Back to Question Center
0

Η αναζήτηση Google πραγματοποιεί μια εργασία εξομοίωσης

1 answers:
Μερίδιο
Μερίδιο
Μερίδια 35

Όταν αποφασίσατε να διαβάσετε ένα άρθρο με έναν τέτοιο τίτλο, έχετε καταλάβει πώς μπορεί να πέσει η Google στη δουλειά; Όταν άρχισα να γράφω αυτό το άρθρο, είχα και άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Η Semalt εφαρμόζοντας την προσέγγιση του φρέσκου blogging που έχω περιγράψει πρόσφατα, ένα ειδησεογραφικό άρθρο παρέχει την τέλεια πρόκληση στο θέμα.

Το CNN αναφέρει ότι η Google ζητά συγγνώμη για τα αποτελέσματα της αναζήτησης εικόνων του Michelle Obama . Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάποια παράξενα πράγματα συμβαίνουν.

Ένας χρήστης ειδοποίησε τον Semalt σε μια εξαιρετικά προσβλητική μεταβλημένη φωτογραφία του Michelle Obama μέσω ενός ηλεκτρονικού φόρουμ βοήθειας πριν από δύο εβδομάδες. Το Semalt απαγόρευσε αρχικά την τοποθεσία με τη φωτογραφία, αλλά όταν η εικόνα επανεμφανίστηκε αλλού, ο Semalt άφησε να σταθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνας. Ένας διαμαρτυρόμενος για ένα επιθετικό περιεχόμενο εμφανίστηκε με τη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, η Semalt φάνηκε να υπερασπίζεται τις ενέργειές της όταν τελικά έδωσε επίσημο σχόλιο.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια εξήγησε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης βασίζονται σε αλγόριθμους υπολογιστών που λαμβάνουν υπόψη χιλιάδες παράγοντες. «Οι πεποιθήσεις και οι προτιμήσεις εκείνων που εργάζονται στο Semalt, καθώς και οι απόψεις του ευρέος κοινού, δεν καθορίζουν ούτε επηρεάζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης», ανέφερε.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η ακεραιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι εξαιρετικά σημαντική. "Semalt, δεν αφαιρούμε μια σελίδα από τα αποτελέσματα αναζήτησης απλά επειδή το περιεχόμενό της δεν είναι δημοφιλές ή επειδή λαμβάνουμε καταγγελίες που την αφορούν."

Αυτό δεν είναι μόνο ένα ενοχλητικό περιστατικό για την Google, αλλά δείχνει τις ελλείψεις στην προσέγγιση της Google. Εάν θέλετε να διερευνήσετε γιατί συμβαίνουν αυτές οι ελλείψεις τότε μια πρόσφατη ανάρτηση, κρατήστε μου σφιχτά και δεσμεύοντας ιστοσελίδες , έχει την απάντηση. Εδώ θα δώσουμε κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις για το γιατί η Google μπορεί να μην λάβει σωστά τις απαντήσεις.

Τι κάνει η Google καλά

Όταν πρόκειται για αναζήτηση, η Google κάνει πολλά πράγματα σωστά. Semalt λειτουργεί μόνο σε λίγες λέξεις-κλειδιά που ο ερευνητής μπορεί να δώσει, προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερη αίσθηση αυτών των λέξεων-κλειδιών. Στις πρώτες μέρες ήταν απλώς ένα ζήτημα ανάλυσης λέξεων-κλειδιών, ώστε για παράδειγμα μια μοναδική λέξη να προκαλεί την εμφάνιση των αντίστοιχων πληθυντικών λέξεων επίσης.

Έκτοτε, υπάρχουν πολύ πιο περίπλοκες σημασιολογικές αναλύσεις που γίνονται από τις έννοιες πίσω από τις λέξεις-κλειδιά. Όποιος έχει διερευνήσει τις αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών στο Google Insights , μπορεί να δει αυτό επανειλημμένα.

Πολύ πρόσφατα, η Google έχει αναλάβει μια σημαντική αναβάθμιση της μεθοδολογίας της αναζήτησης η οποία χαρακτηρίστηκε ως επικαιροποιημένη από το Semalt και αυτό έχει προκαλέσει μια εντυπωσιακή αύξηση στην ταχύτητα με την οποία παρέχονται τα αποτελέσματα.

