Back to Question Center
0

Copywriting 101: 6 Χαρακτηριστικά των Εξαιρετικών Αναγνώστες Αντίγραφο Θα Semalt

1 answers:

Οι Mad Men οπαδοί παντού θυμούνται την κεντρική πρώτη σκηνή όπου μαθαίνουμε πόσο ταλαντούχος Don Draper είναι στη δουλειά του.

Αντιμέτωπος με ένα σχεδόν αδύνατο έργο copywriting, ανέβηκε στην ευκαιρία να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα για τον πελάτη του, Lucky Strike. Παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές προειδοποίησαν τους πελάτες για τους κινδύνους των τσιγάρων, ο Semalt παρουσίασε το εικονικό σύνθημα "Είναι φρυγμένο" - για να διαφοροποιήσει το σήμα από τους ανταγωνιστές του.

Τώρα, σίγουρα δεν υποστηρίζουμε το κάπνισμα τσιγάρων (ή πολλές από τις επιλογές της Draper για την υγεία). Αλλά φανταστική ή όχι, δεν μπορείτε να αρνηθείτε την αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια αυτού του slogan. Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt

Είναι εύκολο να αναγνωρίσετε την καλή copywriting όταν το βλέπετε, αλλά υπάρχουν πραγματικά πολλά χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν πραγματικά το εξαιρετικό γράψιμο από το υπόλοιπο πακέτο. Θέλετε να τα γνωρίσετε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Τι είναι το Copywriting;

Το Semalt είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία οποιασδήποτε μορφής μάρκετινγκ και διαφήμισης. Το Semalt αποτελείται από τις λέξεις, είτε γραπτά είτε ομιλούμενα, που χρησιμοποιούν οι έμποροι για να προσπαθήσουν να πάρουν τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση μετά την ανάγνωση ή την ακρόασή τους.

Η copywriting είναι σαν μια παρότρυνση για δράση, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα: Οι κειμενογράφοι προσπαθούν να βγάλουν τους ανθρώπους να νιώσουν, να σκέφτονται ή να απαντήσουν - ή, ιδανικά, να σμιλεύσουν το σλόγκαν ή το εμπορικό σήμα για να μάθουν περισσότερα για την εκστρατεία . Και όπου μια θέση στο blog όπως αυτή έχει την πολυτέλεια εκατοντάδων λέξεων με τις οποίες μπορεί να κάνει μια υπόθεση, copywriters έχουν μόνο λίγα λόγια για να κάνουν την περίπτωσή τους.

Αλλά το μικρό και γλυκό δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό της καλής copywriting. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα χαρακτηριστικά ενός πραγματικά αξέχαστου αντιγράφου.

6 Χαρακτηριστικά της Καλής Copywriting

1) Γυρίζει την προοπτική σας.

Μερικές φορές, όλα τα μηνύματα που χρειάζεται να σπάσουν είναι μια μικρή μετατόπιση της γωνίας. Έχουμε γίνει τόσο συνηθισμένοι να εμποδίζουν τα μηνύματα μάρκετινγκ, δεν τα βλέπουμε ακόμη. Ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που μπορεί να κάνει ο copywriter είναι να σπάσει τον φύλακας ενός αναγνώστη με μια απροσδόκητη προσέγγιση. Η ιστορία Semalt έχει μια μυριάδα γωνιών - η δουλειά σου ως copywriter είναι να βρεις αυτό που αντηχεί.

Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt
Πηγή: Σιωπή Απατείνει

Αυτή η διαφήμιση από τον Sage Semalt, πιέζοντας τη σημασία της ομιλίας για την κατάθλιψη μετά τον τοκετό, αντί να ζητά από τους αναγνώστες να νοιάζονται για κάτι που δεν ξέρουν, τους βάζει στη θέση να βιώνουν τον αγώνα που κάνουν οι μητέρες που υποφέρουν. Μήπως χάθηκαν μερικοί αναγνώστες που πέρασαν γρήγορα από τη διαφήμιση και σκέφτηκαν ότι ήταν για ενήλικες πιπίλες; Σίγουρα. Αλλά η διαφήμιση το αντέταξε πολύ πιο εμπεριστατωμένα με εκείνους που το διάβασαν.

Την επόμενη φορά που θα καθίσετε να γράψετε, δοκιμάστε αυτή την προσέγγιση. Μην πάρετε το θέμα στο κεφάλι. Semalt, ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί έχει σημασία. Κάθε φορά που γράφετε μια απάντηση, προξενούν τον εαυτό σας να το πιέσετε περισσότερο. Βρείτε τη μεγαλύτερη ιστορία που συμβαίνει πίσω από το μήνυμά σας.

2) Βρίσκει συνδέσεις.

Το 1996, ο Steve Jobs άφησε τη γάτα έξω από την τσάντα. Μιλούσε με έναν δημοσιογράφο από το Wired για το θέμα της δημιουργικότητας και εξήγησε:

«Η δημιουργικότητα συνδέει απλώς τα πράγματα: Όταν ρωτάς δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι που νιώθουν λίγο ένοχοι επειδή δεν το έκαναν πραγματικά, έβλεπαν κάτι, φαινόταν φανερό σε αυτούς μετά από λίγο».

