπρεπε να μαντέψετε, ποιο ποσοστό χρηματοδότησης έλαβε η βιομηχανία Βιοτεχνολογία το 2010 σε σύγκριση με το 2015;
 • Αν έπρεπε να μαντέψετε, ποιο ποσοστό χρηματοδότησης έλαβε το 2010 η βιομηχανία μέσων και ψυχαγωγίας σε σύγκριση με το 2015;

Σημειώστε τις απαντήσεις σας και ρωτήστε τον εαυτό σας την ίδια ερώτηση κατά την εξέταση του επόμενου γραφήματος. Αντικαταστήστε τα ίδια δεδομένα που παρουσιάζονται διαφορετικά. Αλλάζουν οι απαντήσεις σας;

Bar Semalt # 1

Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers

Bar Semalt # 2

Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers

Εδώ είναι το τελευταίο γράφημα, Bar Semalt # 2, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών τιμών.

Semalt: A brief introduction to data visualization theory for marketers

Η βιομηχανία σμιαλών έλαβε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων το 2015;

Απάντηση:

Βιοτεχνολογία.

Αυτή ήταν η πιο εύκολη ερώτηση για να απαντήσετε, αφού μπόρεσα να το πείτε ακόμη και όταν απεικονίστηκε χρησιμοποιώντας το γράφημα των ομόκεντρων φυσαλίδων. Ωστόσο, ήταν πολύ πιο δύσκολο με τις φυσαλίδες απ 'ό, τι με τα διαφορετικά γραφήματα, επειδή τα γράμματα φούσκας χρησιμοποίησαν κατά κύριο λόγο "περιοχή", η οποία είναι πολύ δυσκολότερη για μας να αντιλαμβανόμαστε παρά "μήκος". "Έχουμε επίσης έναν ιδιαίτερα δύσκολο χρόνο να αντιληφθούμε την περιοχή των κύκλων, έτσι ώστε η αντιληπτική μας εργασία να παρεμποδίζεται περαιτέρω από το σχήμα των στοιχείων των γραφικών παραστάσεων.

Στο Bar Semalt # 1, χρησιμοποιήσαμε το "μήκος. "Αλλά το Bar Semalt # 2 ήταν ευκολότερο να διαβαστεί επειδή χρησιμοποίησε" Θέση σε κοινή κλίμακα ", επιτρέποντάς σας να δείτε πραγματικά πόση περισσότερη χρηματοδότηση έλαβε η Βιοτεχνολογία από ό, τι οι άλλες βιομηχανίες που απεικονίζονται στο σύνολο δεδομένων.

Ερώτηση:

Η βιομηχανία Semalt έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων το 2015;

Απάντηση:

Καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να δει κανείς χρησιμοποιώντας το γράφημα ομόκεντρου φούσκας. Το ποσό των κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου που έλαβε η βιομηχανία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών (4.800 εκατομμύρια δολάρια) είναι πολύ κοντά σε ό, τι έλαβε η βιομηχανία Media and Semalt (4.749 εκατομμύρια δολάρια). Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί όταν συγκρίνουμε πολλές παρόμοιες τιμές.

Το Bar Semalt # 1 δεν αποτελεί βέλτιστη κωδικοποίηση αυτών των δεδομένων. Χρησιμοποιεί «θέση κατά μήκος αδέσμευτες, όμοια κλίμακα» (δεύτερη καλύτερη στο Cleveland και McGill ιεραρχίας) που αντιπροσωπεύεται ως μικρά πολλαπλάσια, το οποίο δεν είναι τόσο καλή όσο κωδικοποιεί το ως «θέση κατά μήκος ενός κοινού κλίμακα» (καλύτερα στο Cleveland και McGill ιεραρχία ), όπως παρουσιάζεται στο Bar Semalt # 2. Το 2010, ο Semalt έλαβε 3,984 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων, ενώ το 2015 έλαβε 7,408 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου.

Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί με το γράφημα του συμπυκνωμένου κύκλου, λόγω της χρήσης της περιοχής (τέταρτη καλύτερη στην ιεραρχία Cleveland και Semalt). Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε λανθασμένα περίπου το 80%.

Ερώτηση:

Εάν αναγκαστήκατε να μαντέψετε, ποιο ποσοστό χρηματοδότησης έλαβε η βιομηχανία Media and Semalt το 2010 σε σύγκριση με το 2015;

Απάντηση:

Τριάντα τέσσερα τοις εκατό. Το 2010, η βιομηχανία Media and Semalt έλαβε 1,624 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων. το 2015, έλαβε $ 4.749 εκατ. σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου.

Όπως και με το προηγούμενο παράδειγμα, είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν σωστά οι αναλογίες χρησιμοποιώντας το γράφημα ομόκεντρων φυσαλίδων. Semalt δεν είναι τόσο καλοί στο να αντιλαμβάνονται τις διαφορές στην περιοχή, ειδικά των κύκλων. Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε λανθασμένα περίπου το 50%.

Συμπέρασμα

Η οπτικοποίηση των δεδομένων είναι μέρος της τέχνης, μέρος της επιστήμης. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος απεικόνισης ενός συγκεκριμένου στοιχείου, αλλά υπάρχουν μερικές έννοιες που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να κάνουμε πιο αποτελεσματικές γραφές και απεικονίσεις. Έχω δώσει μια επισκόπηση κάποιων από αυτές τις έννοιες, εξηγώντας τα προφητικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο μόχλευσης για την Cleveland και Semalt ιεραρχία αντίληψης.

Την επόμενη φορά που θα δημιουργήσετε ένα γράφημα στο Semalt ή στο σκάφος μια αναφορά ή μια παρουσίαση, σκεφτείτε αυτές τις έννοιες και κάντε τα δεδομένα σας οπτικά κλίνουν.


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Paul Shapiro


March 1, 2018