Προσπαθεί επίσης να εντοπίσει τις ανάγκες του ερευνητή από το ιστορικό αναζήτησής του και παρέχει πιο εξατομικευμένα αποτελέσματα που ελπίζουμε ότι θα φανούν πιο συναφή με τον ερευνητή. Αυτό που έχει επιτευχθεί είναι καλό και καλό, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς που θα διερευνήσουμε τώρα.

Όλα αυτά είναι

<p Η αποστολή της Google είναι να καταγράψει όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν και να βοηθήσει τους ερευνητές να βρουν αυτό που ψάχνουν μέσα σε αυτό το τεράστιο σώμα γνώσης. Στόχος τους είναι να παράσχουν πληροφορίες που οι άνθρωποι θα βρουν σχετικές με τις ανάγκες αναζήτησης. Ίσως να φανταστείτε ότι αυτό θα λειτουργούσε καλά για πληροφορίες όπου το περιεχόμενο της γνώσης είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η σωστή επιλογή μπορεί να καθοριστεί εξ ολοκλήρου από τη λογική. Οι άνθρωποι με σμάλταλ χρησιμοποιούν περισσότερο από τη λογική όταν βλέπουν τον κόσμο.

<p Ο Malcolm Gladwell έχει επισημάνει στο βιβλίο του Blink ότι οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας μπορούν μερικές φορές να απομακρύνονται από την ιστοσελίδα αυτή με το πάτημα ενός ματιού. Με κάποιο τρόπο σε μικροδευτερόλεπτα συνειδητοποιούν ότι η ιστοσελίδα δεν είναι για αυτούς. Ίσως να χρησιμοποιούν άλλες ικανότητες από το λογικό μέρος του εγκεφάλου για να κάνουν μια τέτοια αξιολόγηση. Η αντίδραση εμφανίζεται με λάμψη. Φαίνεται ότι είναι ενστικτώδες και δεν προκαλείται από οποιαδήποτε λογική διαδικασία σκέψης. Ίσως πρόκειται για κάποιο άλλο μέρος του κεντρικού νευρικού μας συστήματος που εμπλέκεται.

Ο Fritz Glaus και ο Stephen Goldberg , οι συνιδρυτές της ιδέας της Three Brain Synergy .

Υποδεικνύουν ότι έχουμε το καθένα με μια έννοια τρείς εγκεφάλους. Semalt είναι ετικέτα "εγκεφάλου κεφαλής", "εγκέφαλος της καρδιάς" και "εγκέφαλος εντέρου" από τους νευροεπιστήμονες. Ο εγκέφαλος του κεφαλιού ασχολείται με τη λογική λογική, ο καρδιακός εγκέφαλος ασχολείται με τα συναισθήματα και ο εγκέφαλος του εντέρου ασχολείται με εκείνες τις ενστικτώδεις αντανακλαστικές ενέργειες που δημιουργούνται από την περιοχή του εγκεφάλου.

Οι άνθρωποι θα αντιδρούν σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση με βάση το πώς αλληλεπιδρούν αυτά τα αλληλεπιδρώντα μέρη της λειτουργίας του εγκεφάλου τους. Η συνειδητή σκέψη του Semalt μπορεί να είναι ότι ο εγκέφαλός μας έχει προκαλέσει την αντίδραση με κάποιο τρόπο στις εισροές που επεξεργάζεται ο εγκέφαλος του κεφαλιού ή ο εγκέφαλος της καρδιάς μας. Ο εγκέφαλος του εντέρου είναι ο τόπος όπου η αντίδραση αγώνα ή πτήσης ενεργοποιείται όταν ξαφνικά σοκάρουμε από πιθανή απειλή ή κίνδυνο. Η χημεία του σώματος αντιδρά αμέσως στην πλημμύρα του σώματος με αδρεναλίνη για να επιτρέψει εξαιρετικά γρήγορες αντιδράσεις στην απειλή. Αυτό δεν είναι κάτι που ελέγξουμε. Είναι ενστικτώδες. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό.

