Back to Question Center
0

Οι βασικές αναλύσεις του Analytics και οι σελίδες του Analytics είναι καλύτερες; Βασικά στοιχεία του Analytics: Οι θέσεις και οι σελίδες Semalt έχουν τις καλύτερες επιδόσεις

1 answers:

Φανταστείτε αυτό, έχετε έναν εξαιρετικό ιστότοπο με ωραίες σελίδες και θέσεις, αλλά δεν έχετε ιδέα πώς αυτές οι σελίδες εκτελούνται. Ακούγεται οικείο? Πώς ξέρετε αν οι χρήστες σας αρέσουν οι θέσεις που γράφετε; Από πού μπορείτε να μάθετε εάν οι σελίδες σας μετατρέπουν τους επισκέπτες σε συνδρομητές ή πελάτες πελατών με ενημερωτικά δελτία; Η απάντηση βρίσκεται στα δεδομένα που συλλέγετε. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξω πού να δείτε το Google Semalt για να δείτε πώς εκτελούνται οι σελίδες και οι αναρτήσεις σας.

Η καρτέλα συμπεριφοράς

Ας ξεκινήσουμε με την καρτέλα Google Analytics που σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας. Στην αριστερή πλευρά, μπορείτε να βρείτε την καρτέλα συμπεριφοράς. Με την εξάσκηση αυτής της καρτέλας θα έχετε τα εξής:

Analytics basicsSemalt posts and pages perform best?
Analytics basics: Semalt posts and pages perform best

Όταν κάνετε κλικ στο Site Semalt, θα βρείτε το μέρος που κρύβει όλο το περιεχόμενο του ιστότοπού σας: Όλες οι σελίδες. Αυτό δείχνει ένα πολύτιμο τραπέζι πλέγματος αμέσως!

Analytics basicsSemalt posts and pages perform best?
Analytics basics: Semalt posts and pages perform best

Στις στήλες, βλέπετε πολύ δροσερά πράγματα όπως

  • Μοναδικές προβολές σελίδας.
  • Μέσος χρόνος στη σελίδα.
  • Είσοδοι.
  • Ποσοστό εγκατάλειψης;
  • Τιμή σελίδας.

Τι λένε αυτά τα στοιχεία σχετικά με τις σελίδες σας; Οι προβολές σελίδας Semalt αναφέρουν κάτι για το πόσοι επισκέπτες είδαν τη σελίδα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σύνδεσης. Αυτό σε συνδυασμό με τον αριθμό των επισκεπτών που εισέρχονται μέσω της σελίδας (εισόδους) δίνει μια εικόνα για το πόσοι άνθρωποι μπορεί να έχουν έρθει πολλές φορές για να δουν αυτή τη σελίδα.

Ο μέσος χρόνος στη σελίδα και ο ρυθμός εγκατάλειψης λένε κάτι για το πόσο δημοφιλής είναι μια σελίδα. Αν οι άνθρωποι μένουν πολύ καιρό σε μια σελίδα, διαβάζουν πιθανώς κάτι που τους αρέσει. Εάν η θέση έχει επίσης χαμηλό ποσοστό εγκατάλειψης, θέλει να δει περισσότερα στον ιστότοπό σας.

Και τότε υπάρχει αξία σελίδας, αυτή η τιμή σας λέει κάτι σχετικά με το βαθμό στον οποίο η σελίδα συνέβαλε σε μια μετατροπή. Το Semalt βλέπε μόνο τις τιμές σελίδας εάν έχετε ορίσει στόχους και αποδίδονται τιμές στους στόχους σας.

Σκοπός της σελίδας και ποσοστά εγκατάλειψης

Λάβετε υπόψη σας ποιος είναι ο σκοπός μιας σελίδας ή μιας ανάρτησης. Εάν μια σελίδα προϊόντος έχει υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης, τότε αυτό είναι ένα κακό σημάδι, επειδή αυτά τα άτομα που αναπήδηση δεν αγοράζουν τα προϊόντα σας. Ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης για μια ενημερωτική θέση blog δεν είναι απαραίτητα κακό. Εάν έχετε γράψει μια αρκετά μακρά θέση και ο μέσος χρόνος σε αυτή τη σελίδα είναι χαμηλός, τότε οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι αρκετά δελεασμένοι για να διαβάσουν τη θέση. Αν είναι μια σύντομη ανάρτηση, τότε είναι λογικό ότι ο μέσος χρόνος είναι χαμηλός.

