Back to Question Center
0

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές στιγμές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης ιστού;

1 answers:

Το Διαδίκτυο αναπτύσσεται συνεχώς και εξελίσσεται σφαίρα. Κάθε μέρα οι χρήστες ανεβάζουν τόνοι διαφορετικών πληροφοριών ποιότητας στις μηχανές αναζήτησης. Για να κατανοήσουμε ποιο περιεχόμενο μπορεί να είναι επωφελές για τους χρήστες και να το διακρίνει από το spam, μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως η Google πρέπει να βελτιώσουν και να ενημερώσουν τους αλγόριθμους τους τακτικά - vps game windows. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν την ευκαιρία στους κατόχους ιστότοπων και στους μέσους χρήστες να επωφεληθούν από τα δεδομένα ποιότητας. Επιπλέον, οι τακτικές ενημερώσεις αλγορίθμου επιτρέπουν στις μηχανές αναζήτησης να επιβάλλουν κυρώσεις στους αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και στους ειδικούς SEO με μαύρο καπέλο. Έτσι, για να μείνετε στην κορυφή του παιχνιδιού SEO, θα πρέπει να γνωρίζετε όλες τις καινοτομίες στον κλάδο βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης Ιστού και να κάνετε τις κατάλληλες βελτιώσεις στον ιστότοπό σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τρεις καθοριστικές στιγμές που άλλαξαν τη φύση του SEO και κάνουν SEO εμπειρογνώμονες να αλλάξουν τις μεθόδους βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας τους.

Αξίζει να πούμε ότι κατά την τελευταία δεκαετία οι ενημερώσεις του αλγόριθμου Google έχουν αλλάξει δραματικά τους κανόνες της μηχανής αναζήτησης

web search engine optimization

βελτιστοποίηση. Ενώ ορισμένοι έμποροι στο διαδίκτυο έπεσαν στην πτώση των βαθμολογιών τους μετά από ενημερώσεις της Google, άλλοι ιδιοκτήτες ιστότοπων που εκμεταλλεύτηκαν το διαδίκτυο εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις θέσεις τους στο SERP. Σήμερα θα μιλήσουμε για τρεις πιο ισχυρές ενημερώσεις αλγορίθμων που άλλαξαν το σημερινό SEO.

 • Το πρώτο Google Florida Update

Η πρώτη ενημέρωση Google πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2003. Είναι γνωστό ως ενημέρωση του Google Florida. Αυτή η ενημέρωση ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή στις βαθμολογίες Google εκείνη την εποχή. Ο πρωταρχικός σκοπός της αναβάθμισης της Φλόριντα ήταν να χτυπήσει ειδικούς SEO μαύρου καπέλου που προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν τις βαθμολογίες. Έχει σχεδιαστεί για να αποφευχθεί μια τέτοια μαύρη-καπέλο SEO τεχνική ως λέξη-κλειδί γέμιση. Ο όρος «πλήρωση λέξεων-κλειδιών» εμφανίστηκε από τις πρώτες ημέρες της ανάπτυξης βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Είναι μια σκιερή τεχνική που επιτρέπει στους webmasters να χειραγωγήσουν τις ταξινομήσεις αναζήτησης. Πρόκειται για μια διαδικασία εισαγωγής συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών ή συνόλου φράσεων-κλειδιών στο περιεχόμενο. Κατά κανόνα αυτοί οι όροι αναζήτησης δεν είχαν σχέση με το περιεχόμενο και σχεδιάστηκαν ειδικά για τα bots αναζήτησης, αλλά όχι για τους μέσους χρήστες. Αυτές οι φράσεις μπορούν να επαναληφθούν μέσω του κειμένου τόσο συχνά που ακούγεται αφύσικη. Έτσι, για να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών με το σύστημα μηχανών αναζήτησης, η Google αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε ιστότοπους όπου παρατηρείται πλήρωση λέξεων-κλειδιών. Μετά από αυτήν την καινοτομία, πολλές τοποθεσίες έχασαν κυκλοφορία και υπέστησαν πολύ. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και προσπάθειες για τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων για να αποκαταστήσουν τη φήμη των πηγών τους στον ιστό. Ωστόσο, ήταν ένα καλό μάθημα για όσους προσπαθούν να παραβιάσουν τις τυποποιημένες οδηγίες κατάταξης.

