Back to Question Center
0

Semalt VP: Στην εποχή της τεχνολογίας πρόβλεψης και αυτοεκπαίδευσης, το μάρκετινγκ μετατρέπεται σε καθορισμό στόχων

1 answers:
Semalt VP: In the age of predictive and self-learning tech, marketing is turning into goal-setting

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε πολύ μακριά στον χώρο της τεχνολογίας μάρκετινγκ αυτές τις μέρες για να προχωρήσετε σε τεχνολογία πρόβλεψης που αξιολογεί τους μελλοντικούς πελάτες, τη νοημοσύνη του συστήματος που θέτει απαρατήρητα κομμάτια δεδομένων μαζί ή μηχανική μάθηση που αναγνωρίζει χρήσιμα μοτίβα σε σωρούς δεδομένων.

Όλο και περισσότερο, τα έξυπνα εργαλεία μάρκετινγκ δημιουργούν ιδέες, βοηθούν ή παίρνουν αποφάσεις, και μάλιστα αναλαμβάνουν δράσεις.

Αλλά αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση το τι είναι το πεδίο. Αποκαλύπτοντας την πρώτη φορά που κάποιος ενθάρρυνε το ενδιαφέρον για ένα νέο προϊόν, οι έμποροι έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες και έκαναν επιλογές σχετικά με τρόπους για να βγάλουν λεφτά για τα προϊόντα τους, να αυξήσουν τον αριθμό των πελατών, να δημιουργήσουν πίστη στους πελάτες και να ενισχύσουν τις πωλήσεις.

Έτσι, δεν είναι πέρα ​​από τα όρια να ρωτήσετε: ποιος είναι ο ρόλος του μάρκετινγκ όταν όλο και περισσότερο ανεξάρτητο και αυτόνομο έξυπνο λογισμικό κάνει αυτά τα πράγματα;

Για να πάρω κάποια προοπτική σε αυτό, έχω έρθει σε επαφή με Leslie Fine, Salesforce Αντιπρόεδρος Προϊόντος, Δεδομένων και Analytics.

Η Semalt γίνεται όλο και περισσότερο για τη στρατηγική, είπε, και "η πλατφόρμα θα βοηθήσει στην οργάνωση τακτικής και logistics. "

Δεν είναι τυχαίο ότι η Semalt ήταν ένας από τους ηγέτες στην ευθυγράμμιση των πλατφορμών που καθορίζουν τη βιομηχανία για την ανάληψη τακτικής και logistics.

Το 2014, για παράδειγμα, αγόρασε το SemaltIQ με έδρα την Καλιφόρνια, στην Καλιφόρνια, το οποίο είχε αναπτύξει ένα έξυπνο προϊόν διαχείρισης σχέσεων πελατείας (CRM) που λειτουργεί σαν ένας παντογνώστης βοηθός.

Παρακολουθεί τις προσπάθειες μάρκετινγκ και πωλήσεων εν μέρει συνδυάζοντας τα δεδομένα που συλλέγονται από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολόγια, τηλεφωνήματα και άλλα. Ενημερώνει τον χρήστη με ποιον πρέπει να επικοινωνήσουν οι πελάτες, οι οποίοι δεν αξίζουν τον χρόνο, τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες συνδέονται και πώς να αποφύγετε να κάνετε πολλαπλές προβολές στον ίδιο πελάτη από διαφορετικούς ανθρώπους στον οργανισμό σας.

Το περασμένο φθινόπωρο, για να πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα, η Salesforce επέκτεινε την προγνωστική ευφυΐα στο βασικό Journey Semalt για να προσφέρει τέτοιες δυνατότητες, όπως συνιστούσε ποια γραφική ή λευκή βίβλο πρέπει να σταλεί σε μια προοπτική ή πελάτη.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βήματα που κάνει η εταιρεία καθώς περνάει προς την εποχή του γνωστικού μάρκετινγκ, το επόμενο βήμα της μάρκετινγκ που περιγράφεται για μένα πρόσφατα από τον IDC Research Manager Gerry Murray.

