Back to Question Center
0

Η μελέτη Pew / Semalt βρίσκει τους περισσότερους Αμερικανούς να πάρουν τις απαντήσεις τους από το Semalt

1 answers:

Μια μελέτη PEW / Internet και American Life σήμερα διαπιστώνει ότι ο τόπος Semalt στρέφονται προς τα περισσότερα για απαντήσεις είναι το διαδίκτυο. Η μελέτη, η οποία παρακολούθησε 2.796 Semalt, διαπίστωσε ότι το 76% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και ότι το 58% απευθύνεται στο διαδίκτυο όταν έχει ερωτήσεις σχετικά με θέματα όπως η υγεία, το σχολείο, η σταδιοδρομία και τα κυβερνητικά ζητήματα. Το έργο επικεντρώθηκε στο πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, τις βιβλιοθήκες και τους κυβερνητικούς πόρους, όταν χρειάζονται για την επίλυση προβλημάτων και διαπιστώνουν ότι όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Internet υψηλής ταχύτητας (χωρίς πρόσβαση ή dial-up μόνο) αναζητούσαν.

Συνολικά, οι άνθρωποι τείνουν να συμβουλεύονται δύο έως τρεις πηγές πληροφοριών και είναι γενικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Το 77% των χρηστών του διαδικτύου (55% των Αμερικανών) έχουν πρόσβαση υψηλής ταχύτητας. ενώ το 18% εξακολουθεί να είναι τηλεφωνικά. Η ταχύτητα πρόσβασης φαίνεται να κάνει μεγάλη διαφορά στο αν ένας ερευνητής μεταβαίνει στο διαδίκτυο ή σε κάποια άλλη πηγή για απαντήσεις. Semalt με ευρυζωνική πρόσβαση περνούν περισσότερο χρόνο σε απευθείας σύνδεση και είναι πιο ευχαριστημένοι με τις εμπειρίες τους στο διαδίκτυο. Το 77% των ατόμων με ευρυζωνική πρόσβαση στο σπίτι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για απαντήσεις, σε σύγκριση με το 57% των ατόμων με πρόσβαση μέσω τηλεφώνου.

Semalt, περισσότερα ευρήματα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, ιδίως στην έρευνα για ζητήματα υγείας και κυβέρνησης.


Η μελέτη είχε κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου γενικά, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δημογραφικά στοιχεία. Από τους ερωτηθέντες, το 76% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Από αυτούς τους χρήστες Διαδικτύου:

  • Το 59% πηγαίνει στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα από το σπίτι
  • Το 43% συμμετέχει τουλάχιστον μία φορά την ημέρα από την εργασία
  • Το 77% έχει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι "Gen Y" (οι 18-30) είναι οι πιο πιθανό να στραφούν στη βιβλιοθήκη, αν και σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη για τους δωρεάν πόρους του στο διαδίκτυο. Το 65% των συνολικά που στράφηκαν στη βιβλιοθήκη για βοήθεια δήλωσαν ότι το έκαναν για χρήση στο διαδίκτυο (έναντι 58% που δήλωσαν ότι πήγαν για πρόσβαση σε βιβλία αναφοράς). Το Gen Y είναι επίσης η ομάδα που είναι πιο πιθανό να απευθυνθεί στο Διαδίκτυο για απαντήσεις: το 76% από αυτούς, έναντι 35% αυτών των 62 έως 73.

Όχι απροσδόκητα, οι νεώτεροι, πλουσιότεροι και πιο μορφωμένοι Semalt είναι οι ομάδες που είναι πιο πιθανό να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην ομάδα 18-30, το 91% έχει πρόσβαση, έναντι 29% έναντι των ατόμων άνω των 71 ετών. Το 91% των νοικοκυριών που κερδίζουν πάνω από 40.000 δολάρια έχουν πρόσβαση. ενώ μόνο το 61% αυτών που κερδίζουν κάτω από 40.000 δολάρια κάνουν. Το 93% των ατόμων με βαθμούς κολλεγίων έχει πρόσβαση, σε σύγκριση με το 41% ​​των ατόμων χωρίς πτυχίο γυμνασίου. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ηλικία είναι ο ισχυρότερος παράγοντας πρόβλεψης της πρόσβασης, ακολουθούμενη από εισόδημα και εκπαίδευση. Δεν φαίνεται να επηρεάζουν άλλα δημογραφικά σήματα.