 • Google Panda update

Ο δεύτερος από το μέγεθος και τον αντίκτυπό του στον ψηφιακό κόσμο ήταν η ενημέρωση του Google Panda. Εισήχθη τον Φεβρουάριο του 2011. Ο πρωταρχικός σκοπός αυτού του φίλτρου ήταν να αποφευχθεί η εμφάνιση ιστότοπων με κακή ποιότητα περιεχομένου από τα αποτελέσματα αναζήτησης TOP της Google. Με αυτόν τον τρόπο, η Google θα ήθελε να επιστρέψει υψηλής ποιότητας και σχετικούς ιστότοπους κοντά στην κορυφή του SERP και να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κατά την αναζήτηση. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση έπεσε στο 12% των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Οι μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες με διαρκή ροή κυκλοφορίας έχασε περισσότερο από το 50% των επισκεπτών τους λόγω της πτώσης των θέσεών τους. Αυτή η ενημέρωση Google βλάπτει μόνο εκείνους τους ιστότοπους που έχουν περιεχόμενο χαμηλότερης ποιότητας. Για άλλους τομείς, η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά. Η Google κατέστησε σαφές ότι η υψηλότερη ποιότητα και το μέγιστο σχετικό περιεχόμενο θα επιβραβευτούν με περισσότερες κορυφαίες βαθμολογίες, ενώ τα χαμηλότερης ποιότητας μη αναγνώσιμα κείμενα θα τιμωρηθούν. Η Panda επικεντρώθηκε κυρίως σε ιστότοπους με λεπτό περιεχόμενο. Αυτό το φίλτρο ήταν ένας καλός τρόπος για το Google να στοχεύει αγροκτήματα περιεχομένου ακριβώς καθώς έγινε μια μεγάλη υπόθεση στα αποτελέσματα αναζήτησης με το χαμηλού ποιοτικού μη μοναδικό περιεχόμενό του που τείνει να κατατάσσεται λόγω του όγκου. Οι μεγαλύτεροι παραβάτες των κανόνων δεν έχουν ανακτηθεί από αυτό το φίλτρο Google μέχρι την ημερομηνία αυτή. Σήμερα, η Google εξελίσσει το Panda ως μέρος του βασικού αλγόριθμου κατάταξης. Χρησιμεύει ως μέρος μιας αργής τροχαίας ενημέρωσης, διαρκείας μήνα ανά κύκλο. Ως αποτέλεσμα, έγινε δύσκολο να γνωρίζουμε αν ένας ιστότοπος υποφέρει από την ενημέρωση του Panda ή όχι.

 • Google Penguin update
 • Ο αλγόριθμος Google Penguin ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012. Είναι ένας αλγόριθμος ιστού που σχεδιάστηκε για να τιμωρήσει εκείνους που δεν ακολουθούν τις οδηγίες της Google. Όταν ο αλγόριθμος αυτός τέθηκε σε ισχύ, η Google εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

  ".αυτός ο αλγόριθμος αντιπροσωπεύει μια άλλη βελτίωση στις προσπάθειές μας να μειώσουμε το spamspam και να προωθήσουμε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Παρόλο που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε συγκεκριμένα μηνύματα επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους έναν τρόπο να παίξουν τα αποτελέσματα αναζήτησης και να επιδεινώσουν την εμπειρία για τους χρήστες, οι συμβουλές μας για τους Webmasters είναι να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ιστότοπων υψηλής ποιότητας που δημιουργούν μια καλή εμπειρία χρήστη και χρησιμοποιούν μεθόδους βελτιστοποίησης SEO (GOOGLE). "

  Στόχευσε ιστότοπους που χρησιμοποιούν προγράμματα δόλιων συνδέσμων για να κατατάξουν υψηλά στο Google. Αυτοί οι έμποροι στο διαδίκτυο και οι υπεύθυνοι ιστού που έλαβαν χυμό σύνδεσης στους ιστότοπούς τους, χρησιμοποιώντας τεχνικές SEO μαύρης καπέλας, όπως η σύνδεση συνδέσμων ή η σύνδεση αγροκτημάτων, απαγορεύτηκαν. Όταν κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του Google Penguin, οι ιστότοποι που έχουν λάβει μέτρα για την κατάργηση των επιστροφών ποιότητας που δεν έχουν ποιότητα μπορούν να επανακτήσουν την ταξινόμηση. Από την πλευρά της, η Google δίνει την ευκαιρία να αφαιρέσετε κακούς συνδέσμους γρήγορα και δωρεάν. Όλα όσα χρειάζεστε είναι να εφαρμόσετε το εργαλείο Google Disavow links. Εκείνοι που επλήγησαν από την ενημέρωση του Google Penguin έπρεπε να περιμένουν έως ότου ο αλγόριθμος έτρεξε ξανά για να πάρει πίσω τις θέσεις κατάταξης.

  Αυτός ο αλγόριθμος εξακολουθεί να επηρεάζει τις βαθμολογίες ιστότοπων καθώς η ποιότητα και οι σχετικοί σύνδεσμοι αποτελούν σημαντικό μέρος του συστήματος κατάταξης της Google. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να σας κοστίσει φήμη τοποθεσία να εφαρμόσει μαύρο-καπέλο SEO τεχνική SEO ή μίσθωση αντιεπαγγελματική ομάδα SEO. Επί του παρόντος, η ενημέρωση του Penguin πραγματοποιήθηκε κυρίως μετά από κατάχρηση συνδέσμων και επηρέασε το 3,1% των ερωτημάτων.

  December 22, 2017