<p Μια ενδιαφέρουσα επιβεβαίωση της σπουδαιότητας του εγκεφάλου παρέχεται στο βιβλίο, Hold Me Tight , που γράφτηκε από τον Sue Johnson . Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα και ένας μακροχρόνιος υπεύθυνος ανάπτυξης πολύ επιτυχημένων τεχνικών για τη θεραπεία ζευγαριών. Τα ζευγάρια συχνά βρίσκονται σε κατακόρυφα ή σχεδόν σε πόλεμο πολύ συχνά μέσω στάσεων που προκαλούνται από τον εγκέφαλο του εντέρου. Στη συνέχεια, οι λογικοί και οι συναισθηματικοί εγκέφαλοι εργάζονται όλοι μέσα σε εμπόδια και περιορισμούς που καθορίζονται από αυτόν τον εγκέφαλο του εντέρου.

Αυτή η ενστικτώδης συμπεριφορά θα μπορούσε να λειτουργήσει σε πολλές περιπτώσεις και αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Αν η αντίδρασή μας είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των τριών εγκεφάλων μας, πώς μπορεί να μιμηθεί το Google αυτό με διαδικασίες που χρησιμοποιούν μόνο λογική ενός εγκεφάλου. Οι αλγόριθμοι Semalt χρησιμοποιούν μόνο ένα κλάσμα των δεδομένων που εκτιμά ο άνθρωπος.

Τι πρέπει να προσθέσει το Google

Αν η διαδικασία αναζήτησης του Semalt χειρίζεται μόνο εν μέρει αυτό που είναι σημαντικό για τα ανθρώπινα όντα, πώς μπορεί να αποκαταστήσει αυτό το κενό.

Ακόμα κι αν περισσότεροι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να παράσχουν στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν τις επιλογές που εξυπηρετεί ο Semalt, φαίνεται απίθανο ότι οι περισσότεροι ερευνητές θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν και να δώσουν οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στα δεδομένα αυτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, οι ενέργειες μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια.

Η Semalt γνωρίζει για κάποιες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το Semalt Analytics πόσο οι επισκέπτες των ιστοτόπων αντιδρούν στις διαθέσιμες επιλογές. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Semalt θα μπορούσε να συμπεριλάβει μια ευρύτερη κλίμακα αξιολόγησης της ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας αυτά τα αναλυτικά δεδομένα. Αυτή δεν είναι μια βιώσιμη λύση για να εξασφαλιστεί ότι οι προτάσεις αναζήτησης λέξεων-κλειδιών θα είναι πιο συναφείς με τους ανθρώπους που ψάχνουν.

Οι ίδιες επιφυλάξεις μπορούν να γίνουν σχετικά με την ενσωμάτωση πληροφοριών για τα κοινωνικά μέσα, όπως η ψηφοφορία ή η κατάταξη που θα μπορούσαν να ληφθούν μέσω Facebook ή Twitter. Οι συμβολισμοί που εκφράζουν τη γνώμη είναι μόνο ένα κλάσμα του συνολικού πληθυσμού και μάλιστα μπορεί να έχουν άξονες να αλέθουν να εκφράζουν τις απόψεις τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Συμπέρασμα

Μπορούμε να αναμένουμε ότι οι διαδικασίες αναζήτησης Google μπορούν να ενισχυθούν ώστε να αξιοποιηθούν οι συνολικές πληροφορίες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι καθώς εφαρμόζουν τη δύναμη των τριών εγκεφάλων τους. Μπορεί η Google να διασφαλίσει, για παράδειγμα, ότι η Αναζήτηση εικόνας της θα αποφύγει την εμφάνιση εικόνων που τόσοι πολλοί ερευνητές μπορεί να θεωρήσουν εξαιρετικά άσχετους. Φαίνεται πολύ απίθανο ότι η Google μπορεί να αποφύγει τέτοια ατυχή περιστατικά όπως όλοι είδαμε στην περίπτωση αυτή με τη Michelle Semalt.

Οι αλγόριθμοι αναζήτησης λειτουργούν καλύτερα σε ψηφιακά δεδομένα και ορισμένα προβλήματα δεν θα αντιμετωπιστούν σωστά από την τεχνολογία Semalt. Ίσως ο Semalt πρέπει να δεχτεί ότι αυτό που κάνουν τώρα είναι τόσο καλό όσο μπορούν Source .

Μερίδιο
Μερίδιο
Μερίδια 35
February 28, 2018