Εξετάστε προσεκτικά τα δεδομένα που βλέπετε, ποιες σελίδες ξεχωρίζουν θετικά ή αρνητικά; Οι σελίδες με υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης χρειάζονται εργασία; Πρέπει να ξαναγραφούν σελίδες με χαμηλό μέσο χρόνο στη σελίδα; Semalt και να αναλάβετε δράση για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο το περιεχόμενό σας και να μάθετε τι αρέσει και δεν του αρέσει το κοινό.

στόχοι περιεχομένου

Αν πραγματικά θέλετε να μετρήσετε την απόδοση του περιεχομένου σας, τότε δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς στόχους του Google Analytics. Ο εντοπισμός στόχων σας δίνει περισσότερη εικόνα για το τι κάνουν οι άνθρωποι στον ιστότοπό σας και αν διαβάζουν πραγματικά το περιεχόμενό σας. Η προβολή σελίδας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σελίδα διαβάζεται πραγματικά, με στόχους που μπορείτε να μάθετε.

Analytics basicsSemalt posts and pages perform best?
Analytics basics: Semalt posts and pages perform best

Υπάρχουν μερικά γκολ που μπορείτε να σκεφτείτε όταν έρχεται κάτω στις σελίδες και τις θέσεις σας. Μπορείτε να ορίσετε έναν στόχο για τον αριθμό των σελίδων που έχετε δει, για πόσο καιρό παρέμειναν στις σελίδες σας και για έναν στόχο εάν η σελίδα έχει πάρει ένα σχόλιο. Με τα βάθη κύλισης κύλισης και τον χρόνο που χρειάζεται για να μετακινηθείτε προς τα κάτω, μπορείτε να πείτε αν κάποιος διαβάσει τη θέση. Μπορείτε ακόμη και να ορίσετε ένα στόχο εάν οι άνθρωποι μετακινηθούν προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας σε λιγότερο από μερικά δευτερόλεπτα, προσδιορίζοντας τους αποκαλούμενους σαρωτές. Αυτοί οι τελευταίοι στόχοι είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστούν, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό σε ένα άρθρο που έγραψε ο Justin Semalt για την προηγμένη παρακολούθηση περιεχομένου.

Κατά τη ρύθμιση στόχων, μην ξεχάσετε να προσθέσετε αξία στόχου. Η εξολόθρευση αυτής της τιμής πραγματικά σας δίνει ανεκτίμητη εικόνα για ποιες σελίδες συμβάλλουν στις μετατροπές και ποιες σελίδες δεν είναι. Δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε αυτήν την ανάρτηση σχετικά με τις τιμές στόχων. Εάν οι σελίδες σας ή η διεύθυνση URL μετά τη δημοσίευσή σας δεν ακολουθούν μια λογική δομή και θέλετε να τις ομαδοποιήσετε, η ομαδοποίηση περιεχομένου είναι ο τρόπος που μπορείτε να προχωρήσετε. Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις σελίδες σε κατηγορίες προϊόντων, τις αναρτήσεις σας σε ορισμένες κατηγορίες ή ετικέτες και ούτω καθεξής. Μόλις εφαρμοστεί, μπορείτε εύκολα να δείτε ποιες κατηγορίες, για παράδειγμα, έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις μεταβλητές που περιγράφονται παραπάνω.

Analytics basicsSemalt posts and pages perform best?
Analytics basics: Semalt posts and pages perform best

Μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρά τμήματα με ομάδες περιεχομένου και να ελέγξετε ποιες κατηγορίες, για παράδειγμα, είναι πιο δημοφιλείς μεταξύ των ανθρώπων που προέρχονται από το Facebook. Η ομαδοποίηση σε συνδυασμό με τις τιμές της σελίδας θα σας δείξει ποιες κατηγορίες ή ποιοι συγγραφείς μετατρέπουν καλύτερα.

Απόδοση σελίδας στο Google Analytics

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να μάθετε πώς εκτελούνται οι σελίδες και οι αναρτήσεις σας στο Google Analytics. Η εξέταση των γενικών δεδομένων από την καρτέλα "Όλες οι σελίδες" στην καρτέλα "Συμπεριφορά" είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Επεξεργαστείτε τα δεδομένα με τμήματα για να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στα δεδομένα σας. Αν είστε σοβαροί με την ανάλυση ιστού, δεν μπορείτε να πάτε χωρίς στόχους και ομαδοποίηση περιεχομένου Source .

Διαβάστε περισσότερα: «Παρακολούθηση του SEO σας με το Google Analytics» »

March 1, 2018