Back to Question Center
0

SSL και SEO: Μήπως και οι δύο έχουν σημασία;

1 answers:

Ας ξεκινήσουμε με να θυμηθούμε κάποιες από τις πιο πρόσφατες αναζητήσεις σας, αγνοώντας αυτό που αναζητούσατε, είτε να ελέγξετε τους αντιπάλους σας είτε να αναζητήσετε κάποια προϊόντα ή υπηρεσίες στον Ιστό. Έχετε επισκεφθεί πιθανώς και τις δύο ιστοσελίδες που βασίζονται σε HTTP και HTTPS. Αλλά ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ τους, ιδιαίτερα από την άποψη του SSL και του SEO; Λαμβάνοντας υπόψη τον αμοιβαίο αντίκτυπό τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το μεγαλύτερο μέρος του κάθε καταστήματος ιστού, ας δούμε πόσο καλά κάνουν τα SSL και SEO στην πραγματικότητα.

ssl and seo

Είναι τα SSL και SEO τόσο χρήσιμα όταν δρουν μαζί;

Ας ξεκινήσουμε με κάποιο τεχνικό υπόβαθρο και να δούμε πώς λειτουργεί το SSL - goodyear sava eskimo. Ως μέρος του Security Hypertext Transport Protocol, χρησιμοποιεί ένα κλειδί 2048-bit για να προστατεύσει την εμπειρία των χρηστών μέσω των διαδικασιών ασφαλείας του ελέγχου ταυτότητας, επαλήθευσης και κρυπτογράφησης μεταξύ του διακομιστή ιστού και του ίδιου του προγράμματος περιήγησης στο Internet. Βασικά, η ασφάλεια SSL έρχεται σε τρία επίπεδα:

  • Η κρυπτογράφηση λειτουργεί για να διασφαλίσει ότι οι ενέργειες του τρέχοντος χρήστη δεν είναι εφικτές, έτσι ώστε οι πληροφορίες να μην μπορούν να απαγορευτούν από τους απατεώνες

Η ακεραιότητα των δεδομένων χρησιμεύει για την αποφυγή οποιασδήποτε κατάρρευσης ή μη εξουσιοδοτημένης τροποποίησης κατά τη μεταφορά Και ας επιστρέψουμε τελικά στο σημείο - ποια είναι η πραγματική σύνδεση μεταξύ SSL και SEO; Ή πώς η ασφάλεια οδηγεί την κατάταξη του ιστοτόπου σας στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης; Ακριβώς όπως όλες οι καλές ιδιότητες στο χώρο που φέρνουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην κατάταξή σας, καθώς και η κίνηση και το ίδιο το ποσοστό μετατροπής. Θέλω να πω ότι η ασφάλεια του ιστότοπού σας έχει επίσης άμεση επίπτωση στους αλγόριθμους αναζήτησης της Google όταν αποφασίζει να σας απονείμει υψηλότερη κατάταξη. Παρακάτω, ας εξετάσουμε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ SSL και SEO σε τρεις βασικές κατευθύνσεις - ταξινόμηση, κυκλοφορία και μετατροπή:

  • Όπως ήδη αναφέρθηκε, η κατάταξη των ιστότοπων σας εξαρτάται ακόμα περισσότερο από την ασφάλεια SSL. Ανατρέχοντας στο 2014-2015, όταν η Google εξέδωσε τους πρώτους αλγορίθμους για να ευνοήσει τις ιστοσελίδες που βασίζονται στο HTTPS, η ασφάλεια SSL αποτελούσε απλώς ένα ελαφρύ αλγόριθμο για την λήψη της τελικής απόφασης. Αλλά σήμερα, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, σχεδόν το ήμισυ των αποτελεσμάτων οργανικής αναζήτησης της Google αναφέρεται σε ιστότοπους με βάση το HTTPS που έχουν πιστοποιηθεί με πιστοποιητικό SSL. Επιπλέον, περίπου το 1% όλων των διαδικτυακών πλαισίων στο Διαδίκτυο εκτιμάται ότι είναι ασφαλές. Έτσι, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε SSL και SEO απλά για να προχωρήσετε μπροστά από τον ανταγωνισμό, μια για πάντα;
  • Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη από την κυκλοφορία, η καλύτερη κατάταξη συνήθως αποδίδει μεγαλύτερη κυκλοφοριακή ροή, μόνο και μόνο επειδή οι περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, το ευρύτερο κοινό θα εμπλακεί. Επιπλέον, η διαθέσιμη ασφάλεια ιστού δίνει σε κάθε δυνητικό αγοραστή που περιηγεί στο Διαδίκτυο ένα ενεργό μήνυμα στην αρχή του ιστοτόπου σας και την αξιοπιστία του. Οι περισσότεροι χρήστες πιθανόν να παραλείπουν όλες τις μη ασφαλείς πηγές και να κάνουν κλικ στο αποτέλεσμα της αναζήτησης, οδηγώντας τους στις ιστοσελίδες σας, με τη σειρά τους να αυξάνουν το ποσοστό CTR του ιστότοπού σας.
  • Μετά από όλα, τα SSL και SEO μπορούν να συνεργαστούν για να επηρεάσουν σημαντικά τις μετατροπές σας. Θέλω να πω ότι περισσότεροι πιθανοί πελάτες θα μετατραπούν σε πραγματικούς, μόλις επισκέπτονται τον καλά ασφαλισμένο ιστότοπό σας με αξιόπιστη αρχή. Απλά θυμηθείτε ότι, σύμφωνα με τις κορυφαίες έρευνες, πάνω από το 80% των μη αναπτυγμένων πελατών θα απορρίψει τη δέσμευσή τους να αγοράσουν, απλά ανακαλύπτοντας ότι τα μόλις συμπληρωμένα προσωπικά τους δεδομένα έρχονται μέσω της επισφαλούς σύνδεσης.
December 22, 2017