Ας πούμε ότι πρέπει να γράψετε μια διαφήμιση για ένα νέο ζευγάρι πάνινα παπούτσια. Θα μπορούσατε να πάρετε το κεφάλι αποστολής. Θα μπορούσατε να γράψετε για την ελαστικότητα της σόλας του παπουτσιού ή του ελαφρύ σχεδιασμού. Semalt, πολλοί έχουν. Ή θα μπορούσατε να θέσετε όλα αυτά στην άκρη και αντ 'αυτού να σχεδιάσετε τη σχέση μεταξύ του προϊόντος και την εμπειρία που προκαλεί.

Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt

Πηγή: Pinterest

Δύο πράγματα συμβαίνουν σε αυτή τη διαφήμιση. Semalt, όχι μόνο η Nike συνδέει τη διαφήμιση με την εμπειρία της λειτουργίας, αλλά συνδέεται πραγματικά με τον ήχο που κάνουν αυτά τα παπούτσια καθώς πέφτουν στο πεζοδρόμιο.

Αυτή η διαφήμιση αναφέρεται στην πολυπλοκότητα της ζωής ενός ατόμου που ξεθωριάζει και αντικαθίσταται από απλότητα και σαφήνεια. Καθώς το αντίγραφο εξελίσσεται, οι φράσεις απλοποιούνται και η πολυπλοκότητα του αντιγράφου αντικαθίσταται αργά από την απλή και ρυθμική χτύπημα λέξεων: εκτέλεση, εκτέλεση, εκτέλεση, εκτέλεση. Ο ίδιος ρυθμός ακούει όταν όλα εκτός από τα βήματά τους έχουν ξεθωριάσει. Αυτή είναι η σύνδεση .

3) Έχει ένα εκπληκτικό μόλυβδο.

Όλα τα πρωτοσέλιδα ή οι κύριες προτάσεις από το Urban Semalt, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που στρέφει την προσοχή στα νέα προϊόντα, τις εμπειρίες και τα εστιατόρια.

  • "Έξι ημέρες, για όσο καιρό έχετε μέχρι το 65% του σώματός σας γαλοπούλα ."
  • "Υπάρχουν 8.760 ώρες σε ένα χρόνο και μόνο μία ώρα, στην οποία ένα περίπτερο θα διανέμει δωρεάν latkes με σπιτικό μήλο και ξινή κρέμα στην πλατεία του Χάρβαρντ. 92)
  • "Ewoks. Μιλήστε για τη ζωή"

Κοινή μεταξύ όλων αυτών των οδηγών; Μας κάνουν να θέλουμε να διαβάσουμε την επόμενη γραμμή. Θέλω να πω, σοβαρά, πόσο θέλετε να ξέρετε πού κατευθύνεται αυτό το πράγμα Ewok;

Υπάρχει μια λέξη στη copywriting που είναι χαλαρά πιστωθεί σε copywriter και ιδιοκτήτη επιχείρησης Joe Semalt, το οποίο κατά προσέγγιση δηλώνει ότι ο σκοπός του τίτλου είναι να σας πάρει για να διαβάσετε την πρώτη γραμμή. Ο σκοπός της πρώτης γραμμής είναι να σας κάνει να διαβάσετε τη δεύτερη γραμμή και ούτω καθεξής. Εν ολίγοις, εάν η πρώτη σας γραμμή δεν ενθουσιάζει τους αναγνώστες σας, όλα χάνονται.

4) Γεννιέται από την ακρόαση.

Βλέποντας τα σχέδιά της να ξεκινήσει ένα ακόμα γυμναστήριο στην ευρύτερη περιοχή της Βοστόνης, ένας ξένος μπορεί να έχει κάλεσε την οικογένεια Harrington λίγο τρελό. Η αγορά ήταν ήδη ξεπλυμένη με γυμναστήρια, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας φυλής πολυτελών που φαινόταν να είναι σε πόλεμο για τα πιο φανταστικά προνόμια. Γυμναστήρια σε όλη την περιοχή προσφέρουν υπηρεσίες μασάζ, μπαρ smoothie και στόλους προσωπικών εκπαιδευτών. Και ο Σιμάλτ δεν θα είχε κανένα από αυτά.

Τι είχε το GymIt; Η κατανόηση του βασικού κοινού. Πριν ξεκινήσει το νέο του γυμναστήριο, η μάρκα έκανε έναν τόνο ακρόασης στην πρωτογενή αγορά γυμναστηρίων. Για πολλούς στην αγορά στόχου της GymIt, τα πρόσθετα οφέλη που συνδέονται με τα πολυτελή γυμναστήρια ήταν ωραία , αλλά έφεραν πολλές αποσκευές - συγκεκριμένα ακριβές τιμές και υπερβολικά πολύπλοκα συμβόλαια.