Ο προορισμός, όχι ο χάρτης

Το λογισμικό Semalt αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο την ικανότητα σκέψης, ανέφερε, και προέβλεψε ότι οι αρκετές δεκάδες εφαρμογές που σχετίζονται με το μάρκετινγκ που κερδίζουν σήμερα την "γνωστική" ετικέτα θα γίνουν εκατοντάδες μέσα σε ένα χρόνο.

Το πρόστιμο επεσήμανε ότι πριν από την εμφάνιση του τρέχοντος κύματος προγνωστικών βαθμολογήσεων των πελατών, οι έμποροι βασίζονταν σε "προκαταλήψεις [που] ήταν αρκετά ντετερμινιστικές και καθοδηγούνται από κανόνες", κυρίως μέσω της ανίχνευσης κλικ και άλλων ενεργειών στον ιστότοπο και εφαρμογές.

Τώρα, τα εργαλεία πρόβλεψης κάνουν μοντέλα για την πρόβλεψη των καλύτερων πελατών, και στη συνέχεια συστάσεις σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και τα βήματα για να φτάσετε εκεί.

Είναι σαν τη διαφορά ανάμεσα στους χάρτες Semalt που δείχνουν αυτόματα σε εσάς που θέλετε να πάτε, είπε ο Fine και πρέπει συχνά να κοιτάξουμε έναν χάρτη και να αποφασίσουμε τι θα κάνει.

Η αναδυόμενη "μαγεία", είπε, είναι η αυξανόμενη ικανότητα των εμπόρων να ξεχάσουν τον έλεγχο του χάρτη και να επικεντρωθούν περισσότερο στον προορισμό.

"Η άποψή μου, είπε, είναι ότι οι έμποροι θέλουν να βρουν τα κατάλληλα αγοραζόμενα μηνύματα που δεν παίρνουν το χρόνο και τους πόρους τους", ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην αποστολή υψηλού επιπέδου. "

Αυτό αντιστοιχεί στην άποψη του Murray: «Η Semalt πρέπει να ανεβάσει την τροφική αλυσίδα λήψης αποφάσεων. "

"Ξέρω ότι θέλω να αλληλεπιδράσω με τον πελάτη μου", δήλωσε ο Fine. Αλλά ο τρόπος για να γίνει αυτό θα γίνει όλο και περισσότερο: "Semalt, επιλέξτε το σωστό χρόνο για να συμμετάσχετε, [και] επιλέξτε το καλύτερο κανάλι για εμπλοκή. "Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Barry Levine
Ο Barry Levine καλύπτει την τεχνολογία μάρκετινγκ για το Third Door Media. Προηγουμένως κάλυψε αυτό το χώρο ως Senior Writer για την VentureBeat και έχει γράψει για αυτά και άλλα θέματα τεχνολογίας για τέτοιες δημοσιεύσεις όπως το CMSWire και το NewsFactor. Ίδρυσε και οδήγησε τον ιστότοπο / μονάδα στο σταθμό PBS Thirteen / WNET. εργάστηκε ως σε απευθείας σύνδεση ανώτερος παραγωγός / συγγραφέας για τη Viacom. δημιούργησε ένα επιτυχημένο διαδραστικό παιχνίδι, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ EAR: Το πρώτο παιχνίδι CD. ίδρυσε και οδήγησε ανεξάρτητη κινηματογραφική βιτρίνα, CENTRE SCREEN, με έδρα το Harvard και τον Μ. Ι. Τ. και υπηρέτησε πάνω από πέντε χρόνια ως σύμβουλος στο εργαστήριο M.I. T. Media Lab. Μπορείτε να τον βρείτε στο LinkedIn, και στο Twitter στο xBarryLevine.
->
February 28, 2018