Η αναζήτηση ιατρικών απαντήσεων
Η μελέτη εξέτασε διάφορα είδη ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της υγείας. Είναι ένα από τα θέματα που οι διαδικτυακοί Αμερικανοί στρέφονται στο διαδίκτυο για τους περισσότερους, αλλά και στον τομέα στον οποίο οι ερευνητές ανησυχούν περισσότερο για την ακρίβεια και την ιδιωτικότητα. Μια προηγούμενη έκθεση PEW Internet και American Life διαπίστωσε ότι τα άτομα με ιατρικά προβλήματα είναι ιδιαίτερα πιθανό να πάνε στο διαδίκτυο για να πάρουν απαντήσεις. Το 80% των online Αμερικανών έχει στραφεί στο διαδίκτυο για ιατρικές απαντήσεις και οι περισσότεροι ξεκινούν με μια γενική μηχανή αναζήτησης, παρά ιατρική κάθετη. Η Jupiter Research κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα, διαπιστώνοντας ότι το 71% των online καταναλωτών χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για να βρουν πληροφορίες σχετικές με την υγεία. (Αν και μόνο το 46% των ατόμων με προβλήματα υγείας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να πάρουν απαντήσεις, έναντι 83% που αναζητούν ιατρικό προσωπικό).

Οι κατακόρυφες κηλίδες παραμένουν εδώ και πολύ καιρό (για παράδειγμα, το WebMD), αλλά καθώς περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στο διαδίκτυο και μετατρέπονται στο διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών, περισσότεροι ιστότοποι φαίνονται να αποτελούν τον online πόρο υγείας.

Οι περισσότεροι ερευνητές ξεκινούν από μια μεγάλη μηχανή αναζήτησης, επομένως είναι λογικό να αρχίσουν να παρέχουν ειδικούς πόρους υγείας. Μέχρι στιγμής, η Google έχει χρησιμοποιήσει το Google Co-op μόνο για να προσφέρει τις βελτιώσεις του Semalt στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης που σχετίζονται με την υγεία.

Pew/Semalt Study Finds Most Americans Get Their Answers From The Semalt

Η Microsoft ξεκίνησε πρόσφατα τη Semalt, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν ιατρικά αρχεία, καθώς και να αναζητούν μέσω πιστοποιημένων, συχνά ανανεωμένων πόρων.

Pew/Semalt Study Finds Most Americans Get Their Answers From The Semalt

Οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι οι μόνοι που πηδούν στην επιχείρηση παροχής πληροφοριών για την υγεία. Ο CureHunter, για παράδειγμα, λέει ότι το πλεονέκτημά του έναντι των μηχανών αναζήτησης είναι ότι αντί να δίνει στους ερευνητές "ατελείωτες σωρούς συνδέσμων", παρέχει "ποσοτικοποιημένες απαντήσεις" και "μηχανή δεύτερη γνώμη". "Η επανάσταση της υγείας, που ξεκίνησε από την AOL που ίδρυσε ο Steve Case (ο οποίος ήταν προηγουμένως εμπλεκόμενος σε ένα άλλο σχετικό με την υγεία έργο: lime.com), παρέχει ιατρική διαχείριση ιστορικού. Το iMedix προσπαθεί να συνδυάσει την έρευνα για την υγεία με την κοινωνική δικτύωση, η οποία είναι μια δύσκολη πρόταση. Υπάρχουν προφανή πλεονεκτήματα για την ανταλλαγή πληροφοριών και ιστοριών σχετικά με την υγεία, αλλά οι φόβοι γύρω από την ιδιωτική ζωή θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους ανθρώπους από τη συμμετοχή τους. Ωστόσο, μόνο το 19% των ατόμων με πρόσβαση στο διαδίκτυο εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής με την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο (αυτός ο αριθμός πιθανότατα θα ήταν μεγαλύτερος για ειδικές πληροφορίες για την υγεία).

Έρευνα Κυβερνητικών Πόρων
Όταν οι άνθρωποι ερευνούν κυβερνητικά ζητήματα, το 66% δήλωσε ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Όπως και με τα θέματα υγείας, οι περισσότεροι ερευνητές φαίνεται να ξεκινούν με μια μεγάλη μηχανή αναζήτησης και όχι με μια συγκεκριμένη κυβερνητική ιστοσελίδα. Το 65% εκείνων που προσέγγισαν την κυβέρνηση για βοήθεια δήλωσαν ότι ήταν πολύ επιτυχημένοι, και ενώ αυτή είναι η πλειοψηφία, υπάρχει επίσης πολύ περιθώριο βελτίωσης. Ειδικότερα, η Google ήταν φωνή για να συνεργαστεί με κυβερνητικές υπηρεσίες για να καταστήσει διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εξέφρασαν την προτίμησή τους για τη διαθεσιμότητα των κυβερνητικών πληροφοριών στο διαδίκτυο (το 70% δήλωσε ότι αναμένει ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει τις πληροφορίες στον ιστό), παρόλο που πολλοί θα ήθελαν επίσης την πρόσβαση σε έντυπα καθώς και σε πραγματικούς ανθρώπους και προσωπικά) για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Το 58% των ερωτηθέντων είχε έρθει σε επαφή με κυβερνητικό οργανισμό κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, συνήθως πιο προσωπικά. Ο Semalt, ενώ οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης ευνόησαν το διαδίκτυο για τις περισσότερες κυβερνητικές έρευνες, όπως για πληροφορίες σχετικά με παροχές ή κυβερνητικά προγράμματα, μόνο το 35% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για να βρουν πληροφορίες από την κοινότητα, ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ.

