Back to Question Center
0

Google AdWords vs. SEO: Τι είναι καλύτερο;

1 answers:

Η απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση της επιχείρησής σας. Πριν αναλύσετε ποιο κανάλι μάρκετινγκ είναι καλύτερο για την αύξηση της αξίας και της κυκλοφορίας για την επιχείρησή σας - SEO ή Google AdWords, ας ορίσουμε πρώτα τους ακόλουθους όρους. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια καλύτερη κατανόηση ποια προσέγγιση θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για το μάρκετινγκ σας.

google adwords vs seo

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Google AdWords και του SEO;

  • Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια μεθοδολογία στρατηγικών και τακτικών που χρησιμοποιούνται για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε έναν ιστότοπο - temperature pc download. Το SEO χρησιμοποιεί τεχνικές που αποσκοπούν στο να τροποποιήσουν τον αλγόριθμο Google έτσι ώστε ο πόρος ενός ατόμου να έχει υψηλή κατάταξη στη μηχανή αναζήτησης. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν τη χρήση πολύτιμων λέξεων-κλειδιών, τη σύνδεση περιεχομένου με αξιόπιστους ιστότοπους ή άλλους σχετικούς ιστότοπους καθώς και τη χρήση σχετικών μετα-περιγραφών.
  • Το Google AdWords, με τη σειρά του, κάνει χρήση πληρωμένης διαφήμισης. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων πρέπει να πληρώσουν μια μηχανή αναζήτησης (ανεξάρτητα από το αν είναι το Google, το Yahoo ή το Bing) για να τοποθετήσουν τον πόρο τους στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου πρέπει να πληρώνει κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή του.

Ας συγκρίνουμε το Google AdWords και το SEO

Τιμή

Θα ξεκινήσουμε με τη σύγκριση των τιμών. Το μεγάλο πράγμα για SEO είναι ότι μπορεί να είναι αρχικά δωρεάν, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πληρώσει για τα περισσότερα προγράμματα που σας βοηθούν με τις τεχνικές SEO. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε ποιες μεθοδολογίες SEO λειτουργούν καλύτερα για τους πόρους σας και να τις εφαρμόσετε.

Ωστόσο, μόλις αναπτυχθεί η επιχείρησή σας, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε επαγγελματικές υπηρεσίες SEO, όπως το Semalt, για να ενισχύσετε περαιτέρω τις ιστοσελίδες σας ώστε να μπορείτε να μείνετε σε ένα παιχνίδι και να κερδίσετε τον ανταγωνισμό. Οι εταιρείες που ειδικεύονται στην περιοχή SEO και έχουν γνώση από το να εργάζονται στον ίδιο τομέα εδώ και χρόνια μπορούν να προσφέρουν στην επιχείρησή σας την προσοχή και τις προσπάθειες που χρειάζεται.

Το Google AdWords έχει έναν τύπο πληρωμής ανά κλικ. Με αυτό το σχέδιο, ο ένας θα έχει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό που θα πληρώσει κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμιση. Έτσι, όσο περισσότεροι χρήστες μπορείτε να πάρετε, τόσο περισσότερο θα πρέπει να πληρώσετε. Παρόλο που μπορεί να σας φανεί λίγο δαπανηρή στην αρχή, δεν είναι αν τη συγκρίνετε με τις διαφημίσεις εκτύπωσης και περιοδικών.

Αριθμός θεατών και οδηγών

Όταν εξετάζετε την απόδοση της επένδυσης, πρέπει να εξετάσετε τον πιθανό αριθμό οδηγών Google AdWords και SEO. Και οι δύο μέθοδοι μπορούν να παρέχουν έναν αξιοσημείωτο αριθμό θεατών. Το πλεονέκτημα του AdWords, στην περίπτωση αυτή, είναι ότι μπορεί να πάρει περισσότερους οδηγούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αν παραμείνουμε μακροπρόθεσμα, θα δείτε ότι οι άνθρωποι θα συρρέουν περισσότερο προς τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Η απλή εξήγηση του γεγονότος είναι ότι η οργανική αναζήτηση είναι αυτό που αναζητούν οι χρήστες. Για να το συνοψίσουμε, το AdWords θα σας δώσει άμεσα οδηγούς ή θεατές, αλλά δεν είναι τόσο βιώσιμο όσο το SEO το οποίο μπορεί να σας φέρει περισσότερους θεατές σε μια συσσωρευμένη περίοδο.

adwords vs seo

Ταχύτητα

Για την ταχύτητα, το AdWords θα ήταν μια καλύτερη επιλογή. Για το SEO θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τους χρήστες να δουν τον ιστότοπό σας μέσω οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ωστόσο, για το AdWords, μπορείτε να πάρετε οδηγούς σχεδόν αμέσως, επειδή το Google AdWords μπορεί να στοχεύσει τη δημογραφική σας επιλογή. Το SEO δεν στοχεύει τα δημογραφικά στοιχεία. Τι SEO μπορεί να κάνει είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι σχετικός και το επιθυμητό κοινό σας θα το βρει.

Τι πρέπει να επιλέξω: Google AdWords ή SEO;

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη κάθε καναλιού μάρκετινγκ, θα ήταν ευκολότερο να καθορίσετε ποια είναι καλύτερη για την επιχείρησή σας. Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε γρήγορα οδηγούς, τότε το AdWords θα είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Ωστόσο, εάν θέλετε η επιχείρησή σας να έχει σταθερή ανάπτυξη, τότε πρέπει να επενδύσετε στην εφαρμογή τεχνικών SEO. Σημειώστε ότι έχοντας αμφότερα τα κανάλια μάρκετινγκ μπορεί να αποδειχθεί επωφελής εφόσον καθορίσετε τους βασικούς δείκτες απόδοσης και συνεχίστε να μετράτε την επιτυχία κάθε καναλιού μάρκετινγκ.

December 22, 2017