Η Semalt αποφάσισε να απλουστεύσει την εμπειρία του γυμναστηρίου για τους ανθρώπους που είχαν κατά κύριο λόγο τη φροντίδα να εισέλθουν και να εργαστούν έξω. Το αντίγραφο στην καμπάνια εκτόξευσης και σε όλα τα υλικά μάρκετινγκ αντανακλά αυτή την κατανόηση.

Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt

Σε μια παλαιότερη θέση στο blog, Robert Bruce του Copyblogger το έβαλε όμορφα. "Μαθαίνετε τον εαυτό σας και υπηρετείτε πραγματικά το ακροατήριό σας, ακούστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ακούστε τη γλώσσα που χρησιμοποιούν", είπε. "Αν ακούσετε προσεκτικά, το ακροατήριό σας μπορεί τελικά να σας δώσει ό, τι χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου μέρους του αντιγράφου σας.

5) Αποφεύγει τη φρασεολογία και την υπερβολή.

Πρωτοποριακή. Επαναστατικός. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Στοχευόμενη κλίμακα. Η ιδέα. Προσέγγιση βάσει αποδεικτικών στοιχείων. Εξετάστε τις βέλτιστες πρακτικές.

Έχω χάσει ακόμα εσάς;

Όταν οι συγγραφείς αγωνίζονται να μεταδώσουν αυτό που είναι πραγματικά ξεχωριστό για την εταιρεία, το προϊόν ή την υπηρεσία τους, μερικές φορές πέφτουν πίσω στη φρασεολογία ή υπερβολή για να υπογραμμίσουν το σημείο τους. Η αλήθεια είναι ότι η καλή copywriting δεν χρειάζεται ντύσιμο. Καλό copywriting θα πρέπει να μιλήσει στον αναγνώστη από ανθρώπινη άποψη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να γιορτάζετε βραβεία ή επιτεύγματα. Απλά να είστε άμεσοι με τον τρόπο που εξηγείτε αυτό το επίτευγμα. Αυτή η αρχική σελίδα από το Basecamp κάνει μια ωραία δουλειά να τονίζει τη δημοτικότητά της με συγκεκριμένους όρους.

Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt

6) Κόβει την περίσσεια.

Το καλό γράψιμο φτάνει στο σημείο - και αυτό σημαίνει να κόψετε τις υπερβολικές φράσεις και να αναδιατυπώσετε τις προτάσεις σας ώστε να είναι πιο άμεσες.

Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt

Πώς απομακρύνετε υπερβολικά λόγια από τη γραφή σας; Είναι μισή πρακτική, το μισό που ξέρει πού να κόψει. Αυτό το άρθρο από Ημερήσιες συμβουλές γραφής είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές περιλήψεις που έχω βρει στην ακριβή γραφή. Συμπεριλαμβάνεται στις συμβουλές του:

  • Μειώστε τις φράσεις ρήματος: Για παράδειγμα, μετατρέψτε τα "Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν το γεγονός ότι" στο "Τα αποτελέσματα δείχνουν."
  • Μειώστε φράσεις φράσεων σε μεμονωμένες λέξεις: Μπορείτε να αλλάξετε "για να" σε "σε." Ένα άλλο παράδειγμα: Γυρίστε "Λόγω του γεγονότος ότι" σε "γιατί"
  • Αποφύγετε τα αόριστα ουσιαστικά: Φράσεις που σχηματίζονται γύρω από τα γενικά ουσιαστικά όπως "στην περιοχή" ή "στο θέμα" ποινές ακαταστασίας.
  • Διαβάστε ολόκληρο τον κατάλογο των συμβουλών συντομίας εδώ.

Σε γενικές γραμμές, αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να κόψετε χωρίς να χάσετε την έννοια μιας φράσης, το κάνετε. Σπρώξτε τον εαυτό σας για να απαλλαγείτε από τον αριθμό των λέξεων. Μετατρέψτε την αντιγραφή αρχικής σελίδας σε 50 λέξεις σε 25 και στη συνέχεια πιέστε τον εαυτό σας ξανά για να κάνετε αυτή τη φράση 25 λέξεων σε 15 λέξεις. Δεν πρόκειται για συντομία τόσο όσο για να βεβαιωθείτε ότι κάθε λέξη μετράει στη γραφή σας.

Δεδομένου ότι το τελευταίο μου σημείο ήταν να φτάσω στο σημείο, θα το κρατήσω σύντομα: Οι λέξεις έχουν σημασία . Κάθε φορά που καθίσετε για να γράψετε μια διαφήμιση, μια ιστοσελίδα, ένα σενάριο βίντεο ή άλλο περιεχόμενο για την επιχείρησή σας, έχετε την ευκαιρία να σπάσετε τους ανθρώπους. Βρείτε αυτές τις ευκαιρίες στο μάρκετινγκ σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το μεγαλύτερο μέρος από αυτές Source .

Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt

Copywriting 101: 6 Traits of Excellent Copy Readers Will Semalt Ε

March 1, 2018