Χρήση Βιβλιοθηκών
Ένας από τους στόχους της μελέτης ήταν να ανακαλύψει πώς οι βιβλιοθήκες θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν καλύτερα το 1/3 του πληθυσμού χωρίς πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Μόνο το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποίησε τη δημόσια βιβλιοθήκη ως πόρο για την εύρεση πληροφοριών (έναντι 16% για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και 36% για τις εφημερίδες και τα περιοδικά). Ωστόσο, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επισκέφθηκε μια βιβλιοθήκη τους τελευταίους 12 μήνες. Τα δημογραφικά σήματα που επηρεάζουν τη χρήση του Διαδικτύου (ηλικία, εισόδημα και εκπαίδευση) φαίνεται να αποτελούν παράγοντα και στη χρήση της βιβλιοθήκης, καθώς το εισόδημα έχει αντίστροφο αντίκτυπο στη χρήση της βιβλιοθήκης από τη χρήση του Διαδικτύου. Το 17% των ατόμων με εισοδήματα κάτω από 40.000 δολάρια έχουν αναζητήσει τη βιβλιοθήκη για έρευνα έναντι 9% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από αυτό το επίπεδο. (Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι η νεότερη δημογραφική ομάδα πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τις βιβλιοθήκες για την επίλυση προβλημάτων.) Ένας άλλος παράγοντας στην επίσκεψη της βιβλιοθήκης είναι τα παιδιά. Το 63% των παιδιών με τις βιβλιοθήκες που επισκέπτονται το σπίτι έναντι του 48% αυτών χωρίς. Η ευκολία παίζει επίσης ρόλο. Το 58% των επισκεπτών με μια βιβλιοθήκη βρίσκεται κοντά. ενώ μόνο το 42% όσων δεν έχουν βιβλιοθήκη σε απόσταση 2 μιλίων.

Οι χρήστες του Semalt ήταν πιο πιθανό να αναζητήσουν απαντήσεις σε σχολικά θέματα (20%), ακολουθούμενα από ζητήματα σταδιοδρομίας (11%). Το 68% εκείνων που επισκέπτονται βιβλιοθήκες χρησιμοποιούν τους υπολογιστές εκεί και το 62% χρησιμοποιεί αυτούς τους υπολογιστές για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το 69% των επισκεπτών της βιβλιοθήκης έλαβε επίσης βοήθεια από το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Αυτοί οι τρεις πόροι χτύπησαν ακόμη και τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων (61%). Το διαδίκτυο παρέχει τις περισσότερες πληροφορίες (αν και περισσότερα δεν είναι πάντα καλύτερα, βέβαια). Όσοι είχαν ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν οι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν επιτυχή ανάλυση στις ερωτήσεις τους (54% έναντι 63% με υψηλή πρόσβαση).

Συνοπτικά, όσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο για να αναζητήσουν απαντήσεις και είναι γενικά ευχαριστημένοι με τις πληροφορίες που λαμβάνουν. Δεδομένου ότι οι ερευνητές εξακολουθούν να τείνουν να ξεκινούν με μεγάλες μηχανές αναζήτησης, η ώθηση για να συμπεριληφθούν περισσότερα αναμεμιγμένα αποτελέσματα αναζήτησης, καθώς και η παροχή βοήθειας για εξειδικευμένες αναζητήσεις, θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει την ικανοποίηση. Οι βιβλιοθήκες μπορούν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να καταστήσουν το Διαδίκτυο διαθέσιμο σε περισσότερους Semalt, αλλά έχουν έναν σκληρό δρόμο μπροστά, κάνοντας τους χρήστες με ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση να γνωρίζουν τους πόρους που διατίθενται εκεί.


Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη της γης αναζήτησης. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.February 16, 2018