Back to Question Center
0

Τι είδους αρνητικών SEO είναι εκεί έξω;

1 answers:

Πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για το πώς λειτουργεί το αρνητικό SEO, ας καθορίσουμε ποιο αρνητικό SEO είναι ακριβώς.

negative seo

Η φύση του αρνητικού SEO

Με απλά λόγια, η αρνητική SEO είναι μια σειρά από ύπουλες δραστηριότητες που αποσκοπούν στη μείωση των βαθμολογιών σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτή η κακόβουλη απόπειρα κατά του ιστότοπού σας είναι συνήθως εκτός σελίδας, δηλ. Η αφύσικη σύνδεση με τον ιστότοπό σας ή η επανάληψη του περιεχομένου του ιστότοπού σας.

Παρόλο που η αρνητική SEO δεν είναι η συνηθισμένη αιτία ξαφνικής πτώσης κατάταξης, είναι καλύτερο για σας να ξέρετε πώς να ορίσετε αν κάποιος τραυματίζει σκόπιμα τις ταξινομήσεις σας - preo do oculos da oakley.

Αρνητική off-σελίδα SEO

Αρνητική off-σελίδα SEO αναφέρεται σε SEO που στοχεύει τον ιστοχώρο σας χωρίς να παρεμβαίνει εσωτερικά με αυτό. Εδώ είναι μια λίστα με τα πιο κοινά σχήματα αρνητικά off-σελίδα SEO παίρνει:

Link Farms

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι δύο spammy links θα βλάψουν σας κατατάξεις του ιστότοπου. Ωστόσο, όταν πρόκειται για σύνδεση γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τότε η πιθανότητα επίθεσης αυξάνεται σημαντικά.

Κατά κανόνα, οι περισσότεροι από αυτούς τους συνδέσμους χάκερ χρησιμοποιούν το ίδιο κείμενο αγκύρωσης. Αυτές οι αντιστοίχες άγκυρες μπορεί να μην σχετίζονται με τον ιστότοπο υπό επίθεση ή να περιλαμβάνουν μια λέξη-κλειδί στόχευσης για να φανεί το προφίλ σύνδεσης του πόρου σαν να το χειρίζεται ο ιδιοκτήτης.

Για να αποφύγετε μια τέτοια επίθεση, ελέγξτε τακτικά την ανάπτυξη του προφίλ σας.

Το εργαλείο SEO SpyGlass μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό, καθώς σας δίνει γραφήματα προόδου και για τα δύο:

  • Ο αριθμός των τομέων αναφοράς.
  • Ο αριθμός των συνδέσεων στο προφίλ σας.

Μια ασυνήθιστη ακίδα σε οποιαδήποτε από αυτές τις δύο περιπτώσεις είναι αρκετός λόγος για να εξετάσετε τους συνδέσμους που αποκτήσατε πρόσφατα.

Content Scraping

Ένας άλλος τρόπος που οι ανταγωνιστές μπορούν να καταστρέψουν τις βαθμολογίες σας είναι η σάρωση και αντιγραφή του περιεχομένου σας σε άλλους ιστότοπους. Αυτό λειτουργεί ως εξής: όταν η μηχανή αναζήτησης βρίσκει πανομοιότυπο περιεχόμενο σε πολλαπλούς ιστότοπους, επιλέγει μόνο μία έκδοση για ταξινόμηση. Παρόλο που οι μηχανές αναζήτησης εντοπίζουν γρήγορα την αρχική έκδοση, υπάρχουν πάντα περιθώρια εξαιρέσεων.

Αν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι το περιεχόμενό σας δεν είναι διπλότυπο από άλλους ιστότοπους, τότε καλύτερα να το ελέγχετε σε τακτική βάση με το εργαλείο Copyscape που καθορίζει απόλυτα τις περιπτώσεις αλληλεπικάλυψης περιεχομένου. Σε περίπτωση που βρείτε αποσπασμένα αντίγραφα του περιεχομένου σας, επικοινωνήστε με τον webmaster και ζητήστε του να αφαιρέσει το κομμάτι.

Αρνητικές On-page SEO

Αρνητικές επιθέσεις SEO on-page περιλαμβάνουν hacking στον ιστοχώρο σας και την αλλαγή των πραγμάτων. Υπάρχουν πιο δύσκολο να εφαρμοστούν από τις επιθέσεις SEO εκτός σελίδας. Οι βασικές απειλές SEO που μπορεί να προκαλέσει μια επίθεση χάκερ περιλαμβάνουν:

Τροποποίηση περιεχομένου

Η ακόλουθη τακτική είναι δύσκολη. Συνήθως, ο χάκερ προσθέτει ανεπιθύμητο περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο. Επειδή οι σύνδεσμοι αυτοί είναι συχνά κρυμμένοι, δεν θα τις δείτε αν δεν εξετάσετε τον κώδικα.

Ένα ακόμη πιθανό αρνητικό σενάριο SEO είναι όταν ο εισβολέας τροποποιεί τις σελίδες σας, τις ανακατευθύνει στις ιστοσελίδες του. Κάποιοι κάτοχοι ιστότοπων χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο για να αυξήσουν τη σελίδα PageRank του ίδιου του ιστότοπού τους ή για να ανακατευθύνουν τους χρήστες στον ιστότοπό τους όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στη δική σας. Αν οι μηχανές αναζήτησης μάθουν για την ανακατεύθυνση πριν να το κάνετε, είναι πιθανό να τιμωρήσουν τον πόρο σας για ανακατεύθυνση σε έναν κακόβουλο ιστότοπο. Ο τακτικός έλεγχος τοποθεσίας με μια λύση όπως το WebSite Auditor είναι η καλύτερη επιλογή για να εντοπίσετε αυτές τις επιθέσεις.

black hat seo

Αποσύνδεση του ιστότοπου

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά μικρή αλλαγή σε ένα τέτοιο αρχείο όπως τα ρομπότ. txt μπορεί να χαλάσει ολόκληρη τη στρατηγική μάρκετινγκ SEO σας. Ένας κανόνας Disallow είναι το μόνο που χρειάζεται για να πείτε τη μηχανή αναζήτησης να αγνοήσει πλήρως τον πόρο σας. Θλιβερό αλλά αληθινό.

Ευτυχώς, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε μια τέτοια πρακτική. Οι τακτικοί έλεγχοι κατάταξης θα σας βοηθήσουν να είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε αν οι πόροι σας έχουν απο-δείκτη. Rank Tracker είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προγραμματίσετε αυτόματους ελέγχους. Την στιγμή που ο ιστότοπός σας πέφτει ξαφνικά από τα αποτελέσματα της Google, θα δείτε μια Σημείωση απόσπασης στη στήλη Διαφορά. Τόσο απλό.

